Ne-au placut foooarte mult!
O gustare perfecta!
-300 gr. paste spirale
-1 pachet biscuiti Tuc cu paprika
-200 gr. cascaval ras
-100 gr. mozzarella taiata cuburi marunte
-50 gr.cascaval ras fin pentru topping
-5 linguri unt topit
-2 oua mari
-100 ml. lapte
-150 ml. smantana
-150 gr.prosciutto
-1 pachet branza fina(200 gr.)
-1/2 legatura ceapa verde(codite)
-2 linguri unt netopit
Mod de preparare:
1.Pornim cuptorul si il incalzim la treapta maxima.
2.Punem intr-o oala apa cu sare la fiert si aducem in punctul de fierbere.Adaugam pastele si le fierbem timp de 8 minute, dupa care le scugem bine de apa si le punem deoparte.
3.Intre timp ungem cu unt o tava de briose.Daca avem doua la indemana e si mai bine, le ungem pe amandoua.
4.Intr-o tava punem putin ulei de masline si prajim cozile de ceapa taiate rondele si feliile de prosciutto taiate cubulete pana acestea devin usor crocante.Cand sunt, gata luam tigaia de pe foc si o punem deoparte.
5.Intr-un castron sfarmam bine biscutii si ii amestecam cu jumatate din cantitatea de unt topit si de cascaval.
6.Punem cate o lingura din amestecul de biscuiti pe fundul tavii de briose si presam bine cu fundul unui pahar.
7.Punem pastele intr-un castron si le amestecam cu restul de branza rasa, mozzarella, branza fina, ceapa, prosciutto si untul.
8.In alt castron mai mic amestecam bine ouale, laptele si smantana pana se combina toate.
9.Turnam amestecul lichid peste paste, adaugam sare si piper si amestecam bine pana toate se combina.
11.Dupa ce scoatem tava lasam muffins-urile sa se raceasca cam 10 minute si abia apoi apoi le scoatem din forma.Le servim caldute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu