luni, 21 octombrie 2013

Pizza taraneasca

O idee rapida de pizza, perfecta pentru momentele cand sunteti enervati sa stati ore in sir langa aragaz:)
Enjoy!

Ingrediente:
Aluat:
-500 gr. faina alba
-3 linguri de ulei de masline
-1 lingura drojdie uscata
-1 lingura de zahar
-1 lingurita de sare
-300 ml.apa calduta
Topping:
-5 crengute de rosii cherry
-1carnat afumat de casa
-200 gr. piept de pui
-100 gr.bacon afumat
-20-25 bucati de mozzarella bilute
-1 broccoli mai mic
-cimbru si oregano uscat
-ketchup 
-frunze de busuioc proaspat
-ulei de masline
-sare si piper

Mod de preparare:
*Aluat:
1.Intr-un castron amestecam 1 lingura de ulei cu drojdia, zaharul, sare si apa.Lasam sa stea la loc cald pana incepe sa spumeze, cam 10 minute.
2.Intr-un alt castron mai mare punem faina, facem o adancitura in mijloc, turnam amestecul de drojdie si restul de ulei.Amestecam cu o lingura pana toate se combina, dupa care, rasturnam aluatul rezultat pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa il framantam bine cu mainile, cam 10 minute.
3.Impartim aluatul in 2 bucati si modelam bucatile rupte in forma de bila.Le pudram cu putina faina, le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit, la loc cald, pentru 1 ora sau pana si tripleaza volumul.
*Topping:
1.Punem intr-o tigaie ulei de masline si prajim bine baconul taiat cuburi marunte si carnatul rondele.
2.Cand sunt prajite, le scoatem din tigaie si in uleiul ramas punem pieptul de pui taiat bucati potrivit de mari si condimentat cu sare si piper.
3.Cand este rumen-auriu il scoatem pe un servet de hartie.Il punem deoparte.
4.Intr-o craticioara punem apa la fiert cu sare.Cand fierbe, punem broccoli desfacut in buchetele mai mici.Il lasam sa fiarba la foc potrivit pana este patruns, dupa care il strecuram si il dam sub jet de apa rece.Il punem deoparte.
*Asamblare:
1.Ungem toata suprafata feliei de aluat cu ketchup, presarm putin cimbru si oregano si asezam pieptul de pui, baconul, carnatul, buchetelele de broccoli, rosiile cherry si mingile de mozzarella.

2.Dam tava la cuptor la foc iute-mediu pana pizza este rumena.
3.O scoatem, o garnisim cu frunze de  busuioc proaspat si o servim alaturi de un ketchup dulce.
Pofta mare va doresc!

Un comentariu: