duminică, 19 mai 2013

Drob cu legume alaturi de rosii cherry,capere si o minunata aroma de menta

Drob cu legume alaturi de rosioare cherry,capere si o minunata aroma de menta....nu pot sa zic de cat :Minunat!!!!
Din punctul meu de vedere acest aperitiv este foarte potrivit pentru a fi servit musafirilor si garantez ca gustul placut si revigorant al legumelor alaturi de combinatia perfecta de arome le v-a placea la nebunie!
Sper sa-i placa si doamnei Laura,caci trimit aceasta reteta la concursul organizat de dansa impreuna de Costa d'Oro.
Se anunta musafiri???Nu mai stati pe ganduri,incepeti sa notati reteta:-)
Enjoy!
Ingrediente:
Aluat:
-50 ml. lapte
-10 gr. drojdie proaspata
-100-125 gr. faina alba
-40 ml de apa calda
-50 gr. branza
-2 linguri ulei de masline Costa d'Oro
-1/2 lingurite unt
-1-4 lingurita de zahar
-1/4 lingurita de sare
-1 ou pentru uns aluatul
-unt si faina pentru tapetat formele
Umplutura:
-50 gr.mazare verde
-50 gr.porumb din conserva-scurs bine
-1/2 cutie de legume legume mexicane-scurse bine
-50 gr. ciuperci-taiate cubulete
-5 fire de usturoi verde-taiate fin
-1 catel de usturoi-pisat
-120 gr.cascaval-razuit
-4 linguri faina
-1 ou
-2 cm.de ghimbir-razuit
-30 gr. fructe goji
-sare si piper
-ulei de masline Costa d'Oro


Rosii cherry:
-20 buc.rosii cherry-taiate in jumatati
-ulei de masline Costa d'Oro
-1 lingurita de zahar
-2 lingurite de capere-scurse de zeama
-3 fire de usturoi verde-taiate fin
-5 frunzulite de menta-intregi
-sare si piper
Decor:
-fire de usturoi
-frunzulite de menta proaspete

Mod de preparare:
*Incepem prin a pregati aluatul deoarece trebuie sa stea la dospit:
1.Pentru inceput ungem 4 forme mai mari(vase ramekin,forme de inox sau chiar forme de tarte) cu unt si le tapetam cu faina.Le punem deoparte.
2.Punem drojdia si zaharul intr-un vas,adaugam laptele cald si amestecam pana se dizolva.Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca cam 15 minute la loc cald.
3.Intr-un castron punem faina cernuta cu sarea.
4.Facem o adancitura in mijlocul fainii si turnam amestecul de drojdie,uleiul de masline si apa calduta.Incepem sa framantam pana obtinem un aluat neted si usor elastic.
5.Dam aluatului forma unei bile,o ungem cu putin ulei de masline Cost d'Oro ,acoperim cu un prosop si lasam sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.

*Cat timp dospeste aluatul, pregatim umplutura asa:
1.Punem la fiert in apa cu sare mazarea verde.Cand este fiarta o trecem repede sub jet de apa rece,o scuregm bine si o punem doeparte.
2.Intr-o tigaie punem ciupercile la calit in 3 linguri ulei de masline Costa d'Oro.
3.Cand sunt calite,adaugam usturoiul si firele de usturoi.Le calim si pe ele putin, apoi luam tigaia de pe foc.
4.Adaugam restul ingredientelor,potrivim gustul cu sare si piper si amestecam bine cu o lingura de lemn pana totul este omogen.

*Incepem sa ansamblam droburile asa:
1.Scoatem aluatul de la rece,si il impartim in 4 portii.
2.Ungem masa cu putin ulei de masline si intindem bucata de aluat in foaie potrivit de subtire.
3.Tapetam fiecare forma cu aluat si potrivim bine la toate colturile formei.Excesul care cade pe margine il lasam asa,nu il decupam deoarece cu el vom sigila fiecare drob.


4.Punem cu o lingura umplutura de legume in fiecare forma cam de trei sferturi,apoi adunam partile laterale in asa fel incat fiecare drob sa fie bine inchis.


5.Ungem suprafata cu oul batut,asezam formele intr-o tava de copt si le lasam cam 5-10 minute la odihna.
6.Le dam apoi la cuptor la foc potrivit pana sunt rumen-aurii la suprafata si scobitoarea iese curata.
7.Cand sunt coapte ,luam tava din cuptor,o lasam sa se raceasca, dupa care le scoatem usor droburile din forme.
*Cat timp se racesc droburile, timp pregatim rosiile cherry asa:
1.Punem intr-o tigaie 4 linguri ulei de masline,adaugam rosiile si zaharul.Lasam pana sosul format scade,apoi condimentam cu sare si piper,adaugam caperele,usturoiul si frunzulitele de menta intregi.
2.Mai sotam 2-3 minute amestecand constant, dupa care luam tigaia de pe foc.Frunzulitele de menta le indepartam si le aruncam,nu mai avem nevoie de ele,si-au facut deja treaba si au inmiresmat sosul:-)

*Cand rosioarele sunt gata, luam tigaia de pe foc si ne pregatim sa servim preparatul.
1.Punem cate un drob pe un farfurie, asezam de jur rosii cherry si capere si decoram cu fire de usturoi si frunzulite de menta.
Pofta mare va doresc!

4 comentarii:

  1. Frumos, delicios....arata de nota 20+!!! Superba prezentare Angelica! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Paula!
      Mereu ai cuvinte frumoase pentur mine!
      Te pup cu drag!

      Ștergere