joi, 26 martie 2015

Supa de post cu legume Sun Food si painisoare crocante

Pentru ca este post si zilele inca nu sunt atat de calde, stiu sigur ca ne-ar placea sa servim o supa fierbinte de post cu legume care sa ne mai incalzeasca, dar si sa ne rasfete cu aroma ei placuta.
Am pregatit aceasta supa in mare parte cu minunatele si sanatoasele conserve Sun Food si a iesit o minunatie.
Toate acestea le puteti si voi gasi pe site-ul Sun Food sau pe pagina lor de facebook.
Termin de scris reteta si merg sa mai pregatesc o portie ca tare buna a fost.
Spor la treaba si voua!!!
Ingrediente:
Pentru supa:
-1 conserva naut Sun Food
-1 conserva rosii intregi decojite Sun Food
-1/2 conserva porumb dulce Sun Food
-1 borcan ciuperci Sun Food
-1 conopida portivit de mare
-1 legatura de ceapa verde
-2 morcovi
-150 gr.de mazare verde
-1 legatura de marar
-1 foaie de dafin
-sare si piper
-putin ulei de masline
-zeama de la o jumatate de lamaie
Pentru painisoare crocante:
-250 gr. faina alba
-10 gr. drojdie proaspata
-1/2 lingura zahar
-250 ml apa calda
-1/4 lingurita sare
-25 ml. ulei
-1 legatura de marar

Mod de preparare:
*Pentru inceput vom pregati painisoarele crocante.Procedam asa:
1.Punem faina cernuta intr-un vas mare.
2.Facem in mijloc o adancitura si turnam in ea drojdia dizolvata cu zaharul si cu putina apa calduta.
3.Cu o furculita, amestecam foarte usor cu putina faina si facem maiaua.Lasam sa stea putin la dospit, apoi punem sarea, turnam uleiul si pe rand putina apa.Framantam pana ce aluatul devine elastic si se desprinde de pe vas.
4.Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.
5.Cand a trecut timpul de dospire rasturnam continutul vasului pe masa, il impartim in bucati mai mici, le modelam in forma de sul subtire cam de 3 cm si le tavalim prin marar tocat.
6.Taiem apoi fiecare sul in bucati mici cam de 3-4 cm si punem micutele bucatele rezultate intr-o tava in care am pus hartie de copt si am presarat putin faina.

7.Lasam tava cu painisoare sa stea la dospit cam 15 minute dupa care o dam la cuptor, la foc mediu pentru 30 de minute sau, pana painisoarele capata o culoare rumen aurie.
8.Cand sunt gata le luam si le punem deoparte pana este gata si supica.

*Acum vom pregati supa cu legume;
1.Punem intr-o oala potrivit de mare putin ulei de masline si adaugam ceapa verde taiata marunt.
2.O calim foarte putin dupa care adaugam morcovii taiati feliute.Lasam pe foc cam 4-5 minute amestecand constant.

3.Adaugam ciupercile, conopida rupta in bucatele marunte, mai calim 3 minute dupa care turnam in oala cam 2.5 litri de apa.
4.Condimentam dupa gust cu sare, piper, adaugam foaia de dafin, punem un capac si lasam sa fiarba pana conopida este aproape fiarta.

5.Intre timp rasturnam conserva de rosii decojite intr-un vas si le facem pasta cu un blender.

6.Cand conopida este aproape patrunsa, punem mazarea, nautul, porumbul si mai lasam sa fiarba cam 10 minute la foc lejer.
7.Dupa acest timp adaugam pasta de rosii, zeama  de lamaie, mai fierbem 5 minute si apoi oprim focul.
8.Presaram deasupra mararul tocat si gata...supa de legume este pregatita de servit fierbinte alaturi de crocantele painisoare cu marar.
S-aveti pofta mare!!!

4 comentarii:

  1. Ce ciorbita delicioasa ai facut.
    Iar painicile alea arata super.
    Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)Mersi Clau, a fost asa o idee de moment dar sa sti ca au mers de minune.
      Te pup!

      Ștergere
  2. Waw, cum arata totul.. Supa cred ca-i tare gustoasa, sincer nu-mi pot da seama ptr a n-am incercat niciodata combinatiile de legume pe care le-ai folosit. Painicile sunt super!!! Trebuie sa le incerc si eu, mai ales ca-s curioasa cum sunt cu marar..
    Cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona sa sti ca e musai sa incerci supa, e tare gustoasa.
      Painicile sunt si mai si.
      Daca te pui pe treaba sa ai spor.
      Pup cu drag!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...