Imi place de nu mai pot nuca, asa ca, a fost musai sa ma pun si eu pe treaba.Mi-au rezultat niste cornuri grozave!!!
Sunt asa de pufoase si bune...incat nu ma mai saturam de ele.Cu prima ocazie cand mai imi cumpar nuca, ma apuc din nou de o tura si voi incerca si varianta cu mac, care este la fel de gustoasa.
Le recomand cu incredere si celor pe care i-am convins le doresc mult spor!
Ingrediente:Aluat:
-600 gr. faina
-120 gr. unt
-120 gr. untura
-150-200 ml. lapte
-30 gr. zahar
-2 oua
-putina sare
-20 gr. drojdie
Umplutura:
-200 gr. nuca macinata
-150 gr. zahar
-150 ml. lapte
-coaja rasa de la 1 lamaie
-3 linguri dulceata de caise(piersici)
Mai avem nevoie de:
-1 ou pentru uns cornurile
-faina pentru pudrat masa
-zahar praf pentru pudrat cornurile
Mod de preparare:
Aluat:
1.Intr-un castronel punem la incalzit laptele, dar sa nu fie fierbinte, adaugam drojdia, sarea si 30 gr.de zahar.Lasam acest amestec sa stea cam 20 de minute sa dospeasca .
2.Punem intr-un alt castron mai mare faina, untura topita, untul, ouale, adaugam amestecul cu lapte si framantam totul foarte bine.Cand obtinem un aluat elastic si omogen, dam vasul la rece, adica la frigider.
*Cat timp sta aluatul la rece pregatim umplutura asa:
5.Intr-un vas oparim nuca macinata cu lapte fierbinte, adaugam zaharul, dulceata de caise si amestecam energic pana obtinem o compozitie omogena.
6.Acum ca este gata si umplutura, scoatem aluatul de la rece, pudram usor masa cu faina si intindem aluatul in foaie subtire cam de 1/2 cm.
7.Taiem aluatul in patrate cam 15/15, apoi le taiem in doua pe diagonala in asa fel incat sa ne rezulte 2 triunghiuri.Punem in mijlocul lor umplutura de nuca, adunam colturile laterale si apoi rulam.
Nota:Mai puteti taia foaia in patrate de 10/10 si sa rulati cornurile colt la colt...fiecare cum doreste:-)
8.Asezam cornurile intr-o tava in care am pus hartie de copt, le ungem cu ou si le lasam sa stea cam 20-25 de minute sa dospeasca.
*In acest moment pornim si cuptorul sa se incalzeasca.
9.Dupa ce cornurile au dospit, le mai ungem inca o data cu ou apoi dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cornurile sunt aurii si patrunse.
10Cand sunt gata, le scoatem si le pudram cu zahar praf.
Le servim calde sau reci...sunt minunate!
Draga Angi, salivez pe aici...asa ca indura-te si arunca unul :)...iar pozele sunt impecabile.
RăspundețiȘtergereDana multumesc frumos!Arunc si mai multe...fi pe faza:-)
ȘtergereTe pup!
Sunt cu multa nuca cum imi plac mie..Cat de grozave..Oricum salivez pe aici de nu-ti imaginezi!!
RăspundețiȘtergereRocsy si mie imi plac cu multa nuca...ador nuca!
ȘtergereTe pup!
arata grozav de bine!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Stefy!
ȘtergereOffffffff... m-ai ucis definitiv!!! Sunt fan umpluturi cu nuca... :) Ca de obicei o super prezentare!!
RăspundețiȘtergereCu drag!
Multumesc frumos Simona!
ȘtergereSi tu,ca de obicei numai cuvinte de lauda pentru mine:-)
Te pup!
nu am inteles daca se pune 120gr unt si 120gr untura este trecut de 2 ori
RăspundețiȘtergereBuna!
ȘtergereMultumesc pentru atentionare, era o greseala de redactare, care acum este corectata.
Deci, in aluat vom pune si 120 gr. de unt si 120 gr. de untura.Scuze pentru confuzie.
Va mai astept cu drag pe la mine:)