Continuu azi, dragi prieteni, seria rețetelor dedicate celor dragi.
Am pregătit cutiuțe inimioare umplute cu mousse de lămâie și piersici aromate Sun Food, foooarte gustoase, dar mai ales aspectuoase.
Această rețetă de mousse va umple 8-12 bucăți din aceste cutiuțe inimă de ciocolată.
Odată umplute cu mousse de lămâie și piersici aromate, ne rezultă deserturi individuale de dimensiuni și forme perfecte, ideale pentru a fi oferite celor dragi.
Ce ziceți?
Vă surâde ideea? Dacă da, mai trebuie sa va zic doar ca găsiți conservele Sun Food pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook.
Enjoy!
*Cutiuțe inimă cu ciocolată:
-300-400 gr. de ciocolată neagră topită și temperată
-1 matriță de silicon cu forme de inimioare
*Stratul de piersici aromate Sun Food:
- 1 conservă de piersici Sun Food
-1 linguriță esență de piersici
-1 lingură de zahăr
* Mousse de lămâie:
-200 gr. brânză mascarpone
-200 gr. zahăr praf
-20 gr. gelatină
-1 lingură de apă rece
-70 ml. suc rece de lămâie
-1 lingură esență de lămâie
-coaja rasă de la 1 lămâie
-300 ml. frișcă
*Decor opțional:
-flori și frunze din pastă de zahăr
-sclipici rosu comestibil
Mod de preparare:
*Pentru început pregătim cutiuțele inimă de ciocolată;
1 Topim ciocolata pe baie de abur și o temperăm.
2.Punem câte o linguriță în fiecare cavitate a mulajului cu forme de inimioare.
3.Ungem ciocolata și pe părțile laterale ale formei ajutându-ne de o pensulă. Dacă mai trebuie, adăugăm mai multă ciocolată, pentru a crea o coajă uniformă.
4.Umplem fiecare cavitate, apoi dăm forma la rece până se întărește bine ciocolata.
5.După ce primul strat s-a întărit, mai adaugăm un al doilea strat, procedând la fel ca mai sus.În final, ne asigurăm că întreaga cavitate în formă de inimă este acoperită cu ciocolată și că partea de jos nu este prea groasă și că pereții laterali sunt suficient de groși încât să nu se spargă când scoatem ciocolata din forme.
6.Dăm din nou forma la rece.
7.După ce scoatem inimioarele din formă pregătim capacele cutiei.Turnăm din nou câte o lingură de ciocolată pe fundul formei.
8.Lovim forma de masă de câteva ori să se uniformizeze ciocolata pe tot fundul formei și apoi o dăm la rece până se întăresc capacele.
9.Repetăm operațiunea până facem atâtea căpăcele, câte cutiuțe inimioare avem.
*Pregătim stratul de piersici aromate Sun Food;
1.Desfacem conserva de piersici Sun Food și o scurgem bine de zeamă.
2.Piersicile le tăiem cubulețe mărunte și le punem într-o tigaie.
3 Adăugăm zahărul, esența și călim totul la foc iute până lichidul scade de tot.
4.Luăm apoi tigaia de pe foc și lăsăm umplutura să se tempereze.
*Între timp, pregătim mousse-ul de lămâie;
1.Punem gelatina la hidratat într-un castronel împreună cu apa rece amestecată cu sucul de lămâie. Lăsăm să stea cam 10 minute.
2.Rasturnăm gelatina într-o cratiță mică și o punem la topit pe foc mic până granulele sunt complet dizolvate.Amestecăm continuu și avem grijă să nu dea în fiert. Luam gelatina de pe foc, o răcim și o punem deoparte.
3.Punem brânza mascarpone într-un castron și o spumăm bine împreună cu zahărul praf.
4.Adăugăm la crema de brânză gelatina, coaja de lămâie, esența și amestecăm lejer până aceasta este bine încorporată.
5.În final, adăugăm frișca bătută și amestecăm până și aceasta este bine omogenizată.
6.Când crema este gata, o punem deoparte.
*Asamblăm cutiuțele inimioare;
1. În fiecare cutiuță punem cam o treime mousse de lămâie ajutându-ne de un poș.
2 Apoi, punem o lingură din umplutură de piersici aromate Sun Food și nivelăm frumos.
3 Deasupra punem altă parte mousse de lămâie până se umple cutiuța.
4.Dăm totul la rece pentru vreo 15 minute.
5.După acest timp, scoatem cutiuțele, le decorăm cu câteva frunze și flori din pastă de zahăr și le punem capacul de ciocolată. Eu am pudrat capacul cu puțin sclipici roșu.
6.Simple, sau împachetate frumos, aceste cutiuțe aromate sunt gata pentru a servi pe cei dragi.
Poftă dulce vă doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu