Eiiii... uita-ne ajunsi la ultimul episod al maratonul culinar organizat de Electrolux si anume, Electrolux Taste Festival.
In primul episod va povesteam despre primii 5 pasi care tin de partea organizatorica.
In al doilea episod va descriam cum imi imaginez eu ca as vrea sa arate Standul meu culinar Elextrolux, iar in al treilea episod vorbeam cu pofta despre delicatesele care fac obiectul principal al standului Electrolux Taste Festival.
In episodul de azi am sa sa povestec despre cum imi voi promova standul printre vizitatori, despre specialitatile culinare pe care le voi prezenta la Taste Festival si despre surprizele cu care am sa-mi incant musafirii.
~*~
Dar mai bine sa incepem:
'' Taste Festivalul of Roma a inceput!!!AUDITORIUM Parco della Musica este ca un furnicar.Oriunde ma uit este plin de oameni, iubitori ai artei culinare incepand cu cei mai faimosi bucatari si continuand cei mai curiosi vizitatori.Aici sunt si eu, imbracata in straie frumoase si mai dichisind cate una alta in''Camara bunicii'', standul meu culinar.
Da,da!!!Standul este gata si arata exact asa cum imi doream: rustic, primitor, apetisant, cu o masa bogata, incarcata de borcane si sticle umplute cu delicatese!Il privesc cu un ochi critic si ii dau nota 11,ca mi-e prea drag :)).
Dar nu-mi permit sa zabovesc mult timp privindu-l caci trebuie sa trec iute la alta treaba: urmeaza sa ma ocup de mijlocul de comunicare pe care il voi folosi pentru a-mi convinge vizitatorii ca standul meu merita vizitat.Acesta din punctul meu de vedere este garantarea originalitatii materiilor prime pe care le folosesc: legume si fructe proaspete, bio, fara pesticide si fara alte ''minunatii'' nocive.
Cu acest scop am facut aici o carticica virtuala pe care m-as bucura sa o urmariti si voi.M-am cam chinuit la ea, ca nu sunt mare experta la chestiile astea tehnice, dar sper sa va placa.Ce vreau eu sa subliniez este ca o asemenea carticica, dar tiparita, as oferi tuturor celor care imi trec pragul.Vreau ca lumea sa vada produsele cu care eu lucrez, sa vada ca toate sunt din gradina, proaspete, curate si privindu-le sa-mi simta dragostea pe care o am fata de plante, de a le vedea crescand mari, frumoase, sanatoase.La final este o poza cu focul din pirostrii....tare mult imi place si am inclus-o in carticica pentru ca majoritatea conservelor le pregatesc pe pirostrii; pentru mine sunt muuult mai bune.In spatele carticelei, pe verso, vor fi scrise detalii despre tot ceea reprezinta standul meu culinar, detalii despre contact, locatie, adrese, numere de telefon etc.In asa fel cei care o primesc vor avea mereu la indemana cand vor dori bunatati din ''Camara bunicii''.
Aceasta este carticica:
Am asezat frumos carticelele intr-o ladita de lemn si observ ca primii oaspeti intra pe portita...ce bucuroasa sunt!
Ii intampin cum se cuvine, le ofer carticica ca semn de bun venit, si le mai ofer o ghirlanda din legume proaspete.
Uite-asa arata:
Sau, sa fie una din fructe?
Sau, sa fie de amandoua:))?
Nu conteaza ce o fi, eu le ofer cu mare drag ghirlandele si incep sa le prezint ce se afla in borcanasele si sticlutele mele.Ei sunt curiosi, se uita intr-o parte si in alta si studiaza borcanele cu atentie.Pe chipul lor se citeste uimire, placere, curiozitate....e de bine!Pentru ca este foarte important ca sa imi promovez produsele, apelez la cel mai de incredere ajutor al meu: gustul... si de acest lucru se pot convinge si vizitatorii mei pentru ca am pentru ei numa' bunatati spre degustare.Am pregatit pentru oaspetii conserve sarate, dulceturi, bautura, toate pe degustate.Oare cu ce sa incep mai intai?
Ei bine, am sa ii servesc cu vedeta standului meu culinar si anume ''zacusca de hribi''.
Pe o feliuta de pita, intind o portie generoasa de zacusca.O dau cu drag spre degustare si sufletul mi se umple de bucurie cand vad oamenii zambind larg si laudand delicatesa mea din borcanel.
Serviti si voi o imbucatura?
Ei bine, dupa ce omenesc oaspetii cu atatea bunatati, ii ispitesc si cu ceva original romanesc...cas de oi framantat.O branza piscatoare, aromata si suta la suta originala, facuta cu cas de oaie bine zvantat la soare ca si bulgare generos din poza!
Toata ''mingea'' aia mare am transformat-o intr-o branza framantata bine cu sare, pe care am pus-o la borcan spre maturare.Cu cat sta mai mult, cu atat se iuteste mai tare.Pe o bucata de pita merge de minune.Daca mai este langa ea si o bucata de slanina, o ceapa si o rosie, atunci sunt sigura ca vizitatorii vor fi super incantati de acest ''cas de oi framantat''
Arata bine, nu-i asa?
Tot la capitolul branza, este pacat sa nu ofer spre degustare vizitatorilor mei si o ''telemea de casa marinata'' si pastrata la borcan.
Este exceptionala!
Incet, incet zilele festive au trecut iar eu incep sa imi strang lucrurile.Mai privesc inca o data inapoi si-mi asez amintirile intr-un loc sigur in sufletul meu.Intotdeauna imi voi aminti cu placere de aceste zile, unice, mirifice si de oamenii incantati carora am avut ocazia sa le pot prezenta o parte din Romania.''
Imi iau la revedere in speranta ca, cine stie cand, voi mai calca pe aceaste meleaguri.''
~Sfarsit~
~*~
Calatoria mea imaginara catre Electrolux Taste Festival se incheie aici dragii mei.
A fost o adevarata placere sa va am aproape,sper sa va fi placut si voua:)).
Si daca cumva v-am facut pofta, va mai astept si alta data cu mare drag pe la mine sa ne ospatam cu bucate delicioase.
Sa ne auzim cu bine!
Wow!
RăspundețiȘtergereIn primul rand, felicitari pentru gradina! Rod bogat si ochios! In al doilea rand, felicitari pentru postare, calda, frumoasa! In al treilea rand, telemeaua m-o dat pe spate! Si nu in ultimul rand, mult succes!
Alexandrina multumesc tare mult pentru toate aprecierile!
ȘtergereSa sti ca sunt tare incantata ca iti place.
Te mai astept cu mare drag oricand:)
Te pup!
Deci DA !!! mult DAAA ...Pazea Roma, Angelica e pe drum !!!
RăspundețiȘtergereAtunci cand vei fi mare sa nu ne uiti...
:))))ce simpatica esti Alex:)))m-ai facut sa rad...stai linistita ca nu va uit,nu-mi sta in fire.
ȘtergereMersi mult!!!
Te pup!
Oh, Angie, cate bunatati! Mi se facu pofta. O prezentare incantatoare cu gust traditional romanesc. Draga mea, pozele tale parca vorbesc <3 Cert e ca acum as manca si cas framantat si zacusca si telemea -de toate . Multa bafta! Te pup
RăspundețiȘtergereDiana multumesc tare mult!Daca ai sti ce mult ma bucur ca va place:)
ȘtergereTe pup!
Prezentarea e pur si simplu superba. Pe mine personal, ma face sa mi doresc sa fiu macar o zi in preajma ta, a bunatatilor pregatite si mai ales sa am ocazia sa invart cu spor in ceaunul cu bunatati de pe pirostie. Si sa mi incalzesc mainile la foc.
RăspundețiȘtergereBafta maxima !!!
Monua ce frumos ai spus...aceleasi lucruri care ma fac si pe mine sa ma simt bine.
ȘtergereIntr-o zi o sa facem amandoua magiun la ceaun, ca dureaza mai mult. si o sa avem timp de povesti la gura focului...
Pup!
Draga mea sunt convinsa ca asa un stand nu poate fi trecut cu vederea. Felicitari pentru minunatele idei.
RăspundețiȘtergereIrina multumesc tare mult!
ȘtergerePup!
Angelica ca de fiecare data prezentarile tale te lasa ....mut! Iti doresc din toata inima sa ajungi la Roma, ca de drept esti numarul 1 din ce am vazut pana acum, dar... mereu este un dar!
RăspundețiȘtergereMii de pupicuri!
Sara&Mike conteaza mult pentru mine ca va place povestea mea.Ce va fi...vom vedea!
ȘtergereMultumesc frumos pentru aprecieri!
Cu stima!
Dupa ce am citit prezentarea ... am stat si m-am gandit ... Oare chiar a ajuns acolo? Asa devreme? Ai toate sansele si tot dreptul sa ajungi la festival.
RăspundețiȘtergereMult succes Angelica!
Multumesc frumos...nu,inca festivalul nu a inceput,este in data de 26-29 septembrie.
ȘtergereCele bune!
Ce-mi place de tine, cum traiesti:) calatoria asta prin viata! Frumos:)
RăspundețiȘtergere