Un tort delicios, pufos-crocant-ciocolatos cu care sigur veti incanta si surprinde:)
Pofta si spor va doresc!
Ingrediente:Blat:
-340 gr.unt
-85 gr.cacao neagra(22% grasime)
-500 gr.zahar praf
-1 lingurita esenta de vanilie
-4 oua
-280 gr. faina
-1 lingurita bicarbonat
-1/2 lingurita de sare
-250 gr.iaurt gras
Crema:
-400 gr.ciocolata Schogetten alba
-300 ml.frisca
-1 lingura esenta de rom
Pentru umplut:
-2 pachete de biscuiti Oreo
Pentru decor:
-2 pachete de biscuiti Oreo
Mod de preparare:
*Incepem sa pregatim mai intai crema pentru ca trebuie sa stea la rece mai mult timp.Procedam asa:
1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol pana se topeste ciocolata amestecand constant, dar avem grija sa nu dea in fiert.
2.Cand este topita ciocolata, luam vasul de pe foc, lasam sa se tempereze si apoi il dam la rece pentru 3 ore.
*Dupa ce am pus crema la frigider, ne apucam sa pregatim foile de blat.Procedam asa:
1.Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta.Tapetam cu hartie cerata o tava rotunda de 22 cm. lungime si o punem deoparte.
2.Intr-un bol punem untul, zaharul, esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma, cam 5-8 minute.
3.Adaugam apoi pe rand ouale, batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.
4.Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .
5.In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.
6.Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le; incepam cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.
7.Impartim compozitia in 4 (eu ca sa fiu sigura ca foile vor fi egale, am cantarit compozitia sa fie cat mai la fix) apoi turnam cate o portie in tava pregatita anterior si nivelam usor.
8.Dam tava la cuptor la foc iute pana este patrunsa.Facem testul scobitorii.Incercam sa urmarim blatul si sa nu il tinem prea mult la cuptor, se amareste .Cand este copt, scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.La fel procedam si cu celelalte doua portii ramase.
9.Cand am terminat de copt toate foile de blat, le lasam sa se raceasca bine.
10.Scoatem apoi crema de la rece, adaugam esenta si o mixam cu mixerul pana se ingroasa si devine spumoasa.
*Pentru asamblare procedam asa:
1.Pentru inceput punem deoparte cam 5 linguri bune de crema.
2.Rupem in bucatele marunte biscuitii Oreo, 2 dintre pachete.
3.Ungem apoi foile de blat cu crema, presaram peste crema biscuiti Oreo, le suprapunem, le presam usor si dam tortul format la rece pentru doua ore.
4.Dupa ce il scoatem il imbracam in exterior cu crema pusa deoparte niveland usor peste tot.
5.Finisam daca mai este cazul, dupa care de jur imprejur asezam bucatatele rupte de biscuiti.Punem deasupra doi biscuti intregi, doar asa, pentru ca sa arata mai bine, dupa care suntem gata, putem spune ca am terminat!!!!
Pofta mare si mult spor!!!
Arata minunat! Dar la tine totul arata perfect!
RăspundețiȘtergereTimea multumesc frumos, ma bucur ca iti place:)
ȘtergereTe pupacesc!
gustos tort trebuie sa fie, musai sa-l incerc, mai ales ca-mi plac biscuitii de care zici.
RăspundețiȘtergerePasy e tare gustos;)
ȘtergereAstept impresii!
Pup!
Mmm ce as vrea o feliuta. Sa ai un week-end frumos!
RăspundețiȘtergereMultumesc draga Rocsy, la fel si tie!!
ȘtergerePup!
Ce diametru are tava ta de iti ies torturile atat de inalte? Arata super!
RăspundețiȘtergereAlice cel mai des le folosesc pe cele de 18 cm. si 20 de cm.
ȘtergereMa bucur ca iti place :)
Puup!
Doamne ce de idei grozave ai !!! ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Magda, ma bucur ca iti place tortuletul:)
ȘtergerePup cu drag!