Rapid ,usor si pe nesimtite se apropie Valentine's day si vreau sa va prezint o idee dulce.
Un blat red velvet si o crema fina,toate prezentate sub forma unei cutii inimoase cu bomboane.
Acum ca desertul ca este la indemana ,nu-mi ramane decat sa va urez
Happy Valentine's day tuturor!!!!
Acum ca desertul ca este la indemana ,nu-mi ramane decat sa va urez
Happy Valentine's day tuturor!!!!
O idee preluata de la Bakerella
Ingrediente:
Blat:-270 gr.faina
-1/2 lingurita de sare
-550 gr.zahar
-225 gr.unt
-2 oua
-1 lingura de cacao
-1 1/2 linguri de colorant rosu lichid
-240 gr.lapte batut
-1 lingurita esenta de vanilie
-1/2 lingura bicarbonat
-1 lingura otet
Crema:
-250 gr. branza fina
-200 gr.zahar
-250 gr.unt
-2 lingurite esenta de vanilie
Bomboane:
-1 foaie din blatul pe care il vom pregati
-1 lingurita esenta de vanilie
-100 gr.unt
-pasta de zahar alb,roz
-100 gr. ciocolata menaj
Decor:
-1/4 pachet de unt
-pasta de zahar rosie
-diferite bombonele inimioare
Mod de preparare:
Blat:
1.Amestecam intr-un castron faina cu sarea si apoi punem vasul deoparte.
2.Intr-un alt bol mixam pana devine spuma,untul si zaharul .
3.Adaugam apoi la unt ouale, cate unul pe rand,mixand bine dupa fiecare.
4.Adaugam apoi mixtura de faina alternativ cu iaurtul,incepand si terminand cu faina.
5.Adaugam si esenta de vanilie.Intr-un castronel punem colorantul lichid si cacaua si amestecam cu o furculita pana devine ca si o pasta.O adaugam in compozitie.Mixam bine.
6.In alt castronel stingem praful de copt cu otetul omogenizam bine si cand face spuma le punem imediat in aluatul format.Mai batem la viteza medie-mare 1-2 minute pana aluatul este omogen.
7.Impartim totul in 3 cantitati egale.
8.Turnam o parte din compozitie intr-o tava tapetata cu unt si faina si nivelam cu o spatula .Dam tava la cuptor 25-30 de minute sau pana blatul este patruns si trece testul scobitorii.Cand este gata il rasturnam si il lasam la racit.Le coacem apoi si pe celelate doua.
Note:
Eu am copt 3 blaturi separat pentru ca tortul sa fie in forma de inimioara si tava era cam mica...insa...intr-o tava inimioara mai mare se poate coace tot odata si apoi taiat in 3 .
Daca tava e rotunda,in acest caz,dupa ce blatul este copt si racit,decupati-l in forma de inimioara ,taiati-l in trei,si din bucatile care cad la taiere faceti bomboanele de deasupra.Varianta asta are trei foi,deci tortul va fi mai inalt,al meu nu a vut decat doua,deoarece a treia parte am folosit-o pentru bomboane.
Crema :
1.Intr-un bol punem branza,untul ,esenta de vanilie si batem pana devin spumoase.
2.Adaugam apoi pe rand si zaharul, marind viteza si batand in continuare pana se omogenizeaza.
Nota:Daca crema este prea groasa mai puteti adauga putin lapte ca sa se inmoaie,daca este prea subtire mai puteti adauga putin zahar ,sau sa o dati la rece ca sa se intareasca .
Bomboanele:
Luam o foaie de blat din cele 3 si facem bomboanele asa:sfaramam bine foaia ,punem esenta de vanilie si untul si omogenizam bine.Din compozitita rezultata modelam intre palme bilute potrivit de mari pe care le dam la rece.Dupa ce s-au intarit o parte le trecem prin ciocolata topita;
si cateva le imbracam in pasta de zahar;
Deasupra le decorati deasupra dupa cum va place.Eu am facut asa:
Ansamblare:
Ungem celelalte 2 foi de blat cu crema,le suprapunem ,ungem cu crema tortuletul rezultat si in exterior pe toate partile si apoi dam il la rece.
Dupa ce s-a racit bine , il imbracam in pasta de zahar rosie asa:
-intindem pasta de zahar si decupam o inimioara mai mare ca si dimensiunea tortului cu vreo 2 cm.si o punem pe platoul suport.
-ungem mijlocul cu unt;
-apoi asezam tortul;
-decupam o alta inimioara care sa aiba dimensiunea tortului .Pe asta o punem deasupra .
-acum decupam si punem o bentita mai inalta cam cu vreo 2 cm. decat inaltimea tortului ,pe margine ...incercam sa facem sa semene cu o cutiuta in care vom pune ceva.(Eu m-am ajutat de rigla si am masurat sa fie egale dimensiunile).
-punem apoi bomboanele in hartiute,le asezam pe tort,mai lipim pe lateral cateva inimioare din pasta de zahar sau mai decoram cum ne place.
Scrieti dedicatia de iubire si tortul este gata de servit!
Pofta cu iubire va doresc!!!
Angi, ai lipsit, da, ti-am simtit lipsa, dar m-ai surprins placut cu revenirea spectaculoasa.
RăspundețiȘtergereO realizare minunata!
Nici nu iti vine sa o maninci.
Doar sa o privesti si esti mai fericit.
Te imbratisez cu prietenie.
Multumesc frumos!
ȘtergereSi eu la fel!
Dragostea pluteste in aer !Frumusica foc cutiuta ta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Pansy draga!
ȘtergereCe frumos ai decorat! Arata excelent!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereMa bucur ca iti place!
Atata iubire pe pagina ta,,, minunat. Si tu sa ai parte de iubire pentru toata viata! Pup!
RăspundețiȘtergereDoamne ajuta!
ȘtergereMultumesc la fel!
Cu stima:-)
Ce cutiuta frumoasa !!!! <3
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina!
ȘtergereMe encanta estos cake lucen muy bonitos y exquisitos,feliz día abrazos y abrazos.
RăspundețiȘtergereThank you!
ȘtergereBig hugs!
Frumos foc si plin de culoare!! O luna (si nu numai) plina de iubire iti doresc!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula!
ȘtergereLa fel iti doresc si eu!
Ce minunatie ai facut tu aici!!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereUna dulceeee1
ȘtergereTe pup!
Cat de frumos este!!!
RăspundețiȘtergereFoarte colorat tortul tau! Imi plac si bombonelele!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place!
ȘtergereFoarte frumoasa "cutiuta" si dulceee :D
RăspundețiȘtergerePupici
Mersi mult Angela!
ȘtergereTe pup si io!
Superb!!!! Pozele sunt mai mult decat elocvente, sigur l-as manca pe tot :) )
RăspundețiȘtergere:-))))Multumeeeesc Cristina!
ȘtergereUn tort minunat ce merita tinut la loc de cinste nu sa il mananci.Te felicit din suflet!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Rocsy!
Ștergere