duminică, 3 noiembrie 2013

Panna cotta de porumb alaturi de piept de pui condimentat si migdale picante

Buna dragilor!!!
Azi sunt invitata lui Diana@Distrurbingly Delicous la Sunday Lunch si sunt tare onorata ca ma aflu in casuta ei:)
I-am pregatit ceva bun, bun de tot pentru ca pranzul savurat sa fie mega-delicios.
Azi va prezint un fel principal absolut delicios.Este vorba despre ''Panna Cotta de porumb cu pui si migdale caramelizate''.
Savurati cu placere:)!
Ingrediente:
Panna cotta de porumb:
-400 gr. boabe de porumb
-400 ml. lapte
-150 ml.smantana
-3 gr.agar-agar
-o piscatura de sare
Pui:
-550 gr. piept de pui
-1 crenguta de rozmarin
-1 catel de usturoi
-sare, piper, boia
-ulei de malsine
Migdale picante:
-100 gr. migdale intregi
-1/4 lingurita boabe de coriandru
-o piscatura de boia iute
-sare roz de Hymalaia
-piper boabe rosu
Mod de preparare:
*Incepem prin a pregati panna cotta de porumb:
1.Punem pe foc intr-o cratita boabele de porumb, laptele, smantana si aducem totul la fierbere.
2.Lasam sa fiarba la foc potrivit pana porumbul se inmoaie, este patruns, dupa care luam cratita de pe foc.
3.Punem compozitia intr-un blender si mixam pana totul devine ca si o pasta.
4.Dam pasta rezultata printr-o sita ca sa fie foarte fina si ca sa inlaturam hoaspele boabelor de porumb.
5.Punem pasta fina rezultata intr-o cratita, o punem inapoi pe foc doar cat sa o infierbantam putin, apoi o luam deoparte si cat este calda, adaugam agar-agar-ul.
6.Adaugam sare dupa gust, amestecam bine si usor, apoi turnam panna cotta in forme de care doriti.
7.Dam formele la rece.

*Intre timp pregatim pieptul de pui asa:
1.Taiem in 4 felii lungi pieptul de piept de pui.
2.Apoi crestam fiecare bucata rezultata in forma de X din loc in loc usor cu un cutit foarte bine ascutit.
3.Condimentam cu sare, piper, putina boia si punem feliile la prajit intr-o tigaie in care am pus putin ulei de masline, catelul de usturoi zdrobit si o crenguta de rozmarin.
4.Intoarcem feliile de carne pe ambele parti si le lasam la prajit pana sunt bine rumenite.
5.Le scoatem apoi din tava si le punem sa stea deoparte intr-un loc cald.

*Acum pregatim biscuitele de parmezan asa:
1.Punem intr-o tigaie incinsa cate 1-2 linguri de parmezan.Ne orientam sa dam parmezanului forma feliei din piept de pui, asa, mai lunguiata.Facem 4 astfel de forme, pentru 4 portii.
2.Lasam sa foc mic sa se caramelizeze branza pana devine usor aurie, apoi luam tigaia de pe foc si lasam sa se raceasca complet.
3.Cand este rece, desprindem cu grija biscuitii din tigaie si ii punem deoparte.

*Acum pregatim migdalele picante asa:
1.Punem intr-un mojar toate condimentele si le pisam pana sunt praf.
2.Migdalele le umezim cu putina apa, apoi le tavalim prin pudra de condimente.
3.Le scuturam de excesul de praf, le asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt si le dam la cuptor, la foc minim pana crusta picanta este uscata.

*Acum incepem asamblarea:
1.Punem pe o farfurie o bucata de piept de pui condimentat si rumenit, peste ea asezam cate un biscuite de parmezan si o portie de panna cotta.
2.Presaram in farfurie cateva migdale picante, boabe de porumb si decoram cu o crenguta de rozmarin.
Atat a fost!Rezultatul...un preparat foarte delicios!!!
Pofta mare va doresc!

2 comentarii:

  1. Cind e vorba de 'mamaliga' sau de porumb, subscriu instantaneu!
    Arata extraordinar preparatul! Si cred ca e si delicios...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este si delicios!Multumesc frumos pentru vizita si pentru aprecieri!
      O zi frumoasa si te mai astept cu drag!

      Ștergere