duminică, 8 septembrie 2013

Smochine umplute cu mozzarella

O reteta delicioasa pregatita cu mare drag pentru Alex si concursul Granarolo!
Enjoy!

Ingrediente:
-5 bucati de smochine bine coapte
-1 minge de mozzarella Granarolo
-frunze proaspete de busuioc
-4 linguri de miere
-1/4 lingurita de ghimbir razuit
-2 linguri de cognac
-sare
-piper

Mod de preparare:
1.Spalam bine smochinele si frunzele de busuioc.Ghimbirul il curatam de coaja si il dam prin razatoarea mica.
Mozzarrella o taiem in felii.

2.Crestam cu un cutit bine ascutit smochinele in 4,dar avem grija sa nu le taiem de tot.

3.Intr-un castronel pregatim un dressind asa: amestecam bine mierea cu ghimbirul, condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi punem si cognacul.
4.In fiecare smochina punem cate o frunza de busuioc,o bucatica de mozzarella, iar frunza de busuioc si apoi iar mozzarella.

5.Asezam smochinele umplute in tava si le stropim bine cu dressingul.

6.Dam tava la cuptor, la foc iute, pentru 10 minute, sau pana mozzarrella este bine topita.
7.Scoatem tava, garnisim cu frunze de busuioc si servim.
Pofta mare s-aveti!

Un comentariu:

  1. arata super, imi place ideea combinarii intre cele doua si sigur are un gust aromat si delicios ;)

    RăspundețiȘtergere