Mingiutele astea imi plac tare mult...le ador.
Mai nou imi fac rapid cate o portie si ispitesc si pe altii cu ele.
Enjoy!
Ingrediente:
-480 gr.unt de arahide
-4 linguri unt(aprox 55 gr.)
-300 gr.zahar praf
-1 lingurita esenta de vanilie(sau rom ,de care doriti)
-260 gr.ciocolata menaj
-1 lingura de unt
Mod de preparare:
1.Amestecam untul de arahide cu untul intr-un castron.Cand s-au omogenizat cat de cat, punem castronul in cuptorul cu microrunde cam 1 minut pana se inmoaie totul ...dar aveti grija sa nu sa se topeasca.
2.Cand este gata adaugam esenta de vanilie si o parte din zahar.Omogenizam usor adaugand treptat zaharul pana compozitia devine solida si aluatul se poate modela intre palme .Nu turnam tot zaharul dintr-o data, ci pe rand si tot verificam consistenta.Daca compozitia ajunge la o consistenta solida si ramane zahar nu il mai puneti (eu zic ca depinde si de untul de arahide).
3.Formam din amestecul rezultat mingiute de marime potrivita intre palme.Le asezam pe o tava si le dam la congelator .
4.Intre timp topim ciocolata cu untul la microunde sau pe baie de abur.Dupa ce am terminat, scoatem bilutele de la rece si scufundam fiecare biluta in ciocolata topita .
5.Le scurgem bine ajutandu-ne de o furculita, dupa care le asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt.Presaram pe ele ornamente de ciocolata sau nuca cine ce doreste.
6.Le putem pastra in frigider sau in congelator, in cutii inchise ermetic, pana la doua saptamani.
S-aveti pofta mare!
Delicioase!Faci niste super pozee! :*
RăspundețiȘtergereDaca as sti sa-mi folosesc aparatul foto la capacitatea lui maxima as fi cea mai happy...dar ,eh...incet, incet ma mai invat la el:)
ȘtergerePoop!
Paste fericit cu tot ce va doriti! Delicatese si farfurii apetisante, felicitari.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergereVa mai astept:-)