-1 morcov potrivit
-1 radacina de patrunjel
-1 ceapa mica
-4 linguri de ulei
-450 ml.smantana
-2 galbenusuri
- 1 lingura de faina
-1 lamaie
-6 oua
-patrunjel verde
-sare si piper
Mod de preparare:
1.Punem uleiul intr-o oala, adaugam carnatul taiat rondele si il prajim putin la foc mic.
2.Dam legumele curatate prin razatoarea mare si ceapa o taiem cubulete fine.
3.Adaugam peste carnat legumele taiate si le calim putin.Turnam cam 1.5-2 litri de apa,sare,piper si lasam la foc mare pana incepe sa fiarba.
4.Cand incepe sa fiarba,cu o lingura invartim in oala si facem ca un fel de vartej.In acel vartej punem pe rand cate un ou.Nota:Spargem ouale separat intr-un castronel pentru a verifica daca nu sunt stricate.
5.Dupa ce am turnat ouale lasam la foc iute sa dea cateva clocote,dupa care adaugam smantana amestecata cu faina si galbenusurile de ou.
6.Mai lasam sa dea un clocot,potrivim gustul cu sare si piper daca mai este nevoie,punem zeama de la lamaie si tragem deoparte.
7.Adaugam patrunjelul tocat si zama de oua cu carnat este gata!
Servim fierbinte!
Pofta buna!
Angi, la "reteta anului 2012" , colega mea a zis ca voteaza ciorba mea, dar o mananca pe a ta, ca tare arata bine =))))) Si are dreptate >:D<
RăspundețiȘtergerePup! :-* ( Ina )
:-))))))ce simpatica!
ȘtergereMai bine faceam pe din doua:-)))
Te pup draga mea!
Unde am putea gusta aceste bunatati ? Felicitari !!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereConstantin DUMA
In orice bucatarie...sau, va poftesc la Baia Mare!
ȘtergereMultumesc pentru aprecieri!
Cele bune!
Cred ca aceasta (zama)zeama de oua cu carnati este destul de apetisanta?
RăspundețiȘtergereFooooarte apetisanta!
ȘtergereGarantat!
Multumesc pentru vizita,va mai astept:-)