miercuri, 25 mai 2016

Salata la borcan cu ananas si piersici


Salata la borcan pregătită în straturi care constau in: jeleu din sirop de ananas și piersici aromat cu menta, lămâie și lavanda, apoi o crema fina de mascarpone, pișcoturi crocante pane tăvălite prin fulgi de cocos, felii delicioase de piersici, ananas caramelizat și totul decorat cu frunzulițe de mentă și inflorescențe de lavandă.

O superbă salată de fructe în care vedetele sunt piersicile Sun Food și aromatul ananas Sun Food.
Alături de aceste doua minunății, găsim un strat răcoros și acrișor de jeleu cu sirop de ananas, piersici si aromat cu menta, lămâie și lavandă, a carei aromă este unica și conferă jeleului un plus de valoare.
Undeva, printre straturi găsim și câteva bucatele de pișcoturi crocante, date prin ou și apoi tăvălite prin nuca de cocos.
Nu în cele din urma, crema fina de mascarpone este liantul intre toate aceste extraordinare straturi.
Gustoasa rau de tot,  aceasta salata va fi încununarea cu succes a unei zile de munca, a unei drumetii prin padure, sau a unui picnic reușit.
De asemenea veți putea impresiona și musafirii cu acest desert absolut magnific.
Dacă v-am convins, vreau sa va spun ca găsiți aceste minunate conserve pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook.
Pofta mare și delectare plăcută va doresc !


Ingrediente:
Jeleul cu sirop de piersici, ananas, aromat cu lămâie, mentă și lavandă;
-zeama de la o conserva de ananas bucati Sun Food
-zeama de la o conserva compot de piersici Sun Food
-100-120 gr. amidon alimentar
-1 linguriță flori de lavandă
-1 lămâie
-100 gr. zahar
-4-5 fire de menta
-1 floare de soc (optional)
-1 lingura frunze de menta tocate

Pișcoturi pane crocante, imbracate in fulgi de cocos:
-1 folie de pișcoturi (10 buc)
-1 ou
-2 linguri de zahar
-1 plic de zahar vanilat
-1 lingura de faina
-2-3 linguri de lapte
-aproximativ 100-150 gr. fulgi nuca de cocos
-ulei pentru prăjit

Crema fina cu mascarpone:
-1 cutie de  brânză mascarpone (250 gr. )
-2 linguri de zahar praf
-200 ml. frisca lichidă

Ananas caramelizat:
-fructele de la o conserva de ananas bucati Sun Food
-3 linguri de zahar brun
-1 linguriță esență de vanilie

Mai avem nevoie de:
-fructele de la o conserva compot de piersici Sun Food
-4 borcane

Decor:
-frunzulițe de menta
-inflorescențe de lavandă

Mod de preparare:
*Jeleul cu sirop de piersici si ananas, aromat cu lămâie,  menta și lavandă;
1.Desfacem cutiile de compot de piersici si de ananas bucati de la Sun Food.Le scurgem bine de zeama.

2.Fructele le punem deoparte si siropul il turnam într-o craticioara.
3.Adăugăm lămâia tăiată felii subtiri, inflorescentele de lavandă, zaharul, zaharul vaniliat și crenguțele de mentă.Optional acum adăugăm și floarea de soc.

5.Punem la foc mediu si lăsăm să clocotească pana lichidul scade o treime din cantitate și concentratul capătă o culoare gălbuie-aurie.
6.Intre timp  punem amidonul intr-un castron si il desfacem în putina apa rece.
7.Dupa ce lichidul a scazut, luam concentratul de pe foc si il strecuram.
8.Il răsturnam din nou în craticioara și o punem înapoi pe foc.
9.Adăugăm amidonul și începem sa amestecam energic cu un tel pana jeleul începe sa se închege și sa se facă transparent.
10.Lăsăm să mai dea câteva clocote după care îl tragem deoparte.
11.Adăugăm menta tocata și împărțim jeleul în cele 4 borcane.
Nota:Dacă borcanele sunt mai mici, atunci împărțim amestecul în 6 borcanele în așa fel încât stratul de jeleu sa fie înalt de 1 deget.
12.Punem borcanele deoparte și le lasam sa se răcească.

*Acum pregatim pișcoturile crocante;
1.Tăiem fiecare pișcot in bucăți late cam de 3-4 cm.
2.Batem oul cu zaharul foarte bine pana începe sa se facă o spuma ușoară.
3.Adăugăm faina, apoi laptele și batem bine cu un tel pana obținem un amestec omogen.
4.Punem o tigaie pe foc și în ea ulei cam de 1 deget.Lăsăm să se înfierbânte.
5.Intre timp, dam fiecare bucata de pișcot prin oul bătut și apoi prin fulgi de nuca de cocos.

6.Punem pișcoturile la prajit în ulei pana sunt aurii.
7.Le scoatem pe un servet de hârtie.

8.Cand le-am prajit pe toate, le punem deoparte și le lăsăm să se răcească.

*Pregătim crema fina cu mascarpone;
1.Punem brânza mascarpone într-un castron împreună cu zaharul.
2.Amestecam lejer cu un tel.
3.Frișca o batem spuma și apoi o incorporam pe rand în brânza mascarpone.
4.Amestecam lejer pana obținem o crema fina.
5.O punem deoparte.

*Pregătim ananasul caramelizat;
1.Punem bucatile de ananas din conserva Sun Food întro tigaie împreună cu zaharul și esența.
2.Lăsăm la foc mic pana lichidul care s-a format scade și începe sa devină lipicios și grosuț.
3.Tragem tigaia de pe foc când ananasul are acest aspect.


*Asamblare salata;
1.Pentru inceput taiem felii piersicile din conserva Sun Food.

2.Mai la început am pus un pus in borcane un strat de jeleu.
3.Peste el punem strat de crema fina de mascarpone.
4.Deasupra așezăm câteva bucatele de pișcoturi pane crocante.

5.Apoi punem  și câteva felii de piersici Sun Food.
6.Mai asezam un strat de crema și deasupra așezăm o lingura generoasa de ananas caramelizat.

7.Decoram cu câte o bucatica de piersica,  pișcot și ananas.
8.Asezam câteva frunzulițe de menta si inflorescențe de lavanda.
Punem salata în straturi în coșul de picnic, în rucsac și gata....s-avem pofta dulce!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu