Fiecare creștin își dorește să îl sărbătorească cât mai frumos și sa aibă pe masa cele mai alese bucate.
Pe lângă prăjiturile diverse, va recomand sa pregătiți si aceste delicioase praline cu ananas, migdale glazurate, nuci și nuca de cocos trase prin ciocolată.
Absolut excepționale!
Folosesc si va recomand si voua cu încredere una din cele mai delicioase conserve de ananas de la Sun Food.
Pe langa ananasul bucati si rondele de la Sun Food, mai gasiti si alte conserve delicioase pe site-ul www.sunfood.ro si pe pagina lor de facebook.
În cazul în care va hotărâți sa le pregătiți, eu va doresc spor la treaba si mai apoi pofta dulce:)!
Trufe:
-2 conserve de ananas Sun Food
-200 gr. migdale
-150 gr. nuca de cocos
-100 gr. nucă
-500 gr. ciocolată albă
-100 gr. unt
Caramel:
-250 zahar
-2 linguri zeama de lamaie
Topping:
-350 gr. ciocolata neagra
Decor:
-100 gr. ciocolata alba
Mod de preparare:
*Pentru început...
1. Punem o oala cu apa pe foc și o lăsăm până clocoteste.
2.Punem migdalele în apa și le lăsăm să stea la inmuiat timp de 5 minute.
3.După acest timp pielita de pe migdale ar trebuie sa se dezlipească usor doar prin presarea migdalelor intre degete.Daca observați ca nu se dezlipește ușor înfierbântați din nou apa și le mai lăsați 5 minute.
4.După ce am terminat de curățat toate migdalele, le întindem pe o tava în care punem hârtie de copt si dăm tava la cuptor, la foc mic pentru 20 de minute, pana migdalele se prajesc frumos si au o culoare aurie.
5.Cand sunt gata, scoatem tava si o lasam la racit.
6.Nucile le prajim usor intr-o tigaie si le maruntim fin intr-un robot de bucatarie.Cand sunt gata le punem intr-un castron.
7. Nuca de cocos o punem in alt castron.
*Acum pregătim caramelul.
1.Punem zaharul împreună cu zeama de lămâie intr-o craticioara și o asezam la foc mic.
2.Învârtim mereu și avem grija sa nu se ardă. Caramelul va fi gata când zaharul este complet topit și are o culoare galben aurie.Mă repet...avem grija sa nu ardă, v-a avea un gust amar și nu vrem asta.
3.Punem în zaharul caramel migdalele prajite și invartim lejer ca sa le îmbrăcăm peste tot în zahar topit.
4.Scoatem din zahar cu o furculiță fiecare migdala pe rand si le asezam departate pe o hârtie cerata, dar cu grija sa nu se lipeasca una de alta.Dacă avem un grilaj des este și mai bine.
Nota:La acest pas trebuie sa lucram foarte repede deoarece caramelul se intareste usor.
Daca cumva caramelul vi se pare deja prea tare, mai puneti craticioara inapoi pe foc sa se mai inmoaie putin.
5.După ce am terminat acest pas, punem deoparte cam 50-60 bucăți de migdale.Le vom folosi la umplerea pralinelor.
6.Restul migdalelor caramelizate le rasturnam intr-un robot și le măcinam foarte fin.Le adaugam in castronul cu nuca.
*Intre timp...
1.Punem ciocolata și untul intr-un vas si îl asezam pe baie de abur.
2.Topim la foc mic ciocolata și când are un aspect fluid și mătăsos o luam deoparte și o lăsăm să se tempereze puțin.
3.Impartim amestecul de ciocolata alba în doua.Turnam câte o jumătate în fiecare castron:o parte in castronul cu nuca si si o parte in cel cu cocos.
4.Amestecam bine.Daca cumva compoziția ni se pare prea moale, dam castroanele putin la rece ca sa se mai intareasca.
*Separat...
1.Scurgem ananasul și punem fructele intr-un robot și le maruntim.
2.Punem rezultatul intr-un tifon si il stoarcem cu mana foarte, foarte bine.
3.Jumatate din cantitatea de ananas bine stoarsa o punem in vasul cu nuca de cocos si amestecam.
4.Cealalta jumatate o punem in castronul cu nuca si migdale si o amestecam din nou foarte, foarte bine.
5.Rupem din fiecare compozitie bilute mici cat o aluna de padure.Ar trebui sa ne iasa cam 50-60 de bucati.
6.Aplatizam usor o parte cu nuca si una cu cocos si asezam in mijloc cate o migdala caramelizata.
7.Lipim si sigilam bine înăuntru migdala și apoi modelam intre palme pralina pana are un aspect rotund, elegant...frumos.
8.Asezam bilutele pe o tava în care am pus hârtie de copt și dam tava la congelator pentru cel puțin 30 de minute.
9.După acest timp pralinele trebuie fie întărite.
*Intre timp...
1.Topim ciocolata neagră pe baie de aburi pana este fluidă și mătăsoasă.
2.Luam pe rand cu furculita care o pralina și o scufundăm în ciocolata topită.O punem la scurs pe un grătar.Procedam la fel cu toate bucatile.
3.Cand sunt gata le dam la rece pentru 10 minute pentru a accelera întărirea ciocolatii.
4.Le scoatem de la rece si cu un poș din hârtie cerata facem cu ciocolata topita deasupra pralinelor fire fine de filigram pentru decor.
5.Dam din nou pralinele la rece pentru cel puțin 20 de minute.
6.Le servim foarte reci!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu