marți, 8 octombrie 2013

Chipsuri din sfecla rosie

Datorita postarii lui Andra, alias Menta&Rozmarin in care ne-a prezentat aceste grozave chipsuri din sfecla rosie, mi-am plantat si eu in gradina sfecla rosie Forono.
Abia am asteptat sa creasca mare, ca m-am si dat la ea:).
Am facut primele si cele mai sanatoase chipsuri pe care le-am mancat vreodata.In plus, sunt delicioase...per total, o rontaiala plina de savoare.
Multumesc Andra!
Ingrediente:
-3-4 sfecle rosii potrivit de mari (eu am folosit de aia lunguiata, Forono)
-ulei de masline
-sare roz de Hymalaia
-cimbru proaspat

Mod de preparare:
  • Pornim cuptorul si il incalzim la o treapta medie.
  • Curatam sfecla de frunze, o spalam bine apoi o uscam bine cu un servet de bucatarie.
  • Feliem cat mai subtire fiecare sfecla.Eu m-am ajutat de un robot care feliaza foarte subtire.
  • Punem rondele de sfecla rezultate intr-un castron, le stropim lejer cu ulei de masline si sare roz de Hymalaia, care este foooarte aromata.
  • Punem intr-o tava o bucata de hartie de copt si asezam fiecare felie de sfecla una langa alta dar in asa fel incat sa nu se suprapuna.
  • Dam tava la cuptor si lasam sa se usuce.Din cand in cand mai scoatem tava si intoarcem chipsurile de pe o parte pe alta.Intreg procesul dureaza cam 25-30 de minute.
  • Cand chipsurile sunt uscate si crocante, scoatem tava, le lasam putin sa se raceasca si apoi presaram deasupra lor cimbru proaspat.
Servim cu mare pofta, sunt delicioase!

3 comentarii:

  1. eu am incercat cipsurile de sfecla si sunt delicioase si sanatoasedelicioase !!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, :)
    Îmi zici si mie care- i robotul ăla vrăjitor ?
    Pentru ca eu am vreo doua dar niciunul nu feliaza asa subtire cu am văzut la tine ...
    Multumesc,
    Daniela :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...