sâmbătă, 31 octombrie 2020

Tarte cu ananas Sun Food, fara coacere, perfecte pentru Halloween 🦇

Bună dragi prieteni ♥️! 

Azi este Halloween-ul! 

O sărbătoare împrumutată, dar care nouă ne place.... de fapt, ne place partea mai "drăgălașă", cea care nu duce la groază și frică. Adică sculptăm dovleci, decorăm diverse dulciuri și aprindem lampioane în formă de dovleac.... per total, ne distrăm . 

Am ales anul acesta să facem niște tarte fără coacere, cu o umplutură fină, cremoasă și foarte delicioasă de ananas și lapte de cocos. Le-am decorat în ton cu evenimentul de azi și vreau să vă spun că au fost super gustoase. 

Puteți să vă jucați și voi cu decorarea lor în orice fel doriți. 

Găsiți conserva de ananas bucati și multe alte sortimente pe site-ul prietenilor mei de la www.sunfood.ro sau pe pagina lor de Facebook. 

Trick or treat? 

Happy Halloween 🦇! 

Ingrediente:

*Aluat:

-300 gr. biscuiți cu tărâțe 

-100 gr. biscuiți cu unt

-100 gr. nucă 

-100 gr. zahăr 

-150 gr.  unt

-3 linguri de cacao

-1 esență de ciocolată 

* Crema cu ananas și lapte de cocos:

-1 conservă de ananas Sun Food 

-4 linguri apă ( 60 ml.)

-2 1/2 lingurițe gelatină granule

-400 ml. frișcă

-1 conservă lapte de cocos

-50 gr. zahăr 

-100 gr . ciocolată albă 

-zeama de la o jumătate de lămâie

*Mai avem nevoie de:

-ciocolată neagră pentru decor

-cacao pentru pudrat tartele


Mod de preparare:

*Pentru început ;

1.Desfacem conserva de ananas Sun Food, o scurgem de zeamă, punem fructele într-un robot de bucătărie și le mărunțim bine. 

2.Punem ananasul mărunțit într-o strecurătoare și îl lăsăm la scurs. 

*Pregătim aluatul:

1.Punem într-un robot de bucătărie biscuiții, nuca, cacaua, zahărul , esența și începem să mixăm bine totul până obținem un amestec uniform, ușor lipicios. În timpul mixării oprim robotul din când în când, curătăm marginile cu o spatulă și apoi mixăm din nou. 

2.Când amestecul este gata, tapetăm cu amestecul de biscuiți 8 inele de tartă pe fund și pe margini. În tot acest timp ne pudrăm mâinile cu cacao pentru că amestecul este lipicios. 

3.Când am terminat de dat forma tartelor, le dăm la congelator pentru 1-2 ore până sunt congelate. 

4.Le scoatem apoi, îndepărtăm inelele și le tăvălim lateralele prin cacao.Le punem deoparte la rece. 

*Pregătim crema de ananas cu lapte de cocos:

1.Punem într-un castronel apa, gelatina și amestecăm ușor cu o furculiță.Dăm castronelul deoparte 15 minute până gelatina se înmoaie.

2.Între timp, punem într-un vas mai mare jumătate din cantitatea de frișcă, laptele de cocos, zahărul și amestecăm bine cu un tel până se topește zahărul. 

3.Într-o craticioară turnăm frișca rămasă și o punem pe foc.Când frișca începe să dea în fiert, punem gelatina hidratată, ciocolata albă și amestecăm energic cu un tel până aceastea se topesc. Tragem crăticioara de pe foc și lăsăm să se tempereze conținutul.

4.Unim cele două amestecuri, adăugăm zeamă de lămâie, ananasul mărunțit și amestecăm bine până la omogenizarea completă.

*Asamblam tartele;

1.Scoatem tartele de la rece, le umplem cu crema de ananas și nivelăm ușor marginile cu o spatulă.

2.Le dăm din nou la rece cam 1 oră , după care, le scoatem și le decorăm cu ciocolată topită. Puteți să le dați orice formă doriți, eu am ales ca aceastea să fie decorate în ton cu Halloween-ul, sărbătoarea de azi.

3.Servim tartele reci.

Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu