marți, 19 martie 2013

Chiftele din naut

Daca e zi de post ,va puteti pregati niste chiftele super gustoase.
Langa rosii sau orice alta salata, sunt gustarea perfecta.
S-aveti spor!



Ingrediente:
-300 gr. naut
-1 ceapa
-1 catel de usturoi
-cateva fire de coriandru proaspat
-cateva fire de patrunjel
-2 lingurite de chimen macinat
-1 lingurita de boia dulce
-sare si piper
-ulei pentru prajit

Mod de preparare:
1.Cu o seara inainte punem nautul in apa rece la inmuiat si il lasam sa stea peste noapte.
2.A doua zi il scurgem,il macinam bine impreuna cu ceapa taiata,patrunjelul si coriandrul tocat.Adaugam usturoiul pisat,chimenul,boiaua,sare,piper dupa gust si  amestecam bine.Trebuie sa obtinem o pasta consistenta, usor modelabila.
3.Dupa ce am terminat de amestecat,punem intr-o tigaie mai adanca ulei,il punem pe foc si il lasam la incins.
4.Intre timp,cu mana umeda formam chiftelute de marime potrivita.
5.Punem chiftelutele la prajit in ulei si cand capata o culoare aurie, le scoatem si le punem la scurs pe un servet de bucatarie.
Servim chiftelutete cu rosii atat calde, cat si reci.
Pofta mare va doresc!

6 comentarii:

  1. Minunate chiftele!! Mi-ai dat o idee grozav pentru post! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mincat doar o data, mi-au placut dar nu m-au dat pe spate.
    Poate nu erau bine pregatite.
    Sa incerc reteta ta si, stiu si eu, posibil sa imi placa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de aratoase.Zici ca sunt din carne.Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  4. o idee minunata!
    sigur incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-e rusine sa recunosc ca eu nu tin posturile , insa mai fac si eu preparate de acest gen !!! ;)
    Arata tare , tare bine !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos fetelor pentru aprecieri!
      Mie mi-au placut tare mult!Sper sa va placa si voua:-)
      Va pup cu mare drag pe toate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ștergere