miercuri, 28 iunie 2017

Salata usoara de vara cu naut auriu, conopida si verdeturi

A venit vara!Este vacanta!E momentul sa ne bucuram de vremea frumoasa și de tot ce ne oferă acest anotimp superb.
Siiii....pentru ca sa fim energici și în forma, propun ca rețeta Sun Food de azi sa fie una cu năut si cu iz de vara.
Deliciosul năut de la Sun Food este cel ce cu care am pregătit azi o salata absolut minunată și la care poftesc de ceva vreme 🙂
La mare, la soare, la pădure, la umbra, oriunde doriți,  aceasta salata usoara de vara cu naut auriu, conopida si verdeturi este alegerea potrivita.
Găsiți conservele de năut, dar și multe alte conserve pe site-ul www.sunfood.ro , dar și pe pagina lor de Facebook. 
O vara minunata va doresc!

Ingrediente:
Salata:
-1 conserva de năut Sun Food
-1 conopidă potrivit de mare
-1 salată creață
-1 castravete
-150 gr. roșii cherry
-150 gr. mozzarella
-1 buchet mare de verdeturi:coriandru, pătrunjel, mărar
-2-3 crenguțe de cimbru
-3-4 linguri ulei de măsline
-1 lămâie
-condimente pentru năut:chimen, piper boabe roșu ușor zdrobit, puțin piper  negru macinat, putina pudra de ghimbrir, sare roz
Mai avem nevoie pentru asezonare de:
-sare
-ulei de măsline

Mod de preparare:
1.Spălăm bine toate legumele.
2.Salata o rupem in bucati potrivit de mari.
3.Buchetul de verdeturi îl tăiem grosier.
4.Roșiile cherry le tăiem sferturi.
5.Castravetele îl tăiem cu tot cu coaja în fidelute subțiri.
6.Mozzarella o dam prin răzătoarea mare.

7.Conopida o desfacem buchetele și o punem intr-un robot de bucătărie împreună cu 1 pahar mare de apa.O mărunțim foarte bine, după care o punem intr-o strecurătoare și o lăsăm să se scurgă bine de apă.

8.Într-o tigaie punem cam 3-4 linguri ulei de măsline și adăugăm năutul din conserva Sun food bine scurs de zeama.
9.Punem crenguțele de cimbru, condimentele și dam totul la foc iute pana acesta este auriu si bine rumenit.Când este gata, luam crenguțele de cimbru, le aruncam și lăsăm să se tempereze.

10.Într-un castron mare punem salata ruptă, fidelutele de castravete, sferturile de roșii, conopida mărunțită, verdeturile tocate, năutul auriu, mozzarella rasă, sare dupa gust și zeama de lămâie.Amestecam foarte bine cu doua linguri de lemn.
11.Punem salata în farfurii cu gura larga și servim.Asezonam salata cu ulei de măsline și zeama de lămâie cine mai dorește.
Pofta mare va doresc! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu