joi, 17 octombrie 2013

Telemea marinata~Marinated Chesse

Cand te trezesti iarna zgribulita de frig si n-ai chef nici macar de micul dejun, ce poate fi mai si mai la indemana decat o bucatica telemea marinata?Poate o sa ziceti ca asta se poate pregati si atunci pe loc...corect, dar gustul, garantat nu este la fel.
Telemeaua marinata imprumuta din aroma condimentelor care o insotesc in tot acest demers si gustul nu se poate compara cu o bucata de telemea proaspat taiata, sau, cu o bucata abia scoasa de la saramura.
Sincer mie imi plac ambele variante, dar cea din urma o prefer mai mult.In plus, in doi timpi si trei miscari pregatesc o gustare si pentru musafiri si pentru noi, cand, in criza de timp nici nu mai apuc sa gatesc ceva... poate doar sa imbuc si aici intervin borcanasele mele minunate.
E simplu de facut, cantitatile sunt orientative, in functie de cat doriti sa conservati si in functie de gustul fiecaruia.
Sa nu credeti ca nu va descurcati sa gasiti gustul ideal, instinctiv o sa va iasa:)
S-aveti pofta!

Ingrediente:
-telemea taiata cubulete potrivit de mari (eu am avut 4 pachetele de 250 gr.)
-ulei de masline
-piper boabe (eu l-am zdrobit mai grosier, atunci pe los ca sa fie proaspat, sa-si elibereze aroma)
-marar uscat sau rozmarin de care eu nu am gasit inainte de a pregati toate conservele si mi-a fost foarte ciuda, bine ca il gasesc in restul timpului cand nu imi trebuie:(
-cateva cuisoare (eu am pus cate 3 in fiecare borcan...sunt cam aromate)
-1 rosie uscata
-cateva boabe de coriandru
-ardei iute ( eu am taiat unul proaspat marunt)
-putina boia (eu am pus cam un varf de cutit)
-cine doreste poate pune si capere

Mod de preparare:
1.Amestecam intr-un bol toate condimentele impreuna si adaugam uleiul de masline .

2.Telemeaua taiata in cubulete potrivit de mari o asezam in borcane, peste ea turnam mixul de condimente pana acopera de tot bucatile de branza.Dupa ce punem capacul intoarcem usor de cateva ori borcanul sa se amestece toate.

3.Punem borcanul la pastrat in frigider sau, la loc rece si din cand in cand, timp de 2-3 zile, il mai intoarcem de cateva ori de sus in jos pentru a se combina toate aromele.
4.Cand va veni vremea sa deschideti borcanul, nu-l iertati:)))... savurati-l din plin toate bucatelele de branza, dar, nu uitati: inainte de folosire, agitati borcanul putin pentru ca, condimentele depuse la fund sa se amestece cu uleiul.
S-aveti pofta! 

6 comentarii:

  1. Cat imi place telemeaua marinata! Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eati atat de inventiva, incat de fiecare data cand vad ca postezi ceva noi ma intreb "oare ce minune a mai inventat Angelica?"
    Toata admiratia mea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) am zambit la comentariul dumneavoastra,e tare placut sa aud cuvinte frumoase de la cititorii mei.
      Multumesc frumos si va mai astept cu drag pe la mine!
      Cele bune!

      Ștergere