-600 ml.iaurt de casa
-200 gr.faina de malai
-60 gr.untura de porc la temperatura camerei
-150 gr.zahar
-4 oua
-1 lingurita de bicarbonat
-coaja rasa de la o lamaie
Pentru servit:
-iaurt sau smantana
Mod de preparare:
1.Intr-un castron amestecam ouale,cu untura si cu iaurtul.
2.Adaugam in ploaie faina de malai,zaharul bicarbonatul,coaja rasa de lamaie si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.
3.In forme mici tapetate cu untura si faina de malai punem cu un polonic compozitie cam de trei sferturi si dam formele la cuptor pana malaiesul se rumeneste frumos,cam 15 minute.Cand e gata si trece testul scobitorii,scoatem formele din cuptor si le lasam sa se tempereze.
1.Intr-un castron amestecam ouale,cu untura si cu iaurtul.
2.Adaugam in ploaie faina de malai,zaharul bicarbonatul,coaja rasa de lamaie si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.
3.In forme mici tapetate cu untura si faina de malai punem cu un polonic compozitie cam de trei sferturi si dam formele la cuptor pana malaiesul se rumeneste frumos,cam 15 minute.Cand e gata si trece testul scobitorii,scoatem formele din cuptor si le lasam sa se tempereze.
Servim malaiesul cald sau rece,cu iaurt sau smantana!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu