Sincer va spun este una dintre cele mai bune pe care le-am incercat si ne-a placut enorm de mult la gust, la consistenta (este deosebit de cremos) dar si datorita faptului ca este foarte rapid de pregatit.
Nu mai am treaba de acum inainte, caci de fiecare data cand copiii vor cere sandvis cu pateu la scoala eu voi avea mereu aceasta bunatate la indemana in frigider.
Sper ca v-am convins si pe voi ca merita pregatit, asa ca, nu-mi ramane decat sa va urez spor la treaba si voua!
Multumesc pentru reteta Violeta si Nico!
Ingrediente:-500 gr. ficatei de pui
-1 ceapa potrivit de mare
-4 oua
-250 ml.smantana pentru gatit (sau de casa)
-150 ml.ulei
-200 ml. lapte
-3 crengute de cimbru
-un varf de cutit piper
-o piscatura de sare roz
-putin ulei de masline pentru calit ceapa
Mod de preparare:
1.Pentru inceput spalam foarte bine in apa ficateii de pui si ii curatam de eventualele pielite.
2.Punem intr-un castron laptele si adaugam in el ficateii de pui.Dam castronul la rece si lasam ficateii sa stea in lapte cam doua ore.
3.Dupa acest timp ii strecuram bine si apoi ii punem intr-un blender, sau robot de bucatarie.Laptele il vom arunca pentru ca nu il mai putem folosi la nimic.
4.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam ceapa taiata marunt.Cand este calita si a devenit usor stravezie, tragem tigaia deoparte si punem ceapa in blender peste ficatei.
5.Adaugam si restul ingredientelor mai precis uleiul, ouale, smantana, crengutele de cimbru, sarea si piperul.
6.Pornim aparatul si mixam intreg amestecul pana acesta devine foarte fin si pastos.
7.Cand este gata il strecuram printr-o strecuratoare fina, apoi il turnam in borcane.
8.Infiletam capacele si asezam borcanele intr-o cratita pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie.
9.Turnam apa pana ajunge la gura borcanelor si asezam cratita pe aragaz.Lasam la fiert, la foc domol pentru circa 1.30 ore.
10.Dupa ce au fiert, tragem cratita deoparte si lasam totul sa se raceasca.
11.Cand borcanele sunt reci, le scoatem din cratita, le stergem bine de apa si le punem la pastrat in frigider unde pot sta pana la 5 zile.
12.Servim cu pofta pe cate o felie de paine alaturi de legume.
Pofta mare va doresc!
Note:
- Dupa ce pateul a fiert in borcane va avea un aspect mai compact, adica va fi legat asemenea unei terine care se poate chiar felia foarte frumos.
- Pentru ca eu am vrut ca atunci cand voi deschide borcanul pateul sa fie mai cremos, am golit continutul intr-un castronel, l-am amestecat energic cu o spatula si apoi l-am pus inapoi in borcan.In asa fel am omogenizat intreaga compozitie si pateul a avut aspectul cremos pe care l-am dorit.
Ce fain ti-a iesit, iar pozele ca de fiecare data minunate! Noi ne-am indragostit iremediabil de pateul asta <3
RăspundețiȘtergereMultumesc Vio draga!!!
ȘtergereMultumesc mult!
Caut de mult un pateu de casa care sa nu fie foarte diferit la gust fata de cel din magazin pentru ca cei mici ai mei sa il accepte cu usurinta si uite ca l-am gasit la tine.
Imi place mult si am sa-l fac tot timpul.Mersi!!!
Te pup cu mare drag!!!
ce surpriza frumoasa Angi, ma bucur mult ca v-a placut, iar fotografiile sunt super frumoase, ca de obicei :)
RăspundețiȘtergereNico draga ne-a placut foarte mult si sa sti ca am de gand sa mai fac si alte sortimente... sa le zic asa.Abia astept sa vad cu iese.
ȘtergereMultumesc tare mult Nico, tare practica si rapida este reteta asta.Nu ma mai las de ea:)).
Te pup cu drag!!!
Imi place foarte mult textura lui,dar nu imi plac ouale in compozitie :))))))
RăspundețiȘtergere;))Clau da, textura pateului este grozava si sincera sa fiu, eu ma simt mai in siguranta numai cu ouale in compozitie decat cu toate prafurile care le pun aia in comert in cutiile de pateu.
ȘtergereSa sti ca ouale din punctul meu de vedere nu au o contributie mare la gust, mai mult la inchegare...asa zic io.... din cate mi-am dat seama.Cum o fi cu adevarat nu stiu, stiu doar ca ne place tare mult.
Incearca si tu macar de curioasa, apoi sa vedem de iti place.
Te pup!