marți, 16 aprilie 2019

Chiftelute de cartofi umplute cu linte Sun Food si ciuperci~de post

Pentru ca suntem in plina perioada a postului, puteti sa va diversificati meniul cu aceste super delicioase chiftelute de cartofi umplute cu linte Sun Food si ciuperci.
Se pregatesc foarte usor!Ce cere putin mai multa atentie este modelarea lor, deoarece aluatul de cartofi este usor lipicios.Dar, asta nu este nicio problema, in final veti savura o gustare minunata!
Gasiti si voi conservele Sun Food pe site-ul www.sunfood.ro, sau puteti vizita pagina lor de facebook.
Enjoy!


Ingrediente:
Aluat:
-1 kg. de cartofi
-100 gr. făină
-sare si piper
Umplutură:
-1 conservă de linte Sun Food
-250 gr. ciuperci
-3 căței de usturoi
-1 legătură de mărar
-2 linguri zeamă de lămâie
-sare și piper
-ulei pentru prăjit
-faina pentru modelat chiftelutele
Mod de preparare:
*Pregătim compoziția de cartofi;
1.Punem cartofii cu coajă la fiert în apă.
2.Când sunt fierți, îi scoatem, îi curățăm de coajă, ii, punem intr-un castron, îi pasăm bine, îi condimentăm cu sare și piper și îi apoi lăsăm să se răcească.
3.Dupa ce compozitia s-a racit, luăm castronul cu cartofi și adăugăm făina. Amestecăm ușor până ne rezultă un aluat mai moale, dar totusi ferm.

*Acum pregătim umplutura;
1.Conserva de linte o desfacem, o scurgem bine de zeamă și dăm lintea deoparte.
2.Mărarul îl tocăm mărunt.
3.Ceapa o curățăm și o tăiem cubulețe mărunte.
4.Usturoiul îl curățăm și îl dăm prin răzătoarea mică.
5.Ciupercile le curățăm și le tocăm mărunt.
6.Punem într-o tigaie puțin ulei și adăugăm ceapa la prăjit. O lăsăm cam 5 minute până este frumos rumenită.
7.Adăugăm apoi usturoiul, ciupercile, sucul de lămâie, sare, piper și punem un capac la tigaie.Lăsăm la foc mediu până scade tot lichidul format, cam 15 minute, după care adăugăm lintea Sun Food si mai lăsăm 5 minute la foc iute.
8.Tragem tigaia deoparte, adăugăm mărarul tocat si apoi lăsăm să se răcească complet.

* Pregătim chifteluțele;
1.Luăm o lingură de compoziția de cartofi și o punem în palmă.O aplatizăm ușor cu degetele și apoi o punem pe o farfurie cu făină.
2.Mai luăm o lingură de compoziție de cartofi și din nou o aplatizăm cu degetele.
3.Punem în cercul format de cartofi o lingură de umplutură de linte și ciuperci,  apoi deasupra așezăm celălalt cerc de cartofi pe care l-am pregătit anterior.
4.Lipim marginile și sigilăm bine umplutura înăuntru în tot acest timp undându-ne constant cu apă și modelăm în așa fel încât să ne rezulte o rondea mai mare.Procedăm la fel cu toată compoziția.
5.Dupa ce am terminat de modelat, dăm prin făină chiftelele formate, inclusiv pe margini și le punem la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.
6.Prăjim chiftelele pe ambele părți cam 2 minute până sunt aurii.Când le întoarcem, ne ajutăm de o spatulă.
7.Le scoatem la fel ajutandu-ne de spatulă pe un șervet de bucătărie.
8.Le servim calde, sau reci cu salată sau diferite  sosuri.
Note:
În timp ce modelăm compoziția de cartofi ne umezim constant mâinile cu apă,  deoarece aluatul este lipicios.
Îmbrăcăm în făină foarte bine pe toate suprafața și pe toate părțile chiftelele penteu a nu se împrăștia în timpul prajirii.
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu