joi, 31 mai 2012

Caserola Pyroflam... un tort Real,- fara egal !!!

Salutare tuturor!
Sunt happy!!!De ce?Pentru ca  participand (si castigand )la  concursul Bucatar Real mi s-a indeplinit si mie dorinta de a avea in dotare o minunatie ca si Caserola Pyroflam.De asemenea cu aceasta ocazia pot sa ma laud ca si eu Sunt Bucatar Real!

O asteptam cu mare drag caci aveam in gand o multime de idei marete pe care sa le pun in practica :-))Intr-un final a sosit si aveam sa rasuflu usurata...era teafara si nevatamata.Asteptarea a luat sfarsit cu emotii mari si cu urale de bucurie caci premiul castigat e de toata frumusetea super fain si elegant... uitati ce bijuterie:

Exact in aceeasi zi am si pus-o  la treaba :-).Mi-a placut instantaneu si m-a vrajit iremediabil in asa fel incat orice gatesc imi vine sa o folosesc doar pe ea.In plus se curata asa de usor...Doamne cat timp economisesc!Daca o tin tot asa ,renunt cat de repede la vasele de inox :-).In plus, buretii de sarma isi pierd  rapid din drepturi de cand  in bucataria mea domneste caserola Pyroflam.
Conclud ca tot ce s-a spus despre aceasta caserola este perfect adevarat si spun asta fara nicio exagerare:calitate fara egal,rezistenta,aspect impecabil,eficienta maxima ,versatilitate ,per total o adevarata bijuterie in bucataria omului.

Prima data cand am inaugurat-o mi-am potolit pofta gatind in ea terina de pui despre care va vorbeam in prima etapa a concursului.A fost totul asa de usor si rapid si a iesit dementiala!!!Aveti aici dovada :-) 

Dar,(exista si un dar) stiam ca micuta ''bijuterie'' poate mai mult decat atat,asa ca,am vrut sa-mi fortez  si eu limitele si sa pun in practica ideea care mi-a casunat cand am aflat ca putem gati orice in ea.Vroiam sa fac un tort,dar stati putin ,nu orice tort ,ci un tort personalizat pregatit special pentru evenimentul si concursul la care aveam sa particip si care trebuia sa ''spuna'' totul dintr-o simpla privire.Asa ca,nici nu concepeam ca tortul sa ia alta forma decat a dragutei mele caserole Pyroflam proaspat primita...pam-pam...acu' am spus tot!

Fara nicio tragere de inima am purces la treaba .Am ramas constant impresionata de cate poate sa faca aceasta caserola.Deci dragilor, va zic ca merge brici !!!Se infoaca in doi timpi si trei miscari si injumatateste timpul de coacere al unui blat normal.Alt avantaj cand facem un tort intr-o caserola Pyroflam este ca nici bine nu scot de la cuptor primul blat,il asez rapid pe al doilea si caserola tot nu apuca sa se  raceasca..deci merg toate ca si pe banda rulanta.
Pentru ca tot tabloul sa fie complet stiu sigur ca in peisajul caserolei Pyroflam nu se potrivea altcineva decat magicul chef  Ratatouille pe care pur si simplu il ador.De fapt ,cine nu-l adora??
Sa fi avut  Ratatouille o caserola Pyroflam in bucatarie, atunci cred ca ar fi adus gatitul la un rang maiestral ,nu :-))?

Sunt foarte multumita de tortul rezultat si sunt foarte multumita si de caserola Pyroflam...mi-e tare draga si sunt constant uimita de ce au putut creatorii ei sa realizeze.Impresionant de-a dreptul!!!

Sa va zic scurt ,concis si la obiect si despre acest tort care ,din punctul meu de vedere (si nu numai) este o nebunie cu ciocolata imbatata cu arome ispititoare de whisky si cafea .Un adevarat recital gourmet in care gusturile compun o adevarata simfonie.Totul e Magnifique!
Acestea fiind spuse ,va doresc tuturor lectura placuta!
Enjoy!
Sa intre in scena:
Caserola Pyroflam...un tort Real,- fara egal!!!



Ingrediente:

Blat:
-340 gr.unt
-85 gr.cacao neagra( cu continut mare de grasime 22%-de la Dr.Oetker)
-500 gr.zahar praf
-1 lingurita esenta de cafea
-4 oua
-280 gr. faina
-1 lingurita bicarbonat
-1/2 lingurita de sare
-250 gr.iaurt (eu am folosit Danone Cremosso si e cel mai super)

Crema:
-400 gr.ciocolata Schogetten cu crema de capucino(sau cu ce aroma doriti)
-350 ml.frisca

Sirop:
-50 ml.crema de whisky
-150 gr.zahar
-1 lingurita esenta de cafea
-100 ml.cafea gata preparata(cine doreste poate folosi cafea decofeinizata)

Decor:
-pasta de zahar de diferite culori
-1/4 portie salam de biscuiti gata preparat

Mod de preparare:

Blat:
1.Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta.
Tapetam cu folie de aluminiu caserola Pyroflam,o pensulam cu putin unt si o punem deoparte.

2.Intr-un bol punem untul ,zaharul ,esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma ,cam 5-8 minute.

3.Adaugam apoi pe rand ouale ,batem bine pana se incorporeza fiecare ou si abia apoi il adaugam pe urmatorul.

4.Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .

5.In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua pana devine totul ca si o pasta.

6.Adaugam ambele compozitii (faina si cacaua) la spuma de unt alternandu-le ;incepem cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam usor pana cand toate sunt bine incorporate.

7.Impartim compozita in patru parti egale si turnam o prima parte in caserola Pyroflam pregatita anterior.

8.Dam caserola la cuptor la foc iute,apoi moderat pana blatul este patruns.Facem testul scobitorii.Incercam sa urmarim blatul si sa nu il tinem prea mult la cuptor(se amareste),pentru ca in caserola Pyroflam blatul se coace mult mai repede.Cand este copt,scoatem blatul din tava cu tot cu folia de aluminiu si il punem pe un fund de lemn sa se raceasca.Tapetam din nou caserola si coacem apoi si celelate 3 foi(pe rand bineinteles:-)

Nota:Puteti sa coaceti toata compozitia o singura data si apoi sa taiati blatul in patru sau sa o coaceti in doua transe si apoi sa le taiati in doua pe fiecare.

Crema:
1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol ,amestecand din cand in cand pana se topeste ciocolata ,dar avem grija sa nu dea in fiert.

2.Cand  ciocolata este topita,luam vasul de pe foc si il lasam sa se tempereze.Il dam  apoi la rece pentru cel putin 6 ore, sau, daca e posibil pana a doua zi.

3.Dupa ce a trecut timpul de racire punem crema intr-un bol si o batem cu mixerul pana devine se spumeaza si capata o consistenta tare.

Sirop:
Amestecam toate ingredientele bine pana se topeste zaharul.

Ansamblare:
Blaturile sunt gata,crema la fel,asa ca incepem sa ansamblam tortul.

1.Pentru inceput tapetam interiorul de la caserola Pyroflam cu folie alimentara .

2.Punem pe fund un start subtire de crema.

3.Deasupra stratului de crema punem o foaie de blat,o insiropam,apoi punem iar un strat de crema,iar foaie de blat ,iar insiropam  si tot asa pana terminam de etajat toate foile de blat.
Cu putina crema ramasa acoperim si partea de deasupra a tortului dupa care dam caserola la rece pentru cel putin 3-4 ore.

4.Dupa ce timpul de racire a trecut,scoatem tortul si il rasturnam...eu am pus capacul pe caserola am intors caserola si am rasturnat tortul direct pe el,ca si in imagine.
Apoi decupam un carton mai gros dupa dimensiunea partii de jos a tortului si il fixam bine pe partea inferioara;va fi un suport cu ajutorul caruia vom manevra mai usor tortul dintr-o parte in alta in timpul imbracatului in pasta de zahar.

Decor:
Incepem sa imbracam tortul caserola in pasta de zahar asa:

1.Intindem o foaie groasa cam de 4-5 mm.de pasta de zahar alba.

2.Masuram inaltimea caserolei reala(modelul)si taiem o fasie de pasta de zahar la dimensiunea masurata potrivita.

3.Rulam cu grija pasta de zahar pe o merdenea si apoi o derulam de jur imprejurul tortului.

4.Nivelam prin presare usor sa faca bine priza cu crema din exerior si sa se aseze frumos.

Decupam si capacul caserolei...procedam asa:

5.Intindem o  alta foaie din pasta de zahar tot cu grosimea cam de 4-5 mm.

6.Punem capacul caserolei reale(modelul)deasupra si decupam de jur imprejur cu un cutit bine ascutit si subtire la varf.

7.Luam capacul din psta de zahar rezultat cu grija si il fixam deasupra tortului format.La fel il nivelam usor.

8.Construim tot din pasta de zahar si manerul capacului pe care il lipim cu putina apa.

Apoi ne ocupam de manerele caserolei.
9.Luam un pahar si decupam un cerc din pasta de zahar.

10.Cercul il taiem apoi in doua si ne rezulta doua manere pe care le aplatizam putin intr-o parte,partea care va fi lipita de caserola.

11.Umezim cu putina apa suprafata unde trebuie sa lipim manerele si apoi le fixam bine.Pana fac priza sprijiniti-le cu doua scobitori.


La final,dupa ce am terminat tot ce am enumerat ,am personalizat caserola cu sigla Real,- si gama din care face parte caserola  Pyroflam. .Am scris totul cu colorant lichid folosindu-ma de o pensula foate subtire.
Si gata...asa arata caserola reala si caserola tort...asa-i ca se asemana???

Acum vine partea sa va vorbesc despre decoratiuni.

Eu am facut toate decoratiunile din pasta de zahar gandindu-ma la tot ce ar fi fost potrivit pentru a contempla tabloul din care vroiam sa faca parte caserola Pyroflam .
Asa ca, am modelat urmatoarele piese:

Incep cu dragutul si simpaticul Ratatouille:
-am inceput cu trunchiul=poza 1
-apoi am continuat cu capul=poza 2
-au urmat manutele=poza 3,4

-apoi urechiusele
-si nu in final,codita

Pana aici Ratatouille arata asa:

Am continuat cu coiful de bucatar;


Am lipit coiful de cap cu putina apa cam asa....

I-am facut si ochisorii pe care i-am fixat tot cu putina apa;

Apoi am inceput sa fac tot felul de legume.Am inceput cu:
Mazare pastai:


Porumb:
-Am modelat salamul de biscuiti mentionat la ingrediente intr-o forma alungita pe care l-am imbracat apoi in pasta de zahar galbena.
-Am taiat bucatele mici de pasta de zahar pe care le-am modelat in forma de bilute.
-Am umezit cu putina apa si apoi am lipit bilutele .
-Din pasta de zahar verde am decupat frunzele.
-Le-am facut cateva striatii cu o hartie mai sifonata.
-Am asezat porumbul pe frunze si am lipit frunzele pe langa el.



Un cutit:

Morcovi:

Rosii cherry:


Cartofi:
Am folosit salam de biscuiti pentru a le da forma rotunda si a ''economisii'' pasta de zahar.


Un prosopel:


Solnite de sare si piper:

O mini pancarda cu care ma mandresc si eu alaturi de Ratatouille ca sunt un Bucatar Real.
Pe spatele hartiei am folosit banda dublu adeziva pentru a lipi scobitorile suport.

Suportul pentru intreg tortul:
Am imbracat tot suportul facut din pal melaminat in pasta de zahar.

Am facut apoi cateva striatii care sa imite o fata de masa;

Am asezat pe suport tortul si toate celelalte elemente pentru a finaliza tabloul imaginat:-) si... ta-daaaa este gata!!!!
Caserola Pyroflam.... un tort Real,- fara egal!!!


O vizionare si in detaliu:










Si o sectiune delicioasa si ciocolatoasa :-)))


Pofta marea si Real-a tuturor!!!
Sa ne auzim cu bine!

26 de comentarii:

  1. Felicitari, draga mea. Esti cel mai real bucatar pe care il stiu. Iar tortul, n-am cuvinte sa mai zic despre el. Tu stii ca eu cad in admiratie cand vad torturile tale. Si ia fa tu bine si fa-ti si cont pe facebook, ca sa vorbim mai des :)
    Aaaaa si mersi pt mesaj. Imi inseninezi weekendul :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Brandu' mersi frumos,ma flatezi si sincer cred ca m-am si rosit.Esti asa de draguta,mult prea multe laude dar care,tu sti bine ca ma incurajeaza.
      Cont pe facebook...vine si ala numa' timpul asta bata-l vina...
      Pupici si de la mine!

      Ștergere
  2. Splendida realizare!
    Felicitari pentru premiu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte,foarte frumos absolut totul.
    Sa folosesti cu placere vasul.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos.
      Vasul il folosesc fara incetare...e chiar super grozav!!!
      Pup si eu1

      Ștergere
  4. Angi am ramas cu gura cascata!Arata DEMENTIAL!Doamne cat ai muncit la el!!!Sper din inima sa castigi caci meriti!Felicitari si iti tin pumnii! :*
    Hugs!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina mersi.
      Sti ca daca va place voua sunt cea mai multumita,nu?
      De muncit am muncit...destul de mult, insa mi-a placut totul,a fost placut.
      Pup.

      Ștergere
  5. Doamne cata rabdare , cata minutiozitate, superbe au iesit toate , felicitari !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Vio!
      Rabdare mi-a trebuit din plin caci micutii s-au facut si ei ''utili''pe langa mine si tu sti prea bine cum e sa lucrezi cu ei in preajma...
      Pup!

      Ștergere
  6. Absolut demential si ce tutorial excelent! n-ai cum sa nu fii in top 3. Sper sa te convinga Brandusa si iti faci cont si pe facebook.Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miti mersi..cat despre cont sunt gata convinsa sper cat de curand sa am si timp.
      Pup si eu!

      Ștergere
  7. Doamne Angi ce ai facut aici :) Nu as avea rabdare de asa ceva, dar este superb. Imi place tare mult porumbul :) ai imaginatie, nu gluma :P

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo Andreea ce de laude...mersi draga mea.
      Mie tare imi plac migalelile astea,asa ca le fac cu drag si ma bucur mult cand va place.
      Te pup,zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  8. mai...ma omori! hai pe FB ca ...te bat altfel, parol!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alice fara violenta ((:-))) ca vin,numa' putin mai dureaza,parol :-)!

      Ștergere
  9. bai!!! acum il vad!
    PASIUNE e putin spus, in ceea ce faci.
    aplauze puternice! :P te pup tu, bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gaby cat ma bucur ca-ti place!
      Sti tu ce conteaza cel mai mult pentru mine ,si daca am nota mare de la tine,atunci eu sunt tare fericita:-)
      Te pup cu drag fata buna si mersi!!

      Ștergere
  10. Angela tortul tau arata dumnezeiesc de bine !!!Atata rabdare si cu doua ajutoare pe linga tine....te admir ! Bravo tie, ai facut ceva aparte si sunt sigura si de gustul savuros !!!
    Meriti cu prisosinta locul intai pe care l-ai castigat.
    Felicitarile mele !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wauu ,ma simt onorata de atatea laude!
      Va multumesc din suflet pentru toate cuvintele frumoase.
      Sa ne auzim cu bine.Seara frumoasa va doresc.
      Cu drag.

      Ștergere
  11. Felicitari! am ramas fara cuvinte! Minunat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Angi, esti minunata! Eu nu "te-am descoperit" de prea mult timp dar esti o sursa inepuizabila de idei :)
    Bravo, meriti din plin locul castigat la concurs!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce cuvinte frumoase!!!Ma flatezi.
      Multumesc si te ma astept cu mare drag :-)

      Ștergere
  13. M_AI UIMIT!!CITA INVENTIVITATE.....!!!BRAVO!!!TORINA

    RăspundețiȘtergere