marți, 16 aprilie 2013

Supa alba de gulii

O supa care-mi place foarte mult, cu toate ca nu se gateste prea des.
Multa lume stramba din nas cand aude de supa de gulie,dar adevarul este ca ii o adevarata delicatesa.
Cine-i de acord cu mine????

Ingrediente:
-4 gulii albe
-2 cartofi albi
-1 ceapa
-2 linguri de unt
-1 lingurita amidon
-1 lingura faina
-250 ml. smantana
-sare si piper
-cateva fire de patrunjel

Mod de preparare:
1.Curatam gulia de frunze si coaja si o taiem in cubulete potrivite.La fel procedam si cu cartofii.
2.Punem o oala pe foc,adaugam untul ,apoi ceapa taiata marunt,o calim putin ,apoi adaugam cubuletele de gulie si de cartofi.Mai lasam sa se caleasca si ele putin, apoi adaugam apa sau supa de legume cam 2 litri.
3.Cand legumele sunt aproape fierte,potrivm gustul supei cu sare si piper,adaugam amidonul desfacut in putina apa rece si il turnam in oala.Punem si faina o amestecata cu smantana dupa care lasam supa sa dea cateva clocote.
4.Cand este gata ,tragem oala de pe foc,presaram deasupra patrunjel verde tocat marunt si servim supa fierbinte alaturi de un ardei iute...iute ca focu':-)))
Pofta mare tuturor!

8 comentarii:

  1. sa stii ca nu am mancat...inca :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Angelica, eu nuuuu stramb din nas!!! :D
    Desi o fac diferit, imi place fff mult aroma guliei in supa...
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  3. E una din supele mele preferate de primvara. Doar ca eu fac ingrosala cu galbenus de ou, nu cu faina. Dar banuiesc ca nu e mare diferenta. Pupic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa nu am facut Rita,dar am sa incerc,sigur va fi la fel de buna:-)
      Pup si eu!

      Ștergere
  4. Ciorba aceasta este foarte buna :) Si acum imi aduc aminte de ea. Vara este buna rece, iarna e buna fierbinte. Mie imi facea o doamna banateanca, dar nu am apucat sa-i cer reteta ^_^.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Catalina...se serveste in functie de anotimp:-)
      Cele bune!

      Ștergere