De cand fac aceste placinte n-am intalnit om pe care l-am servit sa nu exclame:'' Ceeee?Placinte cu halva?????'' Daaaa!!!Placinte cu halva, super-mega-delicioase''.
O reteta inedita si extraordinar de buna!Puteti sa incercati si varianta de post, in acest caz, renuntati la ouale din compozitia aluatului.
Va incurajez sa le incercati cu mare drag!
Ingrediente:Aluat:
-1 kg. faina
-2 oua
-3 linguri zahar
-50 gr. drojdie
-1 lingurita sare
-50 ml. ulei
-600 ml. apa calduta
Umplutura:
-500 gr. halva
-150 gr. paste inele
Mod de preparare:
*Incepem mai intai sa pregatim aluatul asa:
1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta, apoi sarea si cele doua oua batute.
2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare.
3.Turnam lichidul peste faina si incepem sa framantam usor turnand treptat cate putina apa.Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta elastica, dar in acelasi timp pufos.
4.Adaugam uleiul si mai framantam energic inca o data pana totul este bine incorporat.
5.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea la dospit pana isi dubleaza volumul.
6.Dupa acest timp rasturnam aluatul din vas pe masa de lucru si il rupem in 15 bucatele egale.Le dam o forma rotunda, sau, usor alungita si le lasam sa mai stea la dospit inca vreo 15 minute.
*Cat timp stau la dospit pregatim umplutura asa:
1.Punem intr-o oala apa cu sare.Cand apa fierbe, adaugam paste inele si le fierbem timp de 6 minute.Le strecuram si le lasam sa se raceasca complet.
2.Intr-un castron punem halvaua sfarmata.
3.Adaugam pastele si cu o lingura de lemn amestecam bine pana pastele sunt bine invaluite.
4.Pudram apoi masa cu faina, intindem pe rand fiecare bucata in forma dreptunghiulara (aproximativa).
*Incepem sa le umplem asa:
1.Punem pe o jumatate din foaia de aluat umplutura de halva si paste.
2.Inchidem ca un portofel, presam bine marginile si le lasam sa stea 5 minute la odinha.
3.Intre timp umplem si restul placintelor pana terminam tot aluatul.
4.Punem pe foc o tigaie de fonta, sau alt fel de tigaie cu peretii grosi, fara ulei, si o lasam la incins.
5.Cand este fierbinte, reducem focul la minim si punem placintele (pe rand) la prajit .Punem un capac si lasam sa se prajeasca.
6.Cand sunt rumene pe o parte, cu o spatula le intoarcem si punem inapoi capacul.
7.Trebuie sa avem rabdare pana placintele sunt rumen-aurii.
8.Atunci le scoatem, le punem pe un prosop de bucatarie si le servim calde sau reci fiecare cum doreste pentru ca sunt la fel de gustoase.
Nota:
Vai, Angi, cat de apetisant arata! Super!!
RăspundețiȘtergereDe probat! ;)
RăspundețiȘtergereTrebuie sa ai multa imaginatie sa iti iasa asa ceva!
RăspundețiȘtergereOare ce gust are?
Angi, merg pe mina ta.
Dupa poze, sint bune de mori!
De unde scoti fata draga combinatii d-astea interesante? Trebuie sa le incerc si eu ca halvaua imi place de mor. Pupici :)
RăspundețiȘtergereTare mult imi place halvaua.. dar n-am incercat-o decat in starea ei.. naturala :) Tare sunt curioasa de gust..
RăspundețiȘtergereInedita intr-adevar, merita incercata combinatia!
RăspundețiȘtergerete astept la o noua provocare: http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html
RăspundețiȘtergerece interesanta e combinatia! e musai sa le incerc si eu :)
RăspundețiȘtergere