marți, 22 octombrie 2013

Tarte cu crema de ciocolata si cafea~Chocolate coffee cream tartlets

Cu mare drag va recomand sa incercati aceste tarte mici, ispititoare, pline cu crema de ciocolata si cafea, perfecte pentru un ''coffee addict''
Enjoy!

Ingrediente:
-250 gr.unt, taiat cubulete,foarte rece
-200 gr. zahar pudra cernut
-500 gr.faina cernuta si tinuta la rece peste noapte
-4 galbenusuri reci
-4 linguri de lapte foarte rece
-1-2 linguri de cacao
-putina sare
Crema:
-315 ml.smatana dulce cu continut mare  de grasime 35%
-2 linguri de zahar
-115 gr.unt moale
-455 gr ciocolata cu continut de cacao 75%
-100 m.lapte rece
-2 linguri bune de cafea ness
-putina sare

Mod de preparare:
*Pentru inceput pornim cuptorul la foc mediu.
Tarte:
1.Punem intr-un castron untul,faina, cacaua si sarea.Amestecam usor cu o lingura de lemn cam 1-2 minute pana untul este usor zdrobit.
2.Adaugam la unt galbenusurile si continuam sa amestecam, dar foarte putin, numai pana galbenusurile sunt lejer incorporate.In acest moment renuntam la lingura si incepem sa framantam cu mana.De data aceasta framantam intr-un ritm mai alert deoarece mana este calda si aluatul se poate incalzi foarte repede.Noi nu vrem asta, vrem sa obtinem un aluat sfaramicios si tot secretul consta in adaugarea ingredientelor foarte reci si pastrarea aluatului la o temperatura cat mai scazuta.
3.Cand aluatul incepe sa fie sfaramicios adaugam laptele,(nu uitam sa fie foarte rece) si amestecam din nou...doar foarte putin.
4.Cand toate ingredientele sunt bine combinate si aluatul se desprinde de pe peretii castronului, ii dam forma unei bile, il infoliem si il dam la rece pentru o ora.
5.Intre timp tapetam cu unt o forma pentru briose.O punem deoparte.
6.Dupa ce timpul de stat la rece a trecut, rupem o bucatica din aluat, cea cu care vom lucra, si restul il punem la rece pana ii vine randul.
7.Din bucatica rupta, intindem cu sucitoarea o foaie potrivit de subtire si tapetam cu ea forme pentru briose.Decupam surplusul cu un cutit bine ascutit.Procedam la fel cu fiecare bucatica de aluat pana se umple tava, pe care o vom da apoi la rece pentru 15 minute.
8.Cand o scoatem tava de la rece, intepam baza tartelor cu o furculita din loc in loc.Punem in fiecare scobitura cate o bucatica de folie de aluminiu sau, hartie cerata.Deasupra hartiei (foliei) punem fasole, orez sau macaroane(fiecare ce doreste) pana se umple forma cam de jumatate.Astfel aluatul nu va creste in cuptor si nu isi va pierde forma.
9.Dam tava la cuptor pentru 15 de minute, sau pana marginile aluatului sunt rumenite.
11.O scoatem si o lasam sa se tempereze.Scoatem apoi din tava cu grija fiecare bucatica de tarta si o punem la racit pe un gratar.

*Intre timp pregatim crema de ciocolata si cafea asa:
1.Punem intr-un vas smantana, sarea, zaharul si le punem pe foc.Le aducem in punctul de fierbere, dar avem grija sa nu dea in fiert.Cand compozitia este fierbinte, luam vasul de pe foc.
2.Adaugam ciocolata, untul si amestecam pana obtinem un aluat cremos.
3.Lasam crema la temperat, apoi adaugam praful de ness, laptele rece si amestecam pana compozitia devine lucioasa.Crema trebuie sa aiba consistenta untului.
4.Umplem cu crema de ciocolata si cafea fiecare forma de tarta si apoi le dam la rece pentru 2 ore.
5.Cand le servim, le decoram cu boabe de cafea.
Pofta mare!

7 comentarii:

  1. Tartele astea ti le-am mai admirat eu, sunt o adevarata nebunie dulce si nu le-as putea rezista la nici o ora a zilei :)) Te pup fata harnica!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata fenomenal! cred ca merg la fel de bine si cu alte creme, asa ca nenumarate sunt posibilitatile combinatorii!te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un deliciu cremos. Pup si seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt o mare amatoare de ciocolata si pot sa spun ca mini tartele astea sunt pur si simplu de vis!
    Un mare bravo si pentru prezentare, totul arata minunat.

    RăspundețiȘtergere