vineri, 30 august 2013

Rosii Cherry in sos de rosii


E plin de rosioare cherry la mine in gradina!!!!Sunt asa de frumusele, tare mult imi plac.
Le-am pregatit pentru iarna conservate intr-un aromat sos de rosii.
Abia astept sa simt la iarna in tot felul de ciorbe, tocanite sau fripturi gustul verii.Rosiile astea il au din plin, arata grozav de bine si sunt super gustoase:-)
Pofta si spor si voua!!!
Ingrediente:
-rosii cherry-fara cantitate, cat va intra in fiecare borcan
-frunze de busuioc
-catei de usturoi
-piper boabe
-foi de dafin
Sosul:
-4 linguri ulei de masline
-sare si piper dupa gust
-2.5 kg. rosii mari, grase si pulpoase(eu am folosit rosii inima de bou)

Mod de preparare:
  • Pentru inceput spalam bine rosiile mari, le crestam, le punem intr-o oala cu apa fierbinte pentru 1 minut, apoi le scoatem si le curatam de pielita si de cotor.Le tocam apoi foarte bine cu un robot de bucatarie.
  • Intr-o cratita punem uleiul de masline si adaugam usturoiul pisat.Prajim la foc mic usturoiul pana devine usor aramiu si incepe sa miroasa foarte bine.Dar, atentie!!!...sa nu il ardem, caci apoi gustul va deveni amar!
  • Imediat ce usturoiul  s-a ''bronzat'' putin adaugam rosiile.
  • Punem piper si sare dupa gust si apoi lasam sa fiarba la foc potrivit-iute pana sosul scade si are o consistenta mai grosuta.La mine a durat undeva in jur de 30 de minute.
  • Cat timp fierbe sosul, in borcane curate si sterilizate, asezam cateva frunze de busuioc, foi de dafin, 1-2 catei de usturoi,cateva boabe de piper si rosiile cherry fara crengute.Le punem deoparte.
  • Cand sosul este gata il turnam fierbinte peste rosiile cherry din borcane.
  • Punem capacele, sigilam bine si le asezam intr-o cratita.Punem apa pana la gura borcanelor si le dam la foc potrivit pentru 30 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.Cand timpul a expirat, oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert.
  • Le punem la pastrat in camara, iar la iarna in mancaruri delicioase cu ele:-))!!!!
Pofta mare si mult spor!

4 comentarii: