sâmbătă, 31 octombrie 2020

Tarta cu Greentella, dulceata de prune si un CONCURS SWEETERIA

Bine v-am gasit dragi prieteni!

Sarbatoriti in vreun fel ziua de Halloween?Mie personal imi place ideea acestei zile si chiar ne distram pe cinste.Pe langa dovleci sculptati si lampioane, am mai pregatit si ceva dulce, fara zahar, fooooarte foarte gustos.

O tarta marca Sweeteria, fara zahar, cu Greentella si o exceptionala dulceata de prune.

Aceasta tarta are de fapt 0 calorii deoarece in ajutor au venit produsele de la Sweeteria pe care pur si simplu le ador:

#Dulcisor by Sweeteria, indulcitor natural cu zero calorii si zero indice glicemic, varianta cooking cu putere dubla de indulcire fata de zahar .

#Greentella - crema tartinabila cu ciocolata (cu 22,5% mai putine calorii decat o crema tartinabila cu zahar), in 2 variante: cu lapte si alune de padure si vegana

#un gem din "colectia"  de gemuri si dulceturi cu cele mai putine calorii de pe piata romaneasca, mai precis gemul de prune.

Voi ati incercat noile produse?

Daca inca nu, ce ziceti de un mic concurs?

Premiul consta in :

# Dulcisor

#banuti din ciocolata

# o dulceata fara zahar

Tot ce trebuie sa faceti este sa urmariti pagina de facebook  Sweeteria si Angel's Food

si sa lasati un comentariu la aceasta postare unde sa ne spuneti care este produsul preferat de pe www.sweeteria.com.ro.

si tag la doi prieteni.

Concursul incepe azi 31 octombrie si se termina pe 7 octombrie, ora 23.59.

Premiul se anunta luni si se livreaza de catre sponsor doar pe teritoriul tarii.

Succes!

Va astept cu drag!

Happy Halloween!

Ingrediente:

*Aluat:

-500 gr. făină 

-100 gr. unt moale

-100 gr. unsoare moale

-1 linguriță bicarbonat stins în oțet, sau zeamă de lămâie 

-100 gr. Dulcisor 

-1 ou

-smântână cât cuprinde

-puțină sare

*Umplutură:

-1 borcan gem de prune, gemul lucrat manual cu cele mai putine calorii de pe piata romaneasca

-1 cutie Greentella, crema tartinabila cu ciocolată 

*Mai avem nevoie de:

-1 ou pentru pensulat tarta


Mod de preparare:

*Pregătim aluatul de tartă așa :

1.Tapetăm cu unt si făină o formă de tartă. 

2.Într-un castron punem untul, unsoarea, zahărul , sarea și începem să le amestecăm cu o lingură de lemn, sau cu un mixer cu palete, la viteză mică , doar până ingredientele se combină ușor .

3. Adăugăm apoi faina și oul.De acum începem să frământăm cu mâna , așa , mai încet .

4.Când aluatul începe să devină nisipos adăugăm smântâna, dar puțin câte puțin.Frământăm și continuăm să punem smântână până aluatul începe să se formeze.La sfârșit trebuie să obținem un aluat ușor elastic, ușor unsuros si cu o consistență potrivit de moale.

5.Dăm aluatului forma unei bile, o învelim în folie alimentară și o punem la rece pentru 1-2 ore, cu cât mai mult cu atât mai bine, sau, dacă vă grăbiți puneți aluatul la congelator pentru o oră. 

6.După ce timpul de răcire a trecut, scoatem aluatul și îl împărțim în 2 bucăți . 

7.Prima bucată o întindem ușor cu o sucitoare pe masa pudrată lejer cu făină și o așezăm în tava pregătită anterior. Înțepăm aluatul ușor cu o furculiță ici-colo.

8.Dăm tava la cuptorul încins, 180 grade, până aceasta începe să prindă o culoare aurie, cam 20 de minute. 

9.După acest timp o scoatem și o lăsăm să se tempereze. 

10.Întindem apoi pe toată suprafață tartei ciocolata Greentella ajutându-ne de o spatulă, apoi răsturnăm și întindem 1 borcan de dulceață de prune Sweeteria. 

11.Întindem în foaie subțire a doua bucată de aluat. O decupăm cu un cuțit ascuțit după cum dorim, sau o lăsăm simplă... Eu am decupat-o în ton cu sărbătoarea de azi, adică Halloween 🦇. 

12.Dăm tava la cuptor, la 180 grade pentru alte 20 de minute, sau până tarta este rumenită bine și are o culoare aurie. 

13.O scoatem, o lăsăm să se tempereze, după care o pictăm cu ou bătut și amestecat cu colorant în funcție de desenul ales. 

14.Servim tarta feliată. 

Happy Halloween. 

Trick or Treat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu