Anul trecut va povesteam despre usturoi și ale lui tradiții în tara noastră în aceasta postare.
Pentru ca luna noiembrie e musai sa fie mâncăruri cu usturoi, m-am gândit sa va prezint un fel rapid, cu fasole de la Sun Food, unde gustul și aroma predominanta sa fie de usturoi.
O reteta delicioasa care poate fi ușor adaptata si servita și in postul care urmează.
Așadar, fie ca o simpla gustare, fie ca pachețel pentru școală, burrito cremos cu fasole, usturoi si orez este propunerea mea pentru voi.
Conservele le gasiti la prietenii mei pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook.
Ce ziceti?Va place ideea?
-2 conserve de fasole albă Sun Food
-1 pachet lipii (10 bucăți)
-1 ceapă mare
-2 linguri sos salsa
-5 căței de usturoi
-2 lingurițe condimente pentru burrito(vezi reteta mai jos)
-1 pungă salata mix
-zeama de la o lamaie
-2 linguri verdeață tocată
-150 gr. orez
-300 gr. cașcaval, sau altă brânză
-ulei de măsline
-sare
Nota:
În lipsa condimentul mix pentru burrito, condimentați umplutura cu sare, piper și boia.
Dacă mai aveți separat câteva dintre ingredientele mix-ului, nu ezitați sa puneți câte puțin și din acestea.
Condiment mix pentru burrito:
-1/2 linguriță pudră de chilii
-2 lingurițe chimin măcinat
-2 lingurițe paprika afumată (optional)
-2 lingurițe sare de mare
-2 lingurițe piper măcinat
-1 lingurită pudră de usturoi
-1 lingurită pudră de ceapa
-1/2 linguriță fulgi de piper
-1 linguriță oregano uscat
-1 lingurită muștar boabe
Mod de preparare:
*Pentru început...
-Pornim cuptorul la 350 grade.
-Pregătim o tava mare.O tapetam cu hârtie de copt, o stropim cu ulei de măsline și o punem deoparte.
*Pregătim umplutura pentru burrito;
1.Curățăm și tăiem ceapa fideluta.
2.O punem la prăjit intr-o tigaie cu putin ulei de măsline și dam tigaia la foc mediu.
3.Lăsăm ceapa la prăjit pana aceasta este bine caramelizată.
4.Usturoiul îl curățăm și îl dam prin răzătoare.
5.Desfacem conserva de fasole si aruncam zeama de pe ea.
6.Limpezim fasolea sub jet de apa rece, apoi o rasturnam într-un castron și o pasam bine cu un tel pana ne rezultă o pastă mai fină.
7.Adăugăm peste fasole sosul salsa, condimentele pentru burrito, ceapa caramelizată si usturoiul ras.
9.Orezul îl punem la fiert în apă cu sare.
10.Când este fiert îl strecuram și îl limpezim bine sub jet de apa rece.
11.Punem orezul strecurat într-un bol, îl condimentam cu putină sare și adăugăm verdeață tocată.
12.Amestecam bine și dam castronul deoparte.
13.Salata o rasturnam intr-un castron si o stropim cu putina zeama de lamaie.
1.Punem lipiile în cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde pana acestea se înmoaie puțin.
Nota:Dacă trecem peste acest pas, foile nu vor fi la fel de maleabile.Neincalzite puțin sunt mai casante si nu se pot rula ușor.
2.Luam o lipie, o așezăm pe masă și punem în centrul ei o lingura generoasa de umplutura de fasole.
3.Deasupra asezam o lingura de orez cu verdeață.
4.Apoi punem o mana de salata și in cele din uma presăram cam o lingura de brânză rasă.
5.Aducem lateralele lipiei către centru și începem sa rulam strâns de jos un sus.Trebuie să ne rezulte un sul uniform și bine sigilat.
6.Procedam la fel cu toate cele 10 foi.
7.Când am terminat, așezăm burrito in tava pregatita anterior, cu partea deschisa în jos.
8.Stropim cu putin ulei de măsline fiecare burrito pe toate părțile.
9.Dam tava la cuptor, la foc iute pentru 10 minute.
10.După acest timp întoarcem burrito pe cealaltă parte.
11.Lăsăm alte 5-10 minute la cuptor, sau pana capătă o culoare aurie intensa și plăcută.
12.Scoatem tava de la cuptor, luam fiecare burrito din tava și le așezăm pe un platou.
13.Servim burrito cremos cu fasole, usturoi și orez foarte fierbinți, alături de sos salsa și sos de smântână cu usturoi.
Ce tentant e !!!
RăspundețiȘtergereImi plac mult retetele care implica doar vegetale si se fac rapid.
RăspundețiȘtergere