sâmbătă, 4 mai 2013

Milles Feuilles de cartofi cu cascaval afumat si sardine

Daca ar fi sa caracterizez acest preparat pe scurt,as zice doar atat:o delicatesa!!!!
Enjoy!


Ingrediente:
-8 cartofi lunguieti si cam de aceeasi lungime
-24 sardine afumate
-12 felii de cascaval afumat Hochland
-100 gr.masline fara samburi,foarte usor sarate
-1 catel de usturoi
-5 fire de patrunjel
-piper boabe colorat(rosu,negru,verde)
-1 bucata de lime
-sare,piper
-ulei de masline
-frunzulite de creson(pentru decor)
-lamaie (pentru servit)

Mod de preparare:
1.Curatam cartofii de coaja,ii spalam bine si ii feliem foarte subtire,gen cipsuri.La fel procedam si cu bucata de lime.
2.Intr-o tava in care am pus hartie de copt ,asezam cam 9 feli de cartofi usor suprapuse( pe lung) in lungime cam de 10 cm.Langa ele punem si feliile de lime.
3.Condimentam cartofii cu sare,piper si ii stropim cu putin ulei de masline.
4.Dam tava la cuptor, la foc iute pana sunt aurii.


*Intre timp pregatim pasta de masline asa:
5.Maslinele le punem intr-un castron,adaugam 1 lingura ulei de masline,usturoiul pisat si piper.Amestecam bine pana ne rezulta o pasta.Intre timp mai verrificam si cartofii sa vedem daca sunt gata.


*Cand sunt gata cartofii incepem sa ansamblam preparatul asa:
6.Intindem  peste cartofi putina pasta de masline,asezam apoi cate doua sardine,apoi o felie de cascaval afumat Hochland.
7.Incepem din nou cu un rand de cartofi,ungem din nou cu pasta de masline si punem iar doua sardine.
8.Mai asezam inca un rand, dupa care ne oprim si trecem la urmatorul mille feuilles.In final trebuie sa ne rezulte 4 portii.


9.Dam tava pentru 3 minute la foc iute ,apoi o scoatem.
10.Presaram deasupra frunzulite de creson si piper boabe.
11.Servim cald cu felii de lime si stropite ce zeama de lamaie!!!
Pofta mare va doresc!!!

*si o sectiune*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu