marți, 3 decembrie 2013

Mini checuri de carne

Am incantat toata familia cu aceste delicioase minichecuri de carne.
De Sarbatori am sa le pregatesc din nou, cu siguranta vor avea acelasi grandios succes.
Multumesc doamna Laura Adamache pentru reteta!
Siiiiii.... pentru ca ne-au placut atat de mult si pentru ca imi plac produsele Sun Food, particip cu reteta  Mini checuri de carne la concursul SunFood  organizat pe blogul Retete Culinare Laura Adamache.
Ingrediente:
-400 gr. carne tocata de vita si porc
-100 gr.carne tocata de pui
-250 gr. rosii cuburi Sunfood
-2 felii de paine alba (fara coaja)
-2 oua
-50 ml vin alb demisec
-1 ardei gras verde
-1 ceapa mica
-2 catei usturoi
-1 morcov mic
-1/2 lingurita oregano
-putin verdeata tocata, cam o lingurita
-putin parmezan ras sau branza de oi, la alegere
-ulei de masline
-sare si piper
-putin ulei, sau unt pentru uns formele
-putin pesmet pentru tapetat formele

Mod de preparare:
1.Pentru inceput tapetam 4 forme de minichecuri cu ulei (unt)si cu pesmet,atat pe fund si pe toale laturile.Punem tava la deoparte.
2.Curatam de coaja ceapa, usturoiul, dovlecelul si morcovul.Ardeiul il curatam de seminte.
Taiem toate legumele in cubulete marunte.Usturoiul il pisam.
3.Punem intr-o cratita putin ulei de masline (cam 3 linguri) si adaugam legumele.
4.Le lasam pe foc la calit cam 3 minute amestecand din cand in cand, dupa care adaugam vinul.

5.Calim in continuare la foc mediu, iar cand lichidul s-a evaporat complet adaugam rosiile din conserva.
6.Amestecam pana toate ingredientele sunt bine incorporate.
7.Mai lasam pe foc inca putin, pana cand scade si lichidul lasat de rosii.In acest moment oprim focul si tragem cratita deoparte.
8.Punem intr-un castron  carna tocata, adaugam legumele, ouale, sare, piper, oregano dupa gust si amestecam bine cu o lingura de lemn.

9.Umplem formele pregatite anterior cu amestecul de carne, nivelam si presam usor ajutandu-ne de o lingura.
10.Punem deasupra fiecarui minichec rezultat cate o lingura de rosii tocate si cate o lingura de parmezan, sau branza de oi, fiecare ce doreste-eu am pus branza de oi.
11.Dam tava la cuptor la foc iute cam 15 minute dupa care o scoatem si o lasam sa se tempereze.
12.Scoatem cu grija mini checurile din forme si le servim atat calde cat si reci.Orice varianta alegeti va garantez ca sunt delicioase!
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu