vineri, 12 aprilie 2013

Tarta spiralata cu legume...de post:-)

O reteta foarte delicioasa de post ,aspectuoasa,eleganta si la indemana oricui.
Savurati:-)
Ingrediente:
-500 gr.aluat foietaj
-1 dovlecel lung si subtire
-1 zucchini  lung si subtire
-1 vanata  lunga si subtire
-1 morcov  lung si subtire
-ulei de masline
-sare si piper
-ulei pentru uns tava

Mod de preparare:
1.Ungem cu ulei o tava rotunda sau ovala, inclusiv pe pereti.
2.Decongelam aluatul foietaj,il taiem in forma ovala mai mare cu vreo 3-4 cm. decat tava si il asezam in tava.
3.Tapetam si nivelam usor si peretii tavii cu aluat,apoi il intepam din loc in loc cu furculita.


4.Dam tava la rece si ne apucam de pregatit legumele.
5.Curatam de coaja dovleceii si morcovul.La vanata ii taiem codita.
6.Dupa ce le-am spalat,le taiem in fasii foarte subtiri si le punem separat la calit in putin ulei de masline,cat sa se inmoaie.Le condimentam cu sare si piper apoi le scoatem in castronele separate.


7.Scoatem tava de la rece si incepem sa asezam legumele aleatoriu de jur imprejur....un rand de dovlecel,un rand de morcov,un rand de vanata...etc...etc,pana se termina toate ingredientele.


8.Dupa ce am umplut tot mijlocul tartei,dam tava la rece din nou pentru 15-20 de minute sau pentru 10 minute la congelator cat sa se intareasca aluatul pentru a nu creste exagerat de mult.Acum este momentul sa pornim si cuptorul si sa il lasam sa se incalzeasca cat timp tarta sta la rece.
9.Dupa ce timpul de racire a trecut ,scoatem si dam tava la cuptor,la foc mediu pentru 20 de minute sau pana aluatul foietaj capata o culoare rumen aurie.
10.Servim tarta taiata felii, atat rece cat si calda.
Pofta mare va doresc!

21 de comentarii:

  1. Ce frumoasa si colorata este tarta ta! Love it <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Mamaaaa, cum arată!!! Demențial! Știu sigur că e și bună pentru că am facut și eu o tartă din asta de post cu legume, doar că nu am făcut-o așa aranjată, dar am făcut eu aluatul :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Asa-i ca arata mai deosebit?Este si de efect...
      Te pup Rocsy!

      Ștergere
  4. No asta da tarta faina!!!! O sa fac si eu asa cand apar legumele de vara. Super Angi

    RăspundețiȘtergere
  5. Si frumoasa si gustoasa.
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine :) Trebuie sa recunosc ca tartele cu legume nu sunt printre preferatele mele, dar a ta arata foarte bine!

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Andreea!
      Ma bucur ca iti place!
      Te pup si eu:-)

      Ștergere
  7. Tarta asta e o opera de arta!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. ce frumoasa e si e si de post,imi place

    RăspundețiȘtergere