marți, 5 iunie 2012

Briose bufnita

La ziua nepoatei mele fiecare copil a plecat acasa pe langa feliuta de tort si cu o cutiuta in care le-am pus cate o briosa bufnita.Ideea a fost supeeer buna, caci toti au fost foarte incantati de micuta ochioasa.
Incercati si voi:-)Asa-i ca's dragute?
Have fun!!!
P.S.Eu ma bucur totusi ca au reusit sa ajunga in pachetele, ca erau tare ispititoare.
Ingrediente(24 de bucati):
Briose:
-200 gr.ciocolata amaruie( rupta in bucatele mici)
-200 gr.unt (taiat in cubulete mici)
-200 gr.zahar brun
-4 oua
-4 galbenusuri
-200 gr.faina
-pudra de cacao
Crema:
-1 budinca de ciocolata
-350 ml.lapte
-3 linguri de zahar
-1 cutie de nutella
Decor:
-4 pachete biscuiti oreo
-1 pachet de bombonele colorate
-1 pachet de bombonele de cacao(eu atunci nu am gasit la noi la magazin, n-am mers mai departe ca nu am avut timp si am facut eu partea neagra a ochisorilor din ciocolata topita).

Mod de preparare:
1.Punem cubuletele de ciocolata la topit in bain marie.Cand s-a topit ciocolata adaugam si untul.Lasam bolul pe baia de apa fiarta amestecand continuu pana obtinem o crema fina.Luam apoi bolul si il punem deoparte sa se raceasca 10 minute.

2.Intr-un bol separat batem ouale si galbenusurile cu zaharul pana devin groase.Punem si faina si omogenizam bine.

3.Turnam apoi ciocolata topita peste compozitie in trei runde, nu toata odata,amestecand dupa fiecare, pana se incorporeaza in totalitate si are aspectul unui aluat moale, ca si de prajitura.
4.Pregatim formele de briose.Turnam compozitia intr-o cana cu care sa putem umple formele in mod egal, dar nu exagerat de sus.
5.Punem tava la cuptor la foc iute.Briosele sunt gata cand se desprind de pe margine si cand trec testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor si le lasam sa se raceasca putin inainte de le scoate din forma.

6.Cat timp stau briosele le cuptor pregatim crema asa:din lapte, praful de budinca si zahar pregatim budinca, apoi o lasam sa se raceasca.Cand e rece o amestecam cu nutella, foarte bine.

6.Briosele fiind pregatite, crema la fel, incepem sa facem bufnitele asa:ungem fiecare briosa cu crema deasupra.Biscuitii ii rotim foarte usor sa se desprinda unul de altul (va ramane crema doar pe o parte).Bucatile cu crema le punem pe o farfurie si cele fara le taiem in doua (atentie sunt foarte casanti biscuitii,taiati cu o miscare ferma, dintr-o data).

7.Pe fiecare briosa unsa cu crema asezam:
- doi ochi din biscutii cu crema si cate o bombonica de ciocolata;
-deasupra ochilor, din jumatatile de biscuiti taiate facem doua sprancene stufoase;
-in mjlocul ochilor, in partea de jos, punem cate o bombonica colorata care este ciocul.
In acest moment briosele bufnita sunt gata de savurat.
Va doresc pofta buna!

22 de comentarii:

  1. Ce funny arata!Super ingenios!Cand o a am si eu copii o sa fac si eu chestii de genul! :*
    Hugs!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina promiti?
      Daca ai sti ce mult conteaza pentru ei si cat de bucurosi sunt cand vad mancarea asa de jucausa?
      Iti garanteza ca merita fiecare secunda pierduta cu decorul si alte chitibusuri pe care trebuie sa le faci.Zambetul lor este cea mai mare rasplata,crede-ma.
      Te pup si eu!

      Ștergere
  2. Oh doamne! NU situ de unde le scoti! esti fenomen, pe bune!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alice mersi,ma simt flatata de vorbele tale,dar nu's nici chiar asa,pe bune!
      Te pup!!

      Ștergere
  3. esti fenomen.
    am mai lasat un comm..nush de ce nu a aparatu..as ca mai scriu o data..esti foarte tare !!!! si miruna a crescut, ,da, de cand ai vazut-o ultima data. pup...hai pe FB!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O pup cu drag pe Miruna,fata draga cu ochi minunati...moaaa!
      Vin si pe Fb,mai dureaza putin...
      Pup.

      Ștergere
  4. Sunt pur si simplu minunate! felicitari pt opera aceasta. pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce superb ti-au iesit !!! Cred si eu ca au fost incantati copilasii !! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost super-extra-mega...etc incantati,pe cuvant!
      Te tzuc.

      Ștergere
  6. foarte frumoase sunt! felicitari!
    nu uita sa-mi trimiti adresa ta de email ca sa-ti dau materialele ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. O prezentare de ....Senzatie!!!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce sa mai zic ? Daca au ajuns bufnitele in farfurii ...pe astea greu sa le protejezi :) dar ,trebuie protejat omul sa nu infulece atatea bunatati ca va da cantarul peste cap :)) buna ideea ,cred ca ti-a venit ideea dupa ce ai trecut in zbor prin pagina mea de blog cu pasari ;))) spor la gatit ! ...ce mai urmeaza ? daca faci bunatati imitand pasarile iti deschid capitol separat in blogul meu :) ....

    p.s. m-ai dat gata !:)) apropo unde te gasesc unde pot sa savurez bunatatiile astea ? sau sunt unicate , experimente ?...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robert, nu stiu ce mai urmeaza,poate ca o sa fie si pasari,dar in acest caz trebuie sa te ti de promisiune :-))),ok?
      De gasit ma gasesti in Baia Mare ,sau aici pe blog.
      De savurat ai unde verde la toate ,nu sunt experimente ,nici unicate,sunt la indemana oricui doreste sa la prepare...in acest caz,un ochi la briosa,unul la cantar:-)))
      Multumesc de vizita,te mai astept.

      Ștergere
  9. Cata inspiratie!!! Ai un blog suuper >:D<

    RăspundețiȘtergere
  10. angelica,
    sunt o mare fana a ta si tare as vrea sa te cunosc. Si eu sunt din Baia Mare.Am nunta la fetita si mi-ar place sa ma ajuti cu cateva dintre minunatele tale produse (contra cost binenteles). Transmite-mi un mesaj ......de OK te rog frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Livia.
      Sigur ca ne putem cunoaste.Lasa-mi printr-un mesaj numarul tau de telefon(nu il voi publica)si am sa te sun:-)))
      Multumesc pentru cuvintele frumoase!!

      Ștergere