miercuri, 23 decembrie 2015

Spicy Chicken cu sos remoulade, acompaniat de morcovi aromati si caramelizati, piure fin de mazăre si crispy prosciutto

Un fel de baza extrem de gustos potrivit pentru ocazii speciale.
Sosul remoulade Univer da acestui preparat un gust deosebit.
Eu voi pregăti acest fel de baza cu mare drag de fiecare data când voi avea musafiri...cu siguranță vor și impresionați.
Enjoy!

Ingrediente:
Spicy Chicken cu sos remoulade:
-600 gr. piept de pui
-30 felii de prosciutto
-sos remoulade Univer
-sare de mare
-piper boabe rosu
-boia iute
-ulei de masline
Morcovi aromati si caramelizati:
-250 gr. morcovi baby
-2 frunze de curry
-1/4 linguriță muștar negru
-2 boabe de ienupăr
-o piscatura de chimen
-cateva boabe de piper roșu
-1 crenguta de cimbru
-2-3 fire de marar
-sare roz
-ulei de masline
-1 lingurita de miere
Piure fin de mazare:
-100 gr. mazare boabe verde
-1 lingura de unt
-sare roz
-putina zeama de lamaie
Crispy prosciutto:
- 8 felii de prosciutto

Mod de preparare:
*Pregatim spicy chicken cu sos remoulade:
1.Feliem pe lung bucatile de piept de pui spălate și bine zvantate în așa fel încât sa ne rezulte 4 bucati mari cam cat o palma.
2.Le condimentam bine cu sare, boia afumata si piper rosu tocat grosier.Lăsăm carnea să stea la marinat cam 15 minute.

3.Întindem feliile de prosciutto ușor suprapuse pe un blat de lemn.
4.Ungem deasupra lui un strat generos de sos Remoulade Univer, apoi asezam o bucata de piept de pui.

5.Începem sa rulam strâns și sa închidem capetele.

6.Punem rulourile formate pe o folie de aluminiu și le asezam într-o oala la fiert, la foc mic, pentru 25 de minute.
7.După acest timp scoatem rulourile din apa, le desfacem din folie și le asezam pe un gratar.
8.Le punem într-o tigaie cu putin ulei de măsline și le rumenim frumos pe toate părțile.
9.Când sunt gata le scoatem pe o farfurie.

*Pregatim piureul fin de mazare:
1.Punem mazarea la fiert în apa cu sare.
2.Când începe sa clocotească, o lăsăm să fiarbă pana este pătrunsă.
3.Picuram în apa și puțină zeama de lămâie.
4.Strecuram mazare printr-o sita păstrând deoparte putina zeama.
5.Dam repede mazarea sub jet de apa rece și apoi o pasam cu un blender de mana pana este foarte fina.
6.Adaugam untul si continuam mixarea.Daca vi se pare prea gros mai punem putin din apa in care a fiert mazarea.
7.Punem piureul fin de mazare la cald pana asamblam farfuria.

*Pregatim morcovii aromati si caramelizati:
1.Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline.
2.Adăugăm morcovii spălați și curățați de coaja, apoi punem mirodeniile: muștarul negru, frunzele de curry, boabele de ienupăr,  boabele de piper roșu, chimenul, sare roz după gust și crenguta de cimbru. 3.Caramelizam morcovii la foc mic pana sunt pătrunși.
4.Cu 5 minute inainte de a lua de pe foc tigaia adaugam lingurita de miere.In final morcovii ar trebui sa aiba o culoare orange-rumen-aurie.
5.Adaugam mărarul tocat și apoi tragem tigaia deoparte.

*Pregatim crispy prosciutto:
1.Punem o tigaie pe foc și în ea puțin ulei de măsline.
2.Asezam fara a se lipi una de alta 8 felii de prosciutto...cate doua la o farfurie.
3.Le rumenim la foc iute pana sunt crocante și aurii.
4.Le scoatem apoi pe un servet de bucătărie și le punem deoparte sa se raceasca.

*Acum începem sa asamblam farfuria.
1.Punem  o lingura de piure fin de mazare si alături 3-5 morcovi...câți doriți.
2.Așezam în mijlocul farfuriei o bucata de spicy chicken, picurăm sos remoulade Univer și apoi așezam alături câte 2 bucăți de crispy prosciutto.
3.Pudram pentru decor niste piper rosu boabe si voila...felul nostru principal este gata si arata extrem de bine:)
Servim fierbinte și cu pofta mare!

Un comentariu: