Azi am avut poftă de ceva dulce...si rapid în același timp.
Am învârtit repede o porție de panna cotta cu iaurt pe care am accesorizat-o cu piersici aromate de la Sun Food, într-un sos caramel delicios.
După ce am dat la rece pufosul desert, am pregătit masa și până ne-am mai învârtit de două-trei ori, a fost gata de închegat și desertul meu cel gustos.
Elegant, pufos, fin și aromat, obligatoriu de încercat.. cam așa aş descrie pe scurt acest super desert.
Enjoy!
Ingrediente:
* Panna cotta cu iaurt:-4 linguri apă ( 60 ml.)
-2 1/2 lingurițe gelatină granule
-480 ml. frișcă
-500 gr. iaurt
-100 gr . zahăr
-zeama de la o jumătate de lămâie
*Piersici aromate în sos caramel:
-1 conservă de piersici Sun Food
-100 gr. zahăr
-1 1/2 linguriță esență de vanilie
-zeama de la o jumătate de lămâie
-puțină sare și piper
-câteva crenguțe de cimbru
Mod de preparare:
*Pregătim Panna Cotta de iaurt:
1.Punem într-un castronel apa, gelatina și amestecăm ușor cu o furculiță până la omogenizare.Dăm castronelul deoparte 15 minute până gelatina se înmoaie.
2.Între timp, punem într-un vas mai mare jumătate din cantitatea de frișcă, iaurtul și zahărul.Amestecăm bine cu un tel până se topește zahărul, după care, dăm vasul deoparte.
3.Într-o craticioară turnăm frișca rămasă și o punem pe foc.Când frișca începe să dea în fiert, punem gelatina hidratată și amestecăm energic cu un tel până aceasta se topește. Tragem craticioara de pe foc și lăsăm să se tempereze conținutul.
4.Unim cele două amestecuri, adăugăm zeamă de lămâie și amestecăm bine până la omogenizarea completă.
5.Punem până la jumate în pahare compoziția rezultată, după care, dăm paharele la rece pentru cel puțin 1 oră, sau până sunt bine închegate.
*Pregătim piersicile aromate în sos caramel:
1.Desfacem conserva de piersici Sun Food și o scurgem bine de zeamă.Tăiem fiecare jumătate de piersică în 3-4 bucăți în așa fel încât să ne rezulte felii mai subtiri.
2.Punem zahărul într-o tigaie mai mică și îl caramelizăm.
3.Stingem apoi zaharul caramelizat cu jumătate din siropul de pe conserva de piersici.
4.Adăugăm esența și lăsăm să fiarbă cam 10 minute la foc iute până zahărul se topește complet și sosul începe să formeze o consistență mai grosuță.
5.Adăugăm zeama de lămâie, feliile de piersici, crenguțele de cimbru, putină sare, puțin piper și mai lăsăm să fiarbă 5 minute la foc iute, după care, tragem tigaia deoparte și o lăsăm să se tempereze.
7.Decoram cu crenguțe de cimbru și servim rece.
Poftă mare vă doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu