Sunt doua conserve in comert care imi plac din punct de vedere al ingredientelor ,dar care nu-mi plac per total caci au un gust prea fad.Este vorba despre mugurasii de porumb conservati si boabele de porumb.
Acasa n-am cam nici o sansa sa le cultiv,asa ca-mi iau ingredientele gata ,si sa-mi fac eu salata dorita care sa-mi reziste pana la iarna. Am alaturat celor doua ingrediente pentru ca gustul lor sa se transforme intr-unul iute si nu fad...hrean.
Hreanul eu cred ca este cel mai potrivit sa trezeasca din monoton gustul dulceag al porumbului.Asa si este!!! Mi-a rezultat o salata grozava ,care incepand de acum si pana la iarna imi va incununa cu succes una,ba nu...mai multe dintre mese:-)
P.S.Ambele conserve le-am luat de la Kaufland.
Ingrediente:
(Pentru 2 borcane ca si cel din imagine aveti nevoie de:)
-2 cutii boabe de porumb-2 borcane muguri de porumb
-1 borcan de hrean razalit de la piata
Mod de preparare:
- Stoarcem zeama de pe conservele de porumb si mugurasi.Le rasturnam intr-un vas si le amestecam usor.
- Turnam apoi borcanul de hrean cu tot cu zeama si punem totul in borcane.
- Mie zeama mi-a ajuns la fix.Sper ca si voua ,daca nu ,mai completati cu otet.
- Ce simplu...si ce gustos rezultat.
- Inchidem borcanele si le punem la pastrat la loc rece si intunecos.
- Sincer va spun spun eu le-am sterilizat cam 15 -20 de minute,sa fiu sigura.Recomand si voua!
Porumb cu hrean...interesanta combinatie! Trebuie sa o incerc.
RăspundețiȘtergereBuna Laura!
ȘtergereCu toata increderea sa o incerci ca tare bine se potriveste!
Cele bune!
Foarte interesanta combinatia! Si mie imi place si porumbul si hreanul..
RăspundețiȘtergerePup
Simona in cazul asta trebuie neaparat sa incerci salata asta,e tare buna!
ȘtergerePup!