Primavara. ...Frumos anotimp!
În fiecare zi văd alte flori care abia așteaptă soarele și căldura ca să se deschidă și să ne încânte privirea și sufletul cu frumusețea lor.
Pe lângă perfecțiunea estetică, unele din aceste flori sunt și comestibile.În această postare este vorba despre soc. ...minunata floare cu o mulțime de proprietăți.
Atât de fine și în același timp, atât de parfumate, aceste flori aduc un iz subtil de finețe gustului și aspectului desertului de azi:''Tarta cu crema de piersici si flori de soc''.
Consistența, gustul si aroma a fost completată de piersicile Sun Food pe care le puteți găsi pe site-ul www.sunfood.ro , sau pe pagina lor de facebook!
Enjoy!
Ingrediente:
*Aluat fraged:
-170 gr. făină albă
-75 gr. zahăr
-110 gr. unt rece tăiat cuburi
-1 gălbenuș ou
-2 lingurițe frișcă lichidă
-1/2 linguriță esență de vanilie
-1/4 linguriță sare
*Crema de piersici:
-1 conservă de piersici Sun Food
-30 gr. amidon
-80 gr. zahăr
-1 lingură esență de piersici
-coaja și zeama de la o lămâie
-2 linguri flori de soc
*Crema de ouă:
-3 gălbenușuri
-50 gr. zahăr
-120 gr. unt
-40 gr. zahăr praf
-1 linguriță esență de piersici
*Flori de soc pane:
-3 flori de soc
-3 albușuri (cele de la crema de ouă)
-1 ou
-1 lingură de zahăr
-20 gr. făină de mălai
-30 gr. făină albă
-zahăr tos pentru pudrat florile
-ulei pentru prăjit
*Topping:
-80 gr. ciocolată albă
-40 gr. frișcă lichidă
*Pentru decor:
-cateva flori de soc
Mod de preparare:
* Pregătim aluatul fraged;
1.Punem în vasul unui robot de bucătărie faina, sarea, untul cuburi, pornim robotul și dăm câteva pulsuri până se mărunțește untul.
2.Adăugăm gălbenușul, frișca, esența de vanilie și pornim din nou robotul.Lăsăm la viteză medie până aluatul formează o consistență omogenă și începe să se dezlipească de pe marginile vasului.
3.Când este gata, luăm aluatul, îl învelim în folie alimentară și îl dăm la rece pentru 15-20 de minute.
*Între timp pregătim crema de piersici;
1.Desfacem conserva de piersici Sun Food și o scurgem bine de zeamă.Punem siropul deoparte, vom avea nevoie de puțin din el mai încolo.
2.Jumătățile de piersici le tăiem în două și le punem într-o tigaie.
3.Adăugăm zahărul, coaja de lămâie, sucul de lămâie, esența de piersici și cele două linguri de flori de soc.Lăsăm la foc lejer, amestecând din când în când cam 10 minute.
4.Când începe să se formeze un sos gros și cleios, tragem tigaia deoparte.
5.Lăsăm piersicile să se tempereze apoi le răsturnăm în vasul unui robot de bucătărie și mixăm bine până acestea devin piure.
6.Le punem apoi într-o crăticioară și le dăm la foc iute.
7.Când piureul de piersici începe să fiarbă, adăugăm amidonul amestecat cu 5 linguri de sirop de piersici. Invartim energic cu un tel până crema se îngroașă.
8.După ce am fiert bine crema, tragem crăticioara deoparte și lăsăm crema să se tempereze.
*Acum pregătim crema de ouă;
1.Punem gălbenușurile pe baie de abur împreună cu zahărul și le spumăm bine.Când sunt frumos aerate, pufoase și s-au albit ușor, oprim focul și le lăsăm să se răcească.
2.Cât timp se răcesc ouăle, mixăm untul cu zahărul praf până acesta este topit și untul este pufos.
3.Adăugăm câte o lingură din compoziția de ouă la cea de unt și amestecăm lejer, în aceeași direcție, până totul este bine încorporat.În final trebuie să ne rezulte o cremă omogenă, lucioasă.
*Pregătim crusta de tartă;
1.Scoatem aluatul de la rece și îl așezăm pe masa pudrată lejer cu făină.
2.Întindem altul în foaie potrivit subțire cu sucitorul și apoi îl așezăm într-o tavă de tartă.Presăm si nivelăm ușor aluatul cu degetele în așa fel încât să fie toate lateralele si colțurile acoperite, apoi tăiem surplusul de pe margini cu un cuțit bine ascuțit.
3.Înțepăm partea de jos cu o furculiță și dăm tava la cuptor, la foc mediu pentru vreo 15-20 de minute, sau până crusta de tartă este aurie.
4.O scoatem și o lăsăm să se răcească.
*Asamblăm tarta;
1.Întindem crema de ouă pe foaia de tartă și o dăm pentru vreo 10 minute la congelator.
2.Scoatem apoi tarta și întindem peste ea crema de piersici rece.Nivelăm totul bine cu o spatulă și mai dăm alte 10 minute tarta la congelator.
3.În final, topim ciocolata albă împreună frișca. Turnăm compoziția obținută peste tartă, intindem in strat subtire și nivelăm lejer.
4.Presărăm pe margini câteva flori de soc și apoi dăm tarta la rece pentru cel puțin 4 ore.
*Înainte de a scoate tarta de la rece pentru a o servi, pregătim florile de soc pane;
1.Rupem în buchete mici florile de soc.
2.Batem foarte bine albușurile și 1 ou cu făina albă, cu făina de mălai și cu zahărul.
3.Punem pe foc la încins o crăticioară mai mică cu ulei cam de 5 cm.
4.Trecem prin amestecul de ouă fiecare buchețel de flori, îl scuturăm bine de excesul de aluat și îl punem la prăjit în uleiul încins.
5.După ce se rumenesc frumos, scoatem florile cu o furculiță și le tăvălim prin zahar tos.
5.Le punem apoi la scurs pe un prosop de hârtie.
6.Scoatem tarta de la rece, așezăm deasupra ei florile de soc pane și gata...desertul este pregătit pentru pentru fi servit.
Poftă bună vă doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu