Salutare tuturor!
Sunt happy!!!De ce?Pentru ca participand (si castigand )la concursul Bucatar Real mi s-a indeplinit si mie dorinta de a avea in dotare o minunatie ca si Caserola Pyroflam.De asemenea cu aceasta ocazia pot sa ma laud ca si eu Sunt Bucatar Real!O asteptam cu mare drag caci aveam in gand o multime de idei marete pe care sa le pun in practica :-))Intr-un final a sosit si aveam sa rasuflu usurata...era teafara si nevatamata.Asteptarea a luat sfarsit cu emotii mari si cu urale de bucurie caci premiul castigat e de toata frumusetea super fain si elegant... uitati ce bijuterie:
Exact in aceeasi zi am si pus-o la treaba :-).Mi-a placut instantaneu si m-a vrajit iremediabil in asa fel incat orice gatesc imi vine sa o folosesc doar pe ea.In plus se curata asa de usor...Doamne cat timp economisesc!Daca o tin tot asa ,renunt cat de repede la vasele de inox :-).In plus, buretii de sarma isi pierd rapid din drepturi de cand in bucataria mea domneste caserola Pyroflam.
Conclud ca tot ce s-a spus despre aceasta caserola este perfect adevarat si spun asta fara nicio exagerare:calitate fara egal,rezistenta,aspect impecabil,eficienta maxima ,versatilitate ,per total o adevarata bijuterie in bucataria omului.
Prima data cand am inaugurat-o mi-am potolit pofta gatind in ea terina de pui despre care va vorbeam in prima etapa a concursului.A fost totul asa de usor si rapid si a iesit dementiala!!!Aveti aici dovada :-)
Dar,(exista si un dar) stiam ca micuta ''bijuterie'' poate mai mult decat atat,asa ca,am vrut sa-mi fortez si eu limitele si sa pun in practica ideea care mi-a casunat cand am aflat ca putem gati orice in ea.Vroiam sa fac un tort,dar stati putin ,nu orice tort ,ci un tort personalizat pregatit special pentru evenimentul si concursul la care aveam sa particip si care trebuia sa ''spuna'' totul dintr-o simpla privire.Asa ca,nici nu concepeam ca tortul sa ia alta forma decat a dragutei mele caserole Pyroflam proaspat primita...pam-pam...acu' am spus tot!
Fara nicio tragere de inima am purces la treaba .Am ramas constant impresionata de cate poate sa faca aceasta caserola.Deci dragilor, va zic ca merge brici !!!Se infoaca in doi timpi si trei miscari si injumatateste timpul de coacere al unui blat normal.Alt avantaj cand facem un tort intr-o caserola Pyroflam este ca nici bine nu scot de la cuptor primul blat,il asez rapid pe al doilea si caserola tot nu apuca sa se raceasca..deci merg toate ca si pe banda rulanta.
Pentru ca tot tabloul sa fie complet stiu sigur ca in peisajul caserolei Pyroflam nu se potrivea altcineva decat magicul chef Ratatouille pe care pur si simplu il ador.De fapt ,cine nu-l adora??
Sa fi avut Ratatouille o caserola Pyroflam in bucatarie, atunci cred ca ar fi adus gatitul la un rang maiestral ,nu :-))?
Sa fi avut Ratatouille o caserola Pyroflam in bucatarie, atunci cred ca ar fi adus gatitul la un rang maiestral ,nu :-))?
Sunt foarte multumita de tortul rezultat si sunt foarte multumita si de caserola Pyroflam...mi-e tare draga si sunt constant uimita de ce au putut creatorii ei sa realizeze.Impresionant de-a dreptul!!!
Sa va zic scurt ,concis si la obiect si despre acest tort care ,din punctul meu de vedere (si nu numai) este o nebunie cu ciocolata imbatata cu arome ispititoare de whisky si cafea .Un adevarat recital gourmet in care gusturile compun o adevarata simfonie.Totul e Magnifique!
Acestea fiind spuse ,va doresc tuturor lectura placuta!
Enjoy!
Acestea fiind spuse ,va doresc tuturor lectura placuta!
Enjoy!
Sa intre in scena:
Caserola Pyroflam...un tort Real,- fara egal!!!
Ingrediente:
Blat:
-340 gr.unt
-85 gr.cacao neagra( cu continut mare de grasime 22%-de la Dr.Oetker)
-500 gr.zahar praf
-1 lingurita esenta de cafea
-4 oua
-280 gr. faina
-1 lingurita bicarbonat
-1/2 lingurita de sare
-250 gr.iaurt (eu am folosit Danone Cremosso si e cel mai super)
Crema:
-400 gr.ciocolata Schogetten cu crema de capucino(sau cu ce aroma doriti)
-350 ml.frisca
Sirop:
-50 ml.crema de whisky
-150 gr.zahar
-1 lingurita esenta de cafea
-100 ml.cafea gata preparata(cine doreste poate folosi cafea decofeinizata)
Decor:
-pasta de zahar de diferite culori
-1/4 portie salam de biscuiti gata preparat
Mod de preparare:
Blat:
1.Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta.
Tapetam cu folie de aluminiu caserola Pyroflam,o pensulam cu putin unt si o punem deoparte.
2.Intr-un bol punem untul ,zaharul ,esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma ,cam 5-8 minute.
3.Adaugam apoi pe rand ouale ,batem bine pana se incorporeza fiecare ou si abia apoi il adaugam pe urmatorul.
4.Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .
5.In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua pana devine totul ca si o pasta.
6.Adaugam ambele compozitii (faina si cacaua) la spuma de unt alternandu-le ;incepem cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam usor pana cand toate sunt bine incorporate.
7.Impartim compozita in patru parti egale si turnam o prima parte in caserola Pyroflam pregatita anterior.
8.Dam caserola la cuptor la foc iute,apoi moderat pana blatul este patruns.Facem testul scobitorii.Incercam sa urmarim blatul si sa nu il tinem prea mult la cuptor(se amareste),pentru ca in caserola Pyroflam blatul se coace mult mai repede.Cand este copt,scoatem blatul din tava cu tot cu folia de aluminiu si il punem pe un fund de lemn sa se raceasca.Tapetam din nou caserola si coacem apoi si celelate 3 foi(pe rand bineinteles:-)
Nota:Puteti sa coaceti toata compozitia o singura data si apoi sa taiati blatul in patru sau sa o coaceti in doua transe si apoi sa le taiati in doua pe fiecare.
Crema:
1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol ,amestecand din cand in cand pana se topeste ciocolata ,dar avem grija sa nu dea in fiert.
2.Cand ciocolata este topita,luam vasul de pe foc si il lasam sa se tempereze.Il dam apoi la rece pentru cel putin 6 ore, sau, daca e posibil pana a doua zi.
3.Dupa ce a trecut timpul de racire punem crema intr-un bol si o batem cu mixerul pana devine se spumeaza si capata o consistenta tare.
Sirop:
Amestecam toate ingredientele bine pana se topeste zaharul.
Ansamblare:
Blaturile sunt gata,crema la fel,asa ca incepem sa ansamblam tortul.
1.Pentru inceput tapetam interiorul de la caserola Pyroflam cu folie alimentara .
Cu putina crema ramasa acoperim si partea de deasupra a tortului dupa care dam caserola la rece pentru cel putin 3-4 ore.
4.Dupa ce timpul de racire a trecut,scoatem tortul si il rasturnam...eu am pus capacul pe caserola am intors caserola si am rasturnat tortul direct pe el,ca si in imagine.
Apoi decupam un carton mai gros dupa dimensiunea partii de jos a tortului si il fixam bine pe partea inferioara;va fi un suport cu ajutorul caruia vom manevra mai usor tortul dintr-o parte in alta in timpul imbracatului in pasta de zahar.
Incepem sa imbracam tortul caserola in pasta de zahar asa:
1.Intindem o foaie groasa cam de 4-5 mm.de pasta de zahar alba.
2.Masuram inaltimea caserolei reala(modelul)si taiem o fasie de pasta de zahar la dimensiunea masurata potrivita.
3.Rulam cu grija pasta de zahar pe o merdenea si apoi o derulam de jur imprejurul tortului.
4.Nivelam prin presare usor sa faca bine priza cu crema din exerior si sa se aseze frumos.
5.Intindem o alta foaie din pasta de zahar tot cu grosimea cam de 4-5 mm.
6.Punem capacul caserolei reale(modelul)deasupra si decupam de jur imprejur cu un cutit bine ascutit si subtire la varf.
7.Luam capacul din psta de zahar rezultat cu grija si il fixam deasupra tortului format.La fel il nivelam usor.
Apoi ne ocupam de manerele caserolei.
9.Luam un pahar si decupam un cerc din pasta de zahar.
10.Cercul il taiem apoi in doua si ne rezulta doua manere pe care le aplatizam putin intr-o parte,partea care va fi lipita de caserola.
La final,dupa ce am terminat tot ce am enumerat ,am personalizat caserola cu sigla Real,- si gama din care face parte caserola Pyroflam. .Am scris totul cu colorant lichid folosindu-ma de o pensula foate subtire.
Si gata...asa arata caserola reala si caserola tort...asa-i ca se asemana???
Acum vine partea sa va vorbesc despre decoratiuni.
Eu am facut toate decoratiunile din pasta de zahar gandindu-ma la tot ce ar fi fost potrivit pentru a contempla tabloul din care vroiam sa faca parte caserola Pyroflam .
Asa ca, am modelat urmatoarele piese:
Incep cu dragutul si simpaticul Ratatouille:
-am inceput cu trunchiul=poza 1
-apoi am continuat cu capul=poza 2
-au urmat manutele=poza 3,4
-apoi urechiusele
-si nu in final,codita
Am lipit coiful de cap cu putina apa cam asa....
Apoi am inceput sa fac tot felul de legume.Am inceput cu:
Mazare pastai:
-Am modelat salamul de biscuiti mentionat la ingrediente intr-o forma alungita pe care l-am imbracat apoi in pasta de zahar galbena.
-Am taiat bucatele mici de pasta de zahar pe care le-am modelat in forma de bilute.
-Am umezit cu putina apa si apoi am lipit bilutele .
-Din pasta de zahar verde am decupat frunzele.
-Le-am facut cateva striatii cu o hartie mai sifonata.
-Am asezat porumbul pe frunze si am lipit frunzele pe langa el.
Cartofi:
Am folosit salam de biscuiti pentru a le da forma rotunda si a ''economisii'' pasta de zahar.
Pe spatele hartiei am folosit banda dublu adeziva pentru a lipi scobitorile suport.
Suportul pentru intreg tortul:
Am imbracat tot suportul facut din pal melaminat in pasta de zahar.
Am asezat pe suport tortul si toate celelalte elemente pentru a finaliza tabloul imaginat:-) si... ta-daaaa este gata!!!!
Caserola Pyroflam.... un tort Real,- fara egal!!!
O vizionare si in detaliu:
Sa ne auzim cu bine!
Felicitari, draga mea. Esti cel mai real bucatar pe care il stiu. Iar tortul, n-am cuvinte sa mai zic despre el. Tu stii ca eu cad in admiratie cand vad torturile tale. Si ia fa tu bine si fa-ti si cont pe facebook, ca sa vorbim mai des :)
RăspundețiȘtergereAaaaa si mersi pt mesaj. Imi inseninezi weekendul :) Pupici.
Brandu' mersi frumos,ma flatezi si sincer cred ca m-am si rosit.Esti asa de draguta,mult prea multe laude dar care,tu sti bine ca ma incurajeaza.
ȘtergereCont pe facebook...vine si ala numa' timpul asta bata-l vina...
Pupici si de la mine!
Splendida realizare!
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru premiu!
Multumesc Alexandrina.
ȘtergereFoarte,foarte frumos absolut totul.
RăspundețiȘtergereSa folosesti cu placere vasul.
Te pup!
Multumesc frumos.
ȘtergereVasul il folosesc fara incetare...e chiar super grozav!!!
Pup si eu1
Angi am ramas cu gura cascata!Arata DEMENTIAL!Doamne cat ai muncit la el!!!Sper din inima sa castigi caci meriti!Felicitari si iti tin pumnii! :*
RăspundețiȘtergereHugs!
Alina mersi.
ȘtergereSti ca daca va place voua sunt cea mai multumita,nu?
De muncit am muncit...destul de mult, insa mi-a placut totul,a fost placut.
Pup.
Doamne cata rabdare , cata minutiozitate, superbe au iesit toate , felicitari !
RăspundețiȘtergereMersi Vio!
ȘtergereRabdare mi-a trebuit din plin caci micutii s-au facut si ei ''utili''pe langa mine si tu sti prea bine cum e sa lucrezi cu ei in preajma...
Pup!
Absolut demential si ce tutorial excelent! n-ai cum sa nu fii in top 3. Sper sa te convinga Brandusa si iti faci cont si pe facebook.Pup
RăspundețiȘtergereMiti mersi..cat despre cont sunt gata convinsa sper cat de curand sa am si timp.
ȘtergerePup si eu!
Doamne Angi ce ai facut aici :) Nu as avea rabdare de asa ceva, dar este superb. Imi place tare mult porumbul :) ai imaginatie, nu gluma :P
RăspundețiȘtergereTe pup!
Ooo Andreea ce de laude...mersi draga mea.
ȘtergereMie tare imi plac migalelile astea,asa ca le fac cu drag si ma bucur mult cand va place.
Te pup,zi frumoasa sa ai!
mai...ma omori! hai pe FB ca ...te bat altfel, parol!
RăspundețiȘtergereAlice fara violenta ((:-))) ca vin,numa' putin mai dureaza,parol :-)!
Ștergerebai!!! acum il vad!
RăspundețiȘtergerePASIUNE e putin spus, in ceea ce faci.
aplauze puternice! :P te pup tu, bravo!
Gaby cat ma bucur ca-ti place!
ȘtergereSti tu ce conteaza cel mai mult pentru mine ,si daca am nota mare de la tine,atunci eu sunt tare fericita:-)
Te pup cu drag fata buna si mersi!!
Angela tortul tau arata dumnezeiesc de bine !!!Atata rabdare si cu doua ajutoare pe linga tine....te admir ! Bravo tie, ai facut ceva aparte si sunt sigura si de gustul savuros !!!
RăspundețiȘtergereMeriti cu prisosinta locul intai pe care l-ai castigat.
Felicitarile mele !
Te tzuc !
Wauu ,ma simt onorata de atatea laude!
ȘtergereVa multumesc din suflet pentru toate cuvintele frumoase.
Sa ne auzim cu bine.Seara frumoasa va doresc.
Cu drag.
Felicitari! am ramas fara cuvinte! Minunat!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergereAngi, esti minunata! Eu nu "te-am descoperit" de prea mult timp dar esti o sursa inepuizabila de idei :)
RăspundețiȘtergereBravo, meriti din plin locul castigat la concurs!
Pupici!
Ce cuvinte frumoase!!!Ma flatezi.
ȘtergereMultumesc si te ma astept cu mare drag :-)
M_AI UIMIT!!CITA INVENTIVITATE.....!!!BRAVO!!!TORINA
RăspundețiȘtergereMa bucur ca it place Torina!
ȘtergereMersi mult!