luni, 14 octombrie 2013

Pizza Margherita

Simpla, eleganta, gustoasa...pizza Margherita va ramane mereu una dintre preferatele mele:)
Enjoy!

Ingrediente:
 Aluat:
 -400 gr. faina
- 250 gr. apa calduta
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita sare
 -1 plic de drojdie uscata
Topping:
-ketchup dulce
-cimbru si oregano uscat
-rosii cherry
-mozzarella bilute
-busuioc proaspat

Mod de preparare:
1.Punem intr-un castron faina, zaharul, drojdia, sarea si le amestecam usor cu o lingura de lemn.
2.Adaugam apa calduta, uleiul si amestecam pana aluatul incepe sa se formeze.
3.Rasturnam apoi tot continutul castronului pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa framantam cu mana pentru 10 minute.
4.Cand aluatul are o consistenta elastica si ferma, il punem inapoi in castron, il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit intr-un loc cald pentru 1 ora.
5.Cand timpul de dospire a trecut, rasturnam aluatul pe masa si il impartim in 2-4 bucati, depinde cat de mare vreti sa fie pizza.
6.Formam fiecare bucata portionata in bile pe care le intindem sub forma de foaie cu ajutorul degetelor.
7.Fiecare foaie de pizza rezultata o asezam intr-o tava si o ungem cu ketchup.Presaram deasupra putin cimbru si oregano uscat, apoi asezam rosii cherry, bilute de mozzarella si frunze de busuioc.

8.Dam tava la cuptor, la foc mediu-iute pana pizza este bine rumenita.
9.Servim pizza Margherita fierbinte, decorata cu frunze de busuioc, alaturi de ketchup.
Pofta mare va doresc!

7 comentarii:

  1. Mama mia ce pofta mi-ai facut cu nebunia asta! Si ce bine arata...si ce poze!!! :D Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, ce bine arată! Şi mai este mult până la ora prânzului :p

    RăspundețiȘtergere
  3. Faine poze ai facut !Ca de pizza nu ma indoiesc ca-i buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fetele au dreptate, pizza ta aratã mortal imi imaginez gustul....am vazut ca eti din Baia Mare, poate ne vedem la iarnã....

    RăspundețiȘtergere