Dragii mei, ce am pregatit azi este ceva sublim.
Imi place mierea si de-a lungul timpului am asociat-o cu o multime de alimente: alune, migdale, stafide, seminte (etc) sau chiar cu vanilie, catina si multe alte fructe.
Acum a venit randul petalelor de trandafir.Am ales sa zic acestui fel petale de trandafir glasate.Nu stiu daca ''glasat'' este cel mai corect termen, insa mie imi place (si mi-e mai comod) sa le zic asa.
Pe langa aportul gustativ si vizual in preparate, aceste petale contin multa vitamina C (de 20 de ori mai multa decat lamaile) pe care nu si-o pierd pentru ca nu sunt tratate termic.In plus poseda si substante astringente si uleiuri esentiale care intaresc corpul, imbunatatesc structura globulelor rosii si intaresc imunitatea.Au de asemenea si proprietati antiseptice.
Acum gasim trandafirul in toata splendoarea lui si fara sa punem in calcul aspectul regal dintr-o vaza, poate fi si o adevarata delicatesă gastronomica pe care insist sa o incercati si voi.
Eu n-aveam de gand sa pierd sezonul trandafirilor fara sa profit de ei, asa ca, am fost pe drumuri la cules de trandafiri salbatici dulci si uitati ce am mesterit cu ei:-)
Spor si voua!
*Petalele trandafirilor pe care cu mare efort i-am cules, le-am pregatit asa:
- pentru inceput am rupt partea alba de la petale, deoarece este usor amaruie;
- apoi am incalzit foarte putin cam 300 gr. de miere pe baie de abur, apoi am pus cam 100 de gr. petale de trandafiri salbatici dulci bine spalate si uscate in prealabil.
- am amestecat usor si bine cu o spatula de lemn pana ce petalele au fost complet scaldate in miere, s-au inmuiat si si-au schimbat culoarea intr-una mai intensa.
- am pus totul in borcane pe care le-am inchis bine si le-am pus la loc racoros.
Si ta- daaaa....petalele de tradafiri glasate sunt gata!
Mierea cu petale rezultata are un miros divin deoarece acesti trandafiri sunt foooooarte parfumati.
Culoarea mierii imprumuta din nuanta lor rozalie, iar textura petalelor este una crocanta, moale si usor gumata...ce nebunie, nu?
Culoarea mierii imprumuta din nuanta lor rozalie, iar textura petalelor este una crocanta, moale si usor gumata...ce nebunie, nu?
Nu va necajiti pentru perioada de pastrare, mierea este cel mai bun conservant asa ca nu veti avea probleme cu conservarea, sta foarte bine in orice conditii...daca apuca of course (upsss).
Eu una sunt vrajita de acest amestec, urmaresc constant tufa cu pricina si cum apar flori noi, sunt pe ele...si petalele sfarsesc glasate fara pic de mila, ca sunt prea delicioase(sorry).
Si in final, daca poate va intrebati la ce sunt bune, va zic ca pot fi cu succes touch-ul final pentru orice desert dand o nota aromata de rafinament si eleganta.
That's all!
Cat de bine arata,si culoarea este de vis.
RăspundețiȘtergerePup!
Imi place si mie culoare tare mult...divina!!
ȘtergerePup si eu!
un deliciu :)
RăspundețiȘtergereEste !!!
ȘtergereMersi de vizita Isa.Te pup.
Cred ca am sa incerc reteta ta!Eu pana acum am facut dulceata, sirop, iar restul petalelor le-am uscat pentru ceai! O reteta asemanatoare folosesc pentru catina!Deci, cred ca este foarte buna si cu petale de trandafiri!
RăspundețiȘtergereCu drag!
Astept impresii, ok?
ȘtergereSeara frumoasa.
Nu conteaza ce fel de trandafiri?Eu stiam ca exista unii pentru dulceata.Pot folosi orice petale de la orice fel de trandafir?
RăspundețiȘtergereBuna Marilena!Bine ai venit pe blogul meu!
ȘtergereBa da,conteaza ce fel de trandafiri.In aceasta postare:http://angi-food.blogspot.ro/2012/06/dulceata-mea-din-petale-de-trandafiri.html vorbeam despre rasa de trandafiri care este bune pentru facut si dulceata.Este vorba despre trandafirul numit ''Rosa centifolia sau Rosa damoscena'',sunt foarte parfumati:-)
Daca te hotarasti sa faci,iti doresc mult spor!
Te mai astept cu drag pe la mine!
Cele bune!
Arata superb, dar unde gasesc trandafirii acestia???Eu am alte soiuri care nu cred ca sunt buni.Va trebui sa caut...Multumesc pentru sfaturi!Nela
RăspundețiȘtergere