luni, 7 iulie 2014

Pizza Ratatouille cu carnat

O gustare mereu la moda si mereu la indemana:)
De data aceasta va propun o deliciosa pizza Ratatouille cu carnat.
Enjoy!

Ingrediente:
Aluat:
-500 gr.faina
-300 ml. apa calduta
-1 plic de drojdie uscata (7 gr.)
-1 lingurita de sare
-1 lingurita de zahar
-3 linguri de ulei de masline
Topping:
-2 carnati de casa proaspeti
-1 ardei rosu curatat si taiat fasii mari
-1 ardei galben sau verde curatat si taiat fasii mari
-1 ceapa rosie curatata si taiata fasii mari
-1 ceapa galbena curatata si taiata fasii mari
-3 fire de ceapa verde taiata rondele
-1/2 dovleac placintar curatat si taiat cuburi potrivit de mari
-150 gr.hribi, sau orice alte ciuperci curatate si taiate in bucati mari
-150 gr. rosii curatate de pielita si taiate cuburi mari
-100 gr.mazare verde
-1 fir de cimbru
-4 catei de usturoi
-100 ml.vin alb
-ulei de masline
-sare si piper
Mai avem nevoie de:
-ketchup dulce sau picant, cum preferati
-200 gr.cascaval sau mozzarella
-cateva frunze de busuioc proaspat

Mod de preparare:
*Aluat:
1.Punem intr-un castron faina cernuta, drojdia si zaharul.
2.Amestecam usor cu o lingura de lemn toate ingredientele adaugand treptat apa calda.Continuam sa amestecam pana aluatul incepe sa se formeze, cam 30  de secunde.
3.Lasam sa se odihneasca 5 minute, dupa care adaugam uleiul de masline, sarea si mai amestecam pentru inca 30-50 de secunde.Il rasturnam apoi pe masa pudrata lejer cu faina si il framantam cu mainile pentru inca vreo 5-8 minute.Daca aluatul are un aspect uniform, elastic, inseamna ca este gata.
4. Impartim aluatul in doua bucati, le acoperim  cu un prosop de bucatarie si le lasam la dospit pentru 45-50 de minute.
*Topping:
1.Punem intr-o tigaie mai mare ulei de masline.Luam carnatul si tragem cu mana din membrana bucatele mici de carne de marimea unor chiftelute.Le punem la prajit in tigaie pana se rumenesc, intorcandu-le pe toate partile.
2.Cand chiftelutele din carnat sunt aurii, adaugam toate cele 3 tipuri de ceapa, ardeii, usturoiul si calim totul bine vreo 3 minute.
3.Adaugam apoi ciupercile si mai calim 2 minute.
4.Punem apoi dovleacul, rosiile, firul de cimbru, vinul, sare si piper dupa gust, acoperim tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade si legumele sunt patrunse.Cand sunt gata, luam tigaia deoparte.
*Asamblare:
1.Cand timpul de dospit a trecut, luam fiecare bila de aluat si o intindem cu ajutort mainilor intr-un cerc mare si subtire.
2.Ungem toata suprafata feliilior de pizza cu ketchup, punem apoi cu o lingura  ratatouille si radem cascaval.

3.Dam tava la cuptor la foc iute pana pizza este bine rumenita.
4.Servim pizza fierbinte, garnisita cu busuioc proaspat.
Pofta buna va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...