Azi vă aduc o rețetă dulce pregătită cu năut de la Sun Food :)
Da, da, ați înțeles bine năut!
Năutul este un ingredient foarte versatil care se potrivește de minune atât la mâncăruri sărate, cât și la cele dulci și toate acestea fără a schimba gustul preparatelor. În plus, este o bogată sursă de fibre și proteine.
Servită la micul dejun întinsă pe pâine, biscuiți sau cu fructe, această Nutella este alegerea perfectă.
Tot ce trebuie să aveți la îndemână este un robot de bucătărie și conserve pe care le găsiți pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina de Facebook.
Enjoy!
-1 conservă de năut Sun Food
-100 gr. alune de pădure
-100 gr. zahăr praf
-1 linguriță esență de vanilie
-1 lingură cu vârf unt de arahide
-2 linguri generoase de cacao
-3 linguri de lapte
Mod de preparare:
1.Desfacem conserva de năut Sun Food și o scurgem bine de zeamă .
2.Pornim cuptorul la 220 grade și îl lasăm să se încălzească.
3.Într-o tavă punem o hârtie de copt și presărăm alunele de pădure. Dăm tava la cuptor și prăjim alunele cam 10 minute. După acest timp, scoatem tava și curățăm alunele de coajă .
4.Le punem într-un robot de bucătărie alături de restul ingredientelor.
5.Pornim robotul și mixăm bine cam 6-8 minute, până totul se transformă într-o pastă .Dacă vi se pare că Nutella rezultată este prea groasă, mai adăugați puțin lapte.
6.Punem pasta în borcane și o păstrăm la frigider, unde rezistă cam 4 zile.... asta dacă nu vă dați direct la borcan cum am făcut eu😜.
Poftă mare vă doresc!
Arata super ! Langa untul de arahide, in fotografia cu ingredientele inainte de prelucrare, ce este ? Cacao ? Multumesc :)
RăspundețiȘtergereBuna Mihaela!
ȘtergereDa este cacao...cu aceasta ocazie tin sa iti multumesc, uitasem sa o scriu..scuzele mersi si multumesc pentru atentionare.
Te mai astept pe la mine <3 !