duminică, 26 mai 2013

Prajitura cu nuca si mac

Rapida,usoara,economica si super gustoasa!!!Cam asta ar fi pe scurt caracterizarea acestei prajituri!
Spor la treaba si voua!
Enjoy!!!

marți, 21 mai 2013

Salata de porumb cu hrean

Sunt doua conserve in comert care imi plac din punct de vedere al ingredientelor ,dar care nu-mi plac per total caci au un gust prea fad.Este vorba despre mugurasii de porumb conservati si boabele de porumb.
Acasa n-am cam nici o sansa sa le cultiv,asa ca-mi iau ingredientele gata ,si sa-mi fac eu salata dorita care sa-mi reziste pana la iarna. Am alaturat celor doua ingrediente pentru ca gustul lor sa se transforme intr-unul iute si nu fad...hrean.
Hreanul  eu cred ca este cel mai potrivit sa trezeasca din monoton gustul dulceag al porumbului.Asa si este!!! Mi-a rezultat o salata grozava ,care incepand de acum si pana la iarna imi va incununa cu succes una,ba nu...mai multe dintre mese:-)
P.S.Ambele conserve le-am luat de la Kaufland.
Spor s-aveti si numa' bine!

luni, 20 mai 2013

Lamai murate

Din aceasta reteta voi avea o salata deosebita si sucul sigur va fi dressingul pentru diferite salate sau de ce nu pentru a acri o ciorba delicioasa.
Nu sunt greu de preparat trebuie doar putina rabdare pentru ca ele sa ajunga la un gust dorit.
Mi-a iesit borcanul din poza si inca unul mai mic.
Spor si voua:-)!!!

duminică, 19 mai 2013

Drob cu legume alaturi de rosii cherry,capere si o minunata aroma de menta

Drob cu legume alaturi de rosioare cherry,capere si o minunata aroma de menta....nu pot sa zic de cat :Minunat!!!!
Din punctul meu de vedere acest aperitiv este foarte potrivit pentru a fi servit musafirilor si garantez ca gustul placut si revigorant al legumelor alaturi de combinatia perfecta de arome le v-a placea la nebunie!
Sper sa-i placa si doamnei Laura,caci trimit aceasta reteta la concursul organizat de dansa impreuna de Costa d'Oro.
Se anunta musafiri???Nu mai stati pe ganduri,incepeti sa notati reteta:-)
Enjoy!

Duo rulou de pui si vitel,cu piure de morcovi si dulceata de merisoare cu ardei iute

Cand am pregatit acest fel de mancare am pornit de la un singur ingredient pe care il aveam in camara inca de anul trecut si abia asteptam sa fac ceva cu care sa se potrivesca la gust.Este vorba despre dulceata de ardei iute cu merisoare.
Nu stiu cat de mult va place voua, dar eu sunt mare fan.
Combinatia cu carne este perfecta, fapt pentru care am asociat acest fel principal cu aceasta dulceata.Am facut tare bine, pentru ca a iesit un preparat super savuros, dar si aspectuos:-)
Sper sa-i placa si lui Teo, pentru ca il voi inscrie la concursul ei, organizat impreuna cu Costa d'Oro.
Ah... era sa uit, vroiam sa va spun ca dulceata de merisoare eu am avut la indemana, dar daca va tenteaza reteta, la finalul postarii am scris si cum am pregatit-o.
S-aveti spor si numa bine!!!

sâmbătă, 18 mai 2013

Ulei cu plante aromatice

Am ajuns si la capitolul uleiuri si oteturi aromate.In fiecare an am cate o sticluta din mai multe feluri.Nu-mi fac griji ca nu le gasesc intrebuintare caci sincer am la ce,daca nu ,imi vin idei pe parcurs,stiti voi cum e,daca-l ai... il folosesti!
Sincer, cred ca-si va gasi sfarsitul in diverse salate,ciorbe mancaruri etc. 
Cantitatile sunt orientative.
Mult spor va doresc!

luni, 13 mai 2013

Cosulete cu salata de paste

O salata usoara de paste in care texturile si gusturile, cu toate ca aparent sunt de contrast, sunt perfect echilibrate, deci, din punctul meu de vedere se impaca perfect intr-o salata armonios de gustoasa.
O sa gasiti de toate:crocant,moale, dulceag, afumat, cremos, cum spuneam....gustos:-)
V-am convins?Daca da, cu mare incredere poftiti la masa!
Enjoy!

duminică, 12 mai 2013

Terina aperitiv cu piept de pui,ficatei,spanac si ciuperci...un deliciu:-)

Azi am avut un adevarat festin culinar!
Am savurat ''din cap in coada'' acest aperitiv, absolut delicios...''terina cu pui ciuperci,spanac si ficatei.
A fost o reala placere sa-l pregatesc cu gandul la Laura Adamache, caci il voi inscrie in concursul organizat de ea, in colaborare cu Costa d'Oro.
Multumesc pentru provocare, mi-a facut o deosebita placere.
Sper sa va placa:-)
Enjoy!

sâmbătă, 11 mai 2013

Prajitura ''Gratar cu branza''

Prajitura asta este solutia mea salvatoare pentru desert cand sunt in criza de timp!!!
Nu-i cea  mai sofisticata dintre dulciuri ,dar e atat de buna incat face toti banii!
Enjoy!

miercuri, 8 mai 2013

Impletituri dospite

Desert,pachetel pentru scoala, sau pur si simplu o gustare..acestea sunt cateva dintre alternativele pentru care va recomand cu mare drag aceste impletutiri dospite:-)))
Foarte bune!!!
Daca doriti sa pregatiti varianta de post,atunci renuntati la oua si inlocuiti laptele cu apa.Si in acest caz rezultatul, este garantat!
Mult spor!
Enjoy!

sâmbătă, 4 mai 2013

Paste fericit!!!

Paste fericit dragii mei prieteni!
Sarbatori linistite sa aveti!

Milles Feuilles de cartofi cu cascaval afumat si sardine

Daca ar fi sa caracterizez acest preparat pe scurt,as zice doar atat:o delicatesa!!!!
Enjoy!

joi, 2 mai 2013

Pateuri-acadele cu varza-de post:-)

 Rapid,usor,gustos si la indemana oricui!
Pateuri acadele cu varza,un aperitiv pe gustul meu:-)
Enjoy!

miercuri, 1 mai 2013

''Aperitiv spinos''

De cativa ani incoace nu mai intind de Sarbatori platouri cu aperitive pe toata masa.
Acest aperitiv, cu foarte multe tepe,este solutia la care am recurs pentru a-mi impresiona musafirii si pentru a face masa cat mai incapatoare si cat mai aspectuoasa.In plus, cred ca este solutia ideala de a aranja aperitivele.
Le infigem pe o tepusa,facem aperitivul cat mai incarcat,iar daca raman cateva tepuse le puteti lasa de rezerva deoparte pe o tava.Cand sunt locuri goale se poate completa aperitivul cu rezerve de pe tava ori de cate ori este nevoie.
In asa fel aceasta gustare festiva va arata frumos pe masa tot timpul.Aceasta este propunerea mea pentru ca masa de Paste(si nu numai)sa fie cat mai aspectuoasa,dar si gustoase.
Inca ceva,nu este obligatoriu sa pregatiti ce v-am propus eu,cu apertivele pregatite de dumneavoastra va puteti face propriul aperitiv spinos.
Eu mai jos scriu ce am folosit eu pentru aceste aperitiv spinos din poza:-)si daca am rezumat toata actiunea mai haotic,please scuzati,de anul trecut pana acum e muuult...dar sunt sigura ca va descurcati voi!
Va doresc spor la treaba!