Am pregatit cu produsele de la Podravka o friptura de ied minunata.
Carnea de miel, sau ied este prezenta si apreciata in mai multe bucatarii traditionale si in functie de tara in care este preparata, aceasta este condimentata si aromata in mod specific.
Cea din bucataria romaneasca este o traditie. Mancarurile din carne de miel(ied) sunt usor de preparat.
Condimentele si ierburile aromatice sunt cele care fac diferenta in multe feluri de mancare. In ajutor mi-a venit combinatia de condimente prezenta in Vegeta condimentul pentru carne de miel - care comtine rozmarin, usturoi, boia, chimen, scortisoara, cimbru si ofera mancarurilor preparate o aroma aparte si un gust deosebit.
Vegeta cub de legume, aceasta combinatie originala de legume deshidratate si condimente am folosit la legume.
Puteti folosi din gama larga de produse.Presara doar Vegeta peste carnea ce urmeaza a fi prajita, peste mancarea ce va fi pusa pe gratar, peste pui, peste sau alte bucate. Adaug-o chiar si in supe, sosuri, legume, orez sau alte preparate gatite, cu 5 minute inainte de a fi gata. Masa ta va fi mai aromata si va avea un gust mai intens. O singura lingura de Vegeta va face diferenta. Bucurati-va de imaginatia culinara si veti gati o fantezie - O varietate de noi combinatii Vegeta va asteapta sa le descoperiti si le gasiti pe
Enjoy!
-1 pulpă de ied
-1 plic de condiment Vegeta pentru carne de miel
-5 cartofi potriviți
-3 morcovi mari, sau vreo 15 mici rotunzi
-100 gr. mazăre verde boabe
-1 lingură condiment Vegeta Naturella pentru mâncăruri
- 1 cub Vegeta legume
-2 cepe potrivite
-piper boabe
-ulei
-câteva crenguțe de cimbru
-1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
1.Spălăm foarte bine carnea de ied și o tăiem (porționăm) în bucăți potrivit de mari.
2.O condimentăm cu amestecul Vegeta pentru carne de miel, acoperim vasul și o lăsăm să stea 1 oră.
*Între timp... curațăm toate legumele;
3.Ceapa o tăiem peștișori, felii fine.
4.Morcovii dacă sunt mari ii tăiem rondele mari, dacă sunt mici și rotunzi îi lăsăm întregi.
5.Cartofii îi tăiem pe lung în 4-6 bucăți.
6.Amestecăm într-un castron morcovii și cartofii cu 1 lingura de Vegeta Naturella, condiment pentru mâncăruri.
7.Verdeața o tăiem mărunt.
*Acum pregătim friptura;
1.Punem ulei într-o cratiță mai mare care se poate da și la cuptor.
2.Adăugăm ceapa și o călim bine.
3.Punem apoi bucățile de carne de ied și le prăjim lejer pe toate părțile până carnea își schimbă ușor culoarea.
4.Adăugăm cam o linguriță depiper boabe, apă până trece peste carne și fierbem totul la foc mic cam 1 oră .
5.După acest timp, adăugăm morcovii și cartofii condimentați, 1 cub de Vegeta legume, așezăm deasupra 2 crenguțe de cimbru și dăm cratița la cuptor, la foc lejer, pentru încă aproximativ 1 oră .
6.După acest timp, punem mazărea și verdeața tocată.
7.Mai lăsăm la foc cam 15 minute, după care verificăm dacă carnea este pătrunsă.Ar trebui să fie moale, suculentă și crocantă la exterior și lichidul să fi scăzut.
8.Scoatem cratița și servim fierbinte friptura de ied cu legume.
Poftă mare vă doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu