duminică, 10 februarie 2013

Terina... ''de gala''



Bine v-am gasit!
Pentru azi v-am pregatit ceva mai special...o gustare de-a dreptul divina care este potrivita pentru ocazii mai ''festive'' ...sa le zic asa.Este foarte aspectuoasa si de gust...va las pe voi sa va convingeti,ma veti tot pomeni;-))))
Tot stau si ma intreb daca o sa va placa,io am fost de-a dreptul fascinata de aceasta reteta,foarte indrazneata,unde totul se combina si imbina perfect!
Sper din tot sufletul ca acesta terina de gala este si pe gustul vostru,nu de alta,dar concursul lansat de Danone Nutriday la care voi inscrie aceasta reteta, m-a tentat foarte tare.Este vorba despre Blog Chef. Mi-a placut mult ideea lor,partea cu voturile sincer nu m-a dat pe spate,insa mi-a placut fooooarte mult ce presupune finala:o proba practica in fata juriului.Ooooo da!!!... imi doresc sa traiesc asemenea senzatii...sunt unice!
Cu toate ca acest concurs are si o parte proasta,si anume,finalistii trebuie sa suporte singuri cheltuielile la Bucuresti pentru sesiunea finala de gatit(un lucru care mie,acum,dupa o renovare si stricat de bani incolo-incoace,nu imi prinde foarte bine)m-am hotarat sa ma inscriu si mi-am zis...ce mai?...tot acolo's.
Daca ma veti ajuta voi,prieteni mei,cu voturile voastre sa ajung in finala,nu va voi face de rusine ,voi gati ceva la care juriul sa saliveze constant:-))))...pe bune!
Pana una alta,va las sa va delectati cu reteta,cu poze si cu multe ganduri bune de la mine.
Va las....va tzuc de nu va vedeti si ne auzim,va dau de veste cand incepe votarea!
Multzam fain dragii mei!!!
Ingrediente:-pentru 6 portii-
Baza de seminte:
-200 gr. samburi de floarea soarelui si samburi de dovleac(cine doreste poate inlocui oricare dintre samburi cu samburi de pin sau, chiar poate pune parti egale din fiecare)
-40 gr unt
Cheesecake-ul:
-150 gr. branza feta (sau branza ricotta)
-200 gr.crema de branza Philadelphia
-100 gr.branza cu mucegai alb
-3 foi de gelatina (sau 10 gr. granule)
-150 ml.iaurt Danone Nutriday
-15 rosii uscate de marime potrivita marinate in ulei de masline
-3 crengute de busuioc tocat proaspat, tocat
-piper alb
-sare(daca mai este nevoie, in functie de cat este de sarata branza feta)
Crema de avocado:
-1 fruct avocado bine copt
-sare si piper
-1 lingura zeama de lamaie
-1 catel de usturoi
Salata:
-100 gr.frunze de valeriana
-1 lingura zeama de lamaie
-3 ridichi
-piper macinat
-sare
Sosul de iaurt usturoiat:
-150 ml. iaurt Danone Nutriday
-5 frunze de busuioc
-1 catel de usturoi
-sare si piper
Mai avem nevoie de:
-6 forme de inox patrate
-frunze de busuioc proaspat(pentru decor)
-30 gr.parmezan ras (pentru biscuitele de decor)
-100 ml.otet balsamic(pentru reductie)

Mod de preparare:
Baza de seminte:
1.Punem semintele intr-o tigaie si le prajim usor, la foc mic, cam 5 minute.
2.Dupa ce le luam de pe foc, le lasam sa se raceasca,apoi le punem intr-un blender si le maruntim.Adaugam untul si amestecam bine pana obtinem o compozitie consistenta.Le punem deoparte si trecem la pasul urmator.


Crema de branza:
1.Punem intr-un vas cu apa rece la inmuiat gelatina.O lasam sa stea cam 10 minute, dupa care punem vasul pe foc si o incalzim putin ,dar avem grija sa nu dea in fiert.Dupa ce am incalzit-o, o tragem deoparte si o lasam  sa stea sa se raceasca.
2.Intr-un castron punem branzeturile,le amestecam bine cu o furculita sau cu o lingura de lemn,adaugam doua linguri din uleiul de masline de la rosii si continuam sa amestecam.Punem apoi iaurtul Danone Nutriday si amestecam usor pana branza se desface si capata consistenta unei creme.
3.Taiem pe lung rosiile bine scurse de ulei si tamponate cu un servet de bucatarie.

3.Le adaugam la compozitie,punem apoi gelatina,busuiocul taiat,piper si sare daca mai este nevoie.Omogenizam usor pana toate sunt bine combinate.

Crema de avocado:
1.Taiem fructul in doua,ii scoatem samburele si cu o lingura scoatem toata pulpa.


2.Cu o furculita maruntim bine pulpa,adaugam zeama de lamaie, sarea, piperul,usturoiul ras si omogenizam usor pana obtinem o crema potrivita.

Reductia de otet balsamic:
Punem intr-o craticioara la fiert la foc mic otetul balsmic cu 2 linguri de zahar,lasam sa fiarba pana scade putin si capata o consistenta mai groasa.

Biscuitele de parmezan:
Punem pe foc la incins o tigaie,punem o lingurita de parmezan si o lasam la foc mic pana se topeste.Cand este gata o lasam sa se raceasca.Va capata o consistenta crocanta,delicioasa.

Ansamblare:
1.Impartim egal baza de seminte in cele 6 forme patrate.Cu o lingura,sau cu dispozitivul special, presam  foarte bine.


2.Deasupra stratului de seminte turnam la fel cantitati egale din crema de branza.Umplem forma aproape pana sus,dar lasam cam 1 cm.liber.Presam bine si apoi punem crema de avocado pana se umple forma.La fel ,presam usor,nivelam frumos dupa care dam formele la rece pentru 3 ore.


Salata de valeriana:
Amestecam ridichile taiate felii fine cu frunzele de valeriana bine spalate,zeama de lamaie,sarea si piperul.

Sosul de iaurt usturoiat:
Amestecam iaurtul Danone Nutriday cu busuiocul tocat,cu usturoiul ras,cu sare si piper pana are o consistenta mai fluida.


Prezentare:
Dupa ce au stat la rece si s-au racit terinele ,le scoatem din forma,le asezam pe un platou de servire,le punem deasupra cate un biscuite din parmezan,cateva fasii de rosii uscate,o frunzulita de busuioc si le servim alaturi de salata de valeriana,sosul de iaurt usturoiat si reductia de otet balsamic.
Pofta mare va doresc!


42 de comentarii:

  1. wow, ce delicatesa ai creat aici, bravo! mult succes in competitie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum ti-am spus si la concursul anterior: esti marea cistigatoare, din punctul meu de vedere.
    Ai o reteta elaborata, cu ingrediente delicioase, cu texturi diverse intr-o combinatie perfecta.
    Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar este o delicatesa!! Pe mine sigur m-ai convins, si m-ai cucerit cu preparatul, prezentarea si pozele superbe. Multa bafta Angelica!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bafta!!!! Eu nu inteleg de ce nu te inscrii la master-chef!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Cristina!
      Ei nu's io de Master Chef...dar tare mult imi place dichiseala asta a bucatelor:-)
      Te pup!

      Ștergere
  5. Opera de arta,mult mult succes .in sfirsit te cunosc virtual bineinteles,chiar imi doream.Gabriela

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata de nota 20+ !!!Sincere felicitari pentru toate retetele tale!

    RăspundețiȘtergere
  7. Deci iar wow! Felicitari!
    Succes! Te voi vota!
    Te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunata reteta, prezentarea de 10+.... Bafta multa... si sa-mi zici cand sa te votez. Pupicuri!

    RăspundețiȘtergere
  9. Minunat !!! opera de arta...Sincer, reteta este bestiala!
    Mi-a picat fata la pozele tale. :D
    Pe bune, esti un artist bucatar!
    Complet.

    RăspundețiȘtergere
  10. bafta
    sigur ajungi in finala
    ar fi imposibil

    RăspundețiȘtergere
  11. Arta adevarata! Foarte interesanta reteta ta! Succes la concurs, Angelica!

    RăspundețiȘtergere
  12. Felicitari, arata foarte bine! Sper sa ma ridic la nivelul asta si eu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar ca e de gala !!! Arata intr-un mare fel !!!! Bravooo !!

    RăspundețiȘtergere
  14. Delicat, supergustos. Iar pozele sunt incantatoare. Ma duc sa te votez si iti tin pumnii. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  15. SUPER,pozele sunt grozave,asa ca te-am si votat .

    RăspundețiȘtergere
  16. excelent, superb si demential aranjamentul si reteta in sine, arata super si foarte delicioasa, bravo :)

    RăspundețiȘtergere