miercuri, 26 octombrie 2016

Ciorba de naut cu rosii si spanac

Frigul si ploile de afară ne îndeamnă la ceva fierbinte, gustos și sănătos. 
Ce ziceti de o porție aburinda de ciorba cu năut, roșii și spanac? 
Noua ne-a plăcut la nebunie!
Dacă vreți sa simțiți și voi aroma exotica a condimentelor de tot felul, gustul de neegalat al năutului de la Sun Food, aroma roșiilor cuburi tot de la Sun Food, alături de textura fina a spanacului, atunci aceasta ciorba este alegerea perfecta. 
Găsiți conserve delicioasele  pe site-ul www.sunfood.ro, dar și pe pagina lor de facebook.
Savurați cu plăcere! 


Ingrediente:
-1 cutie de năut Sun Food 
-1 cutie de roșii cuburi Sun Food 
-150 gr. spanac 
-1 ceapa rosie 
-3 căței de usturoi 
-3 fire de ceapa verde 
-1 ardei rosu
-sare
-ulei de măsline 
-1 1/2 lingurița din urmatorul amestec de condimente:
-2 capsule cardamom
-1/4 lingurita piper roșu, alb, negru
-1/4 linguriță chimion
-2 foi de dafin
-1/4 linguriță busuioc uscat
-1/4 linguriță boabe de coriandru 
Liezon:
-300 ml. smântână grasă 
-2-3 linguri de făină 
-2 lingurițe curry
-50 ml. lapte 

Mod de preparare:
*Pentru început...
1.Punem toate condimentele intr-o oala înfierbântata.
2.Lăsăm sa isi elibereze aroma la foc mic cam 30 de secunde, apoi le rasturnam intr-o farfurie și le lăsăm să se răcească. 

3.Punem apoi condimentele într-o râşniță de cafea și le mărunțim pana obținem o pudra fină pe care o dam deoparte. 

*Acum pregătim ciorba;
1.În aceeași oala turnam cam 6 linguri ulei de măsline.
2.Punem legumele tăiate marunt și le prăjim bine.

3.Adăugăm conserva de rosii cuburi Sun Food și mai lăsăm sa se căleasca la foc mediu cam 5 minute.

4.Turnam 5 cani de apa și apoi lăsăm la foc mediu pana începe sa dea în clocot.
5.Adăugăm năutul din conserva Sun Food bine scurs de zeama și lasam la foc iute pana ciorba fierbe bine, cam 10 minute.

6.Punem apoi spanacul, 1 lingurita si jumatate din amestecul pudra de condimente, sare dupa gust și mai lăsăm să fiarbă alte 10 minute.

*Într-un castron separat pregătim liezonul;
1.Punem faina și o amestecam cu praful de curry.
2.Adăugăm smântâna, laptele și omogenizam bine cu un tel pana nu mai sunt aglomerări de făină. 

3.Turnam liezonul în oala cu ciorba și amestecam bine .
4.Lăsăm să fiarbă la foc iute 10 minute, după care oprim focul.
5.Servim ciorba foarte fierbinte.
Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Ciorba de naut? Wow! Noua ne place nautul - dar nu am cine stie ce retete pe lista. Sa citiiiim ...

    RăspundețiȘtergere