Datorita postarii lui Andra, alias Menta&Rozmarin in care ne-a prezentat aceste grozave chipsuri din sfecla rosie, mi-am plantat si eu in gradina sfecla rosie Forono.
Abia am asteptat sa creasca mare, ca m-am si dat la ea:).
Am facut primele si cele mai sanatoase chipsuri pe care le-am mancat vreodata.In plus, sunt delicioase...per total, o rontaiala plina de savoare.
Ingrediente:-3-4 sfecle rosii potrivit de mari (eu am folosit de aia lunguiata, Forono)
-ulei de masline
-sare roz de Hymalaia
-cimbru proaspat
Mod de preparare:
- Pornim cuptorul si il incalzim la o treapta medie.
- Curatam sfecla de frunze, o spalam bine apoi o uscam bine cu un servet de bucatarie.
- Feliem cat mai subtire fiecare sfecla.Eu m-am ajutat de un robot care feliaza foarte subtire.
- Punem rondele de sfecla rezultate intr-un castron, le stropim lejer cu ulei de masline si sare roz de Hymalaia, care este foooarte aromata.
- Punem intr-o tava o bucata de hartie de copt si asezam fiecare felie de sfecla una langa alta dar in asa fel incat sa nu se suprapuna.
- Dam tava la cuptor si lasam sa se usuce.Din cand in cand mai scoatem tava si intoarcem chipsurile de pe o parte pe alta.Intreg procesul dureaza cam 25-30 de minute.
- Cand chipsurile sunt uscate si crocante, scoatem tava, le lasam putin sa se raceasca si apoi presaram deasupra lor cimbru proaspat.
Servim cu mare pofta, sunt delicioase!
Mmmm, ce as rontai si eu :)!!
RăspundețiȘtergereeu am incercat cipsurile de sfecla si sunt delicioase si sanatoasedelicioase !!!!
RăspundețiȘtergereBuna, :)
RăspundețiȘtergereÎmi zici si mie care- i robotul ăla vrăjitor ?
Pentru ca eu am vreo doua dar niciunul nu feliaza asa subtire cu am văzut la tine ...
Multumesc,
Daniela :)