marți, 25 iulie 2017

Clatite cornet cu crema de piersici, sos rece de coacaze si zahar caramelizat

Clătitele umplute în fel și chip, oricând si oriunde sunt binevenite.
Ai mei sunt mari fani de clătite și sincer, nu prea cunosc pe cineva care sa nu adore acest desert. 
Dar, dacă clătitele au forma unei înghețate și gustul asemănător unui tort, atunci sigur și cei mai puțin pofticioși își vor reveni din amorțeală.
Clătite cornet cu cremă de piersici, sos rece de coacăze roșii și crustă de zahăr caramelizat...
suna bine nu-i așa?Io zic că da!
 Se pregătesc foarte repede, și efectul final este garantat.
Piersicile de la Sun Food au dat o aromă deosebită cremei fine și pufoase.
Găsiți și voi conserva de piersici și multe alte sortimente pe site-ul www.sunfood.ro, dar și pe pagina de Facebook.
Enjoy!

Ingrediente:
Crema de piersici:
-1 conservă de piersici Sun Food
-350 ml. frișcă
-1 linguriță esență de vanilie
Sos rece de coacăze:
-200 gr. coacăze roșii
-100 gr . zahăr tos
-1 linguriță esență de vanilie
Mai avem nevoie de:
-hârtie pentru împachetat cornetele
-zahăr pentru caramelizat
-1 cutie conservă de piersici Sun Food
-12 clătite mari
Clătite:
-185 ml. lapte
-125 gr. făină
-3 ouă
-30 gr. unt topit
-2 linguri de zahăr
-putina sare
-1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare:
*Pregătim clătitele:
1.Punem într-un castron ouăle, zahărul și esența de vanilie.
2.Batem energic, apoi adăugăm treptat laptele, sarea și făina.
3.Continuăm sa batem cu telul până compoziția este omogenă și nu mai sunt aglomerații de făină.
4.Dăm castronul la rece pentru 30 de minute.
5.Dupa acest timp coacem 12 foi subtiri de clatite, pe care apoi le lasam sa se raceasca.

*Pregătim crema de piersici;
1.Scurgem bine de zeama piersicile din conserva Sun Food.
2.Le punem intr-un blender și le facem piure.

3.Batem frișca spuma tare.
4.Adăugăm la frișcă piureul de piersici, esența de vanilie și amestecăm lejer până obținem o cremă omogenă.

5.Desfacem și ce-a de-a doua cutie de piersici Sun Food și o scurgem bine de zeamă.
6.Tăiem piersicile în cubulețe mărunte.Le punem intr-un castronel deoparte.

*Pregatim sosul rece de coacaze rosii;
1.Punem într-un castron coacăzele roșii împreună cu zahărul și esența de vanilie.
2.Presăm bine și spargem toate fructele cu furculiță,  sau cu un dispozitiv special, apoi amestecam energic până zahărul este topit și ne rezultă un sos fluid. Îl dăm deoparte.

*Asamblam clatitele cornet;
1.Așezăm o clătită pe un blat de lemn.
2.Ungem jumătatea superioară cu cremă de piersici.
3.Așezăm câteva cubulețe de piersici peste cremă și apoi presarăm si câte o lingură generoasă de sos rece de coacăze.
4.Aducem partea de jos în sus până la jumătate, apoi începem sa rulăm ca sa dăm clătitei forma de cornet.Lucrăm cu mare grijă sa nu iasă fructele din clătite.
5.Învelim cornetele în hârtie și strângem bine la un capăt.

6.Scufundăm partea cu cremă a fiecarui cornet în zahar și apoi îl caramelizam cu un pistol cu gaz până este auriu.
Servim cu mare poftă clătitele cornet cu cremă de piersici și sos rece de coacăze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu