joi, 21 aprilie 2016

Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver


Aratoasa, aspectuoasa si neaparat delicioasa.
Cam aceasta este descrierea pentru placinta cu carne de miel care poate fi pregatita de Sarbatorile Pascale.
Un ajutor de nadejde in pregatirea acestei retete este aparatul de vidat Food Saver si caserola pentru marinare rapida de 2 l.
Enjoy!
Ingrediente:
-2 pachete foi de plăcintă
Umplutura:
Pentru stratul cu carne de miel:
-1~1.5 kg. carne de miel (eu am folosit o pulpa cu tot cu os)
-2 cartofi
-1 morcov
-1 telină radacina
-1 ceapă alba
-1 praz
-ulei de masline
-sare si piper
Marinata pentru carnea de miel:
-1 linguriță oregano
-1/2 linguriță coriandru boabe
-1 lingura de mentă uscata
-sare roz
-1/2 lingurita piper boabe
-2 foi de dafin
-1 lingurita de boia
-1 pahar de vin alb
-1 ceapa
-3 căței de usturoi
-1 crenguta de cimbru
Spanac usturoiat:
-1 caserola de spanac
-2 căței de usturoi
-sare si piper
-ulei de masline
Linte:
-150 gr. linte
-sare si piper
Legume calite:
-2 morcovi
-1 telina radacina
-ulei de masline
-sare si piper
Mai avem nevoie la umplutura de:
-9-10 oua de prepelita...in functie de marimea tavii in care vom pregati placinta
-unt topit pentru uns foile de placinta
Topping-ul pentru placinta:
-1 ou
-1 lingura de lapte
-2 lingurite seminte de in
-cateva frunzulite de rozmarin
Decor:
-frunzulite de creson si rozmarin

Mod de preparare:
*Pentru inceput marinam carnea de miel;
1.Amestecam toate condimentele intr-un castron exceptie facand ceapa, usturoiul si vinul. pulpa in castronul cu condimente si o imbracam peste tot cu acest amestec.
2. Pregatim aparatul Food Saver pentru marinare.
3.Punem carnea in caserola pentru marinare rapida, adaugam ceapa taiata in sferturi, cateii de usturoi taiati in doua si paharul de vin.
4. Punem capacul caserolei, o vidam cu aparatul de vidat Food Saver si dam caserola la rece pentru doua ore.


*Acum pregatim carnea de miel cu legume;
1.Cand timpul de marinare a trecut, scoatem carnea din caserola si o asezam intr-o tava pentru cuptor.
2.Turnam in tava doua cani de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru  aproximativ 1.30 ore.
3.Dupa acest timp indepartam folia de aluminiu si o mai lasam la cuptor, de aceasta data la foc iute, pentru alte 30 de minute.Acum pulpa de miel ar trebui sa fie patrunsa si frumos rumenita.
4.Scoatem tava si o lasam sa se tempereze.
5.Luam carnea din tava, o desprindem de pe os si carnea rezultata o rupem in bucatele marunte pe care le punem deoparte.

*Separat...
6.Punem uleiul intr-o tigaie.Adaugam prazul taiat rondele, ceapa, morcovul, telina taiate cubulete si le calim pana incep sa se inmoaie.
7.Adaugam o cana de apa, apoi punem cartofii taiati cubulete marunte.
8.Condimentam cu sare, piper si lasam sa fiarba acoperit pana legumele sunt patrunse si zeama a scazut complet.
9.Cand este gata, adaugam la legume bucatile prajite de carne de miel, condimentam cu sare si piper dacamai  este cazul, si rumenim totul la foc iute inca vreo 5 minute.
10.Dupa acest timp tragem tigaia de pe foc si lasam totul sa se raceasca.

*Pregatim legumele calite;
1.Curatam morcovii, telina si le dam prin razatoarea mare.
2.Punem pe foc o tigaie si adaugam putin ulei de masline.
3.Cand s-a infierbantat uleiul, adaugam legumele rase, sare si piper proaspat macinat dupa gust.
4.Calim totul acoperit pentru 10-15 minute pana legumele se inmoaie, sunt patrunse si lichidul care s-a format a scazut complet.In aceasta faza uleiul ar trebui sa iasa la suprafata.
5.Tragem tigaia de pe foc, rasturnam legumele intr-un vas mai mic si le lasam sa se raceasca.

*Pregatim spanacul;
1.In aceeasi tigaie in care am pregatit legumele, punem din nou putin ulei de masline, adaugam spanacul, usturoiul ras, sare si piper dupa gust.
2.Calim totul cam 4-5 minute pana spanacul se inmoaie.
3.Tragem apoi tigaia deoparte si il lasam sa se raceasca.

*Pregatim lintea;
1.Punem lintea la fiert in apa cu sare si o lasam pana este patrunsa.Lintea mea s-a facut foarte repede deoarece a fost decorticata.
2.O strecuram si o mai condimentam cu putin piper proaspata macinat, apoi punem deoparte.

* Acum asamblam placinta;
Ne aducem la indemana toate felurile de umplutura:
-foile de placinta,
-carnea de miel cu legume,
-spanacul usturoiat,
-lintea,
-legumele calite,
-si ouale de prepelita.
1.Desfacem dintr-un pachet foile pentru placinta.
2.Pregatim o tava rotunda si ii tapetam fundul cu hartie de copt.
3.Luam pe rand cate o foaie de placinta si incepem sa o asezam in tava.O pensulam bine cu unt topit si apoi asezam o alta foaie.
4.Repetam procedura pana epuizam toate foile din pachet.
5.Cand am terminat, incepem sa stratificam umplutura.
6.Asezam prima data stratul cu carnel de miel si legume.
7.Urmeaza apoi stratul de spanac usturoiat.

8.Punem acum stratul de linte si apoi cel de legume calite.Nivelam frumos dupa fiecare strat ajutandu-ne de o lingura.
9.In final spargem deasupra ouale de prepelita de jur imprejurul tavii, mai pe margine.
Nota:Asezam ouale in asa fel incat la fiecare felie de placinta sa fie cate un ou.

10.Incepem sa stratificam din nou foi de placinte, la fel, fiecare dintre ele pensulate cu unt topit.
11.Dupa ce am terminat de asezat si cel de-al doilea pachet de foi de placinta, presam totul foarte usor cu mana si mai aranjam foile pe marginea tavii ca sa arate cat mai frumos.
12.Ajutandu-ne de un cutit bine ascutit, taiem cu mare grija placinta in 9-10 bucati depinde cate oua ati folosit, urmarind sa taiem placinta in asa fel incat la fiecare felie de placinta sa fie cate un ou.
13.Pensulam deasupra oul batut bine cu o lingura de lapte, presaram semintele de in si frunzulite de rozmarin deasupra.

14.Dam tava la cuptor, la foc iute pentru 40 de minute, sau pana placinta este aurie.
15.O scoatem si cat este calda mai trecem cutitul inca o data prin locul unde am taiat fiecare bucata de placinta.
16.Gata!La servire mai presaram cateva frunzulite de cresin si rozmarin pentru aspect.
17.Servim placinte rece, sau calda...fiecare cum doreste!
Pofta mare sa aveti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu