duminică, 17 aprilie 2016

Foi cu nuca umplute cu budinca de piersici si o pufoasa crema de branza


Perfecte pentru Sarbatorile care se apropie aceste ''Foi cu nuca, umplute cu budinca de piersici si o crema pufoasa de branza''.
Aceasta prajitura este moale de ti se topeste in gura si aromata de nu iti mai gasesti cuvintele...per total, este fooooarte buna!
Daca vreti sa va apucati de treaba, sa nu uitati ca pe site-ul www.sunfood.ro gasiti cele mai sanatoase conserve, printre care si aceste  piersici.
De asemenea, gasiti Sun Food si pe pagina lor de facebook.
Va doresc o duminica superba la fel ca si aceasta prajitura!
Enjoy!

Ingrediente:
Foi cu nuca:
-3 oua
-200 gr. zahar
-100 gr. nuca macinata
-4 linguri de ulei
-2 linguri de miere
-1 lingura bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
-faina cat cuprinde
Budinca de piersici:
-2 cutii de piersici Sun Food
-100 gr. zahar
-coaja de la o lamaie
-sucul de la o lamaie
-180~200 gr. amidon
Crema de branza:
-3 cutii de branza ricotta
-100 gr. zahar
-300 ml. frisca lichida
-1 lingura esenta de vanilie
Mai avem nevoie pentru topping de:
-1 plic de jelle
-1 cutie de piersici Sun Food
-2-3 linguri de zahar
Pentru decor:
-frunzulite de menta

Mod de preparare:
*Foile cu nuca;
1.Punem toate ingredientele in afara de faina intr-un castron.
2.Le amestecam bine cu o lingura de lemn.
3.Adaugam pe rand faina si continuam sa amestecam.
4.Cand aluatul incepe sa se ingroase, renuntam la lingura si ne apucam sa framantam cu mana.
5.Adaugam pe rand cate putina faina pana aluatul incepe sa aiba o consistenta mai densa.
6.In final aluatul trebuie sa fie potrivit de moale, nu tare si bolovanos...deci, sa fie asa, mai moale.Va fi si usor lipicios, dar nu va ingrijorati, nu mai adaugati faina.
7.Impartim aluatul in 4 bucati.
8.Pregatim o tava.
9.Ungem dosul tavii cu putin ulei si punem o parte de aluat.
10.Intindem aluatul in foaie subtire pudrand cu faina ori de cate ori este nevoie si simtim ca aluatul se lipeste.
12.Cand am terminat de intins foaia o dam la cuptor, la foc iute, pana este usor rumenita.
*Nota:Atentie, foile se coc foarte repede.Lasati-le pana incep sa capete o culoare aurie pala, nu le lasati pana sunt foarte rumene deoarece vor deveni crocante si nu vrem asta.
13.Cand foaia este gata, scoatem tava si miscandu-ne cu rapiditate o desprindem cu un cutit mare de pe fundul tavii.
*Nota:Foaia va fi bine lipita de tava, dar nu ne ingrijoram de asta...trebuie doar sa o dezlipim cat este fierbinte.
14.Dupa ce am terminat de copt toate cele 4 foi de blat, le punem undeva deoparte sa se raceasca.

*Acum incepem sa pregatim budinca de piersici.Procedam asa:
1.Desfacem cele doua cutii de piersici Sun Food.

2.Luam un pahar de sirop pe care il punem deoparte si restul si le punem intr-un robot de bucatarie.
3.Macinam totul foarte bine pana ne rezulta o pasta subtire.

4.Turnam amestecul din robot intr-o cratita, adaugam zaharul, coaja si sucul de lamie si punem cratita la foc iute.
5.Pana amestecul se infierbanta, punem siropul din paharul pe care l-am pus deoparte intr-un castron, adaugam amidonul, esenta si amestecam bine cu un tel.
6.Cand pasta de piersici da in clocot, adaugam amidonul.
7.Amestecam energic ca sa nu se faca aglomerari.Lasam pe foc pana budinca se ingroasa.In final va avea o consistenta matasoasa si o culoare superba.
8.O punem deoparte la racit.

*Acum pregatim crema de branza;
1.Punem branza ricotta intr-un castron incapator.
2.Adaugam zaharul si amestecam totul lejer cu o spatula.
3.Batem frisca lichida pana este spuma.
4.Adaugam la crema de branza frisca, lingura cu lingura, pana toata cantitatea este bine incorporata.
5.Cand avem gata o crema fina, spumoasa si aerata, inseamna ca am terminat.
6.Punem crema la rece pana in momentul asamblarii prajiturii.

*Asamblare prajitura:
1.Tapetam tava in care am copt foile pentru prajitura cu hartie de copt.
2.Punem pe fundul ei o foaie cu nuca.
3.Deasupra foii cu nuca turnam o treime din budinca de piersici.
4.Dam tava la congelator, sau la frigider, pentru 10 minute cat sa se intareasca putin budinca.
5.O scoatem si punem deasupra budincii o treime din crema pufoasa de branza.
6.Acoperim cu o alta foaie, punem din nou budinca de piersici, dam din nou la rece si asa mai departe... repetam din nou aceeasi pasi ca si mai sus.
7.Cand am terminat de stratificat toate cele 4 foi cu nuca, presam usor prajitura ca sa se aseze si o dam la rece pentru cel putin 3 ore, sau daca se poate, de seara pana dimineata.

*Cand prajitura este rece, pregatim topping-ul.
1.Desfacem cutia de piersici Sun Food si scurgem siropul din ea.
2.Piersicile le taiem pe lung fasii fine si siropul il punem intr-o craticioara.
3.Adaugam la sirop 2-3 linguri de zahar, plicul de jelle, amestecam usor si dam craticiara la foc mic.
4.Incalzim amestecul pana incepe sa fie transparent, dar avem grija sa nu dea in clocot.Dureaza in jur de 2-3 minute.
5.Scoatem prajitura de la rece si o rastunam pe un blat de lemn.
6.Asezam deasupra ei una langa alta feliile de piersici.

7.Acoperim stratul de felii de piersici cu jeleu ajutandu-ne de o lingura.
8.Cand am terminat de pus jeleu peste tot, dam din nou prajitura la rece pentru cel putin 30 de minute.
9.Dupa acest timp o putem scoate si o putem taia in ce forme dorim.
10.La servire, pentru un plus de culoare, decoram fiecare bucata de prajitura cu frunzulite de menta.
Pofta mare va doresc!!!

6 comentarii:

  1. Cred ca e tare tare buna ,ce ma sfatuiesti sa pun in loc de zeama de lamaie ?
    nu ne place lamaia deloc pot pune altceva ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit pe blogul meu!
      Lamaia nu este obligatorie, eu am pus-o pentru imi place foarte mult.Daca vrei neaparat sa imbogatesti gustul cu altceva, poti pune o lingurita de esenta de care doresti.
      Sper sa iti placa reteta:)
      Te mai astept cu drag pe la mine!

      Ștergere
  2. A uitasem gasesc marca asta a lor si la Carrefour?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi nu avem Carrefour aici, deci nu stiu sa iti spun:(.
      Dar eu sigur stiu ca gasesti prodesele Sun Food la Kaufkland si in Cora.Cu siguranta sunt si in Metro.
      Aici ai mai multe detalii despre activitatea lor, daca vrei poti sa ii si intrebi direct, iti vor raspunde cu siguranta.
      https://www.facebook.com/SunFoodRomania?pnref=story
      Produsele lor sunt foooarte bune, nu le laud degeaba.
      Spor!

      Ștergere
  3. Multumesc mult pt raspuns Angelica !! minunat arata su cred ca e tare buna!

    RăspundețiȘtergere