E buna conopida murata, dar daca pot spune ca am vreo preferinta cand vine vorba de conopida, aceasta este preferata mea... murata in acesti ardeii micuti, semi iuti pe care i-am luat de la tanti Iby, cea cu ciolomada.Conopida prinde gustul iute al ardeilor si e dureros de buna.Daca aveti cumva in fata ardei de astia nu pierdeti ocazia, luati si incercati.
Cine regreta poate sa-mi faca contestatie, cu toate ca ...cred ca o sa astept mult si bine...n-aveti cum.
Enjoy!
Ingrediente:
-2 kg.de ardei semi-iuti (usor piscatori) de talie mica
-1 conopida mai mare, alba si sanatoasa
-1 lingura boabe de mustar
-crengute de cimbru
-2 bucati mici de hrean
Zeama:
-1 litru apa
-0.5 litru otet de 9 grade
-30 gr. sare
-200 gr. zahar
Mod de preparare:
1.Spalam bine ardeii si conopida.Taieim partea ardeilor cu un cutit si dupa aceea le scoatem cotorul, eu m-am ajutat de ustensila de pepene, a mers mai usor si nu i-am rupt.
2.Desfacem conopida buchetele si in fiecare ardei indesam bine cate o bucatica.
*Intr-o oala preparam zeama.
1.Punem toate ingredientele enumerate pe foc si lasam pana da in clocot.
2.Oprim apoi focul si turnam zeama fierbinte in borcane.
3.Capsam fiecare borcan si le asezam apoi la dunst uscat (intre paturi), pana ce se racesc complet.Ale mele au stat pana a doua zi.
Ce minunatii in borcanelul tau , si ce culori frumoase ! <3
RăspundețiȘtergereMultumesc Magda!
ȘtergereTare mult ne plac:)
Pup!
Banuiesc ca sunt foarte gustosi cu gustul lor usor picant. O sa-i incerc...
RăspundețiȘtergereCu toata increderea!
ȘtergereAstept impresii:)
Pup!